Δελτία Τύπου

Camp των «Liverpool Football Academies» στην Ελλάδα

Στις εγκαταστάσεις του «Fous de Foot» στη Βάρη πραγματοποιείται το πρώτο camp των «Liverpool Football Academies», όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά διεθνώς, με τη συμμετοχή 12 Άγγλων προπονητών από το τιμ των «κόκκινων».

Στις εγκαταστάσεις του «Fous de Foot» στη Βάρη πραγματοποιείται το πρώτο camp των «Liverpool Football Academies», όχι μόνο στην Ελλάδα ,αλλά διεθνώς, με τη συμμετοχή 12 Άγγλων προπονητών από το τιμ των «κόκκινων».

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές, μίλησαν τόσο ο υπεύθυνος των ακαδημιών στην Ελλάδα, Ανδρέας Καπώνης, όσο και ο επικεφαλής προπονητής, Μάρτιν Ντόιγκ.

Ο Βρετανός προπονητής αναφέρθηκε στη σημασία του εγχειρήματος των «Liverpool Football Academies» και ευχήθηκε κάποια στιγμή στο μέλλον να υπάρξει ένας «νέος Κυργιάκος» στην αγγλική ομάδα:

«Στην Αγγλία τα ταλέντα αναγνωρίζονται σε ηλικίες 5-6 ετών και στη συνέχεια τα καθοδηγούμε, μέσω σωστής προπόνησης για να τα παραδώσουμε στην πρώτη ομάδα. Αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε και στην Ελλάδα. Να δείξουμε τον τρόπο και την τεχνική που γίνεται μια σωστή προπόνηση, για να δουλευτούν σωστά τα ταλέντα. Σε αυτό το camp, από ότι έχω δει υπάρχουν 5-6 παιδιά που έχουν πολύ ταλέντο και ίσως κάποιο από αυτά να γίνει ο «νέος Κυργιάκος» και να αγωνιστεί μια μέρα στη Λίβερπουλ».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Καπώνης τόνισε τη σημασία της σωστής επιλογής των ακαδημιών που συνεργάζεται η αγγλική ομάδα, αλλά και την ανάγκη να γίνεται σωστή δουλειά όλο το χρόνο:

«Είμαστε υπερήφανοι, γιατί αυτό είναι το καλύτερο πρόγραμμα ακαδημιών στον κόσμο. Mαθαίνει στα παιδιά πειθαρχία, αξίες, αλληλεγγύη, αλλά και πολλά γύρω από το ποδόσφαιρο. Φυσικά το πρόγραμμα δεν αφορά μόνο το τριήμερο camp, αλλά όλο το χρόνο και εμείς πάντα επιλέγουμε ακαδημίες που να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, διότι μας ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα των ακαδημιών, παρά η ποσότητα».



Λευτέρης Θωμάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x