Δελτία Τύπου

Η Liverpool International Football Academy στη Ν. Ερυθραία

Για δεύτερη φορά φέτος στην Ν. Ερυθραία, ο παλμός των Liverpool FCIFA χτύπησε στην ακαδημία του Πανερυθραϊκού. O προπονητής ακαδημιών της Liverpool Alex Arnold είχε την ευκαιρία να προπονήσει τους νεαρούς άσους της ομάδας, αλλά και να μιλήσει στους προπονητές του συλλόγου.

Για δεύτερη φορά φέτος στην Ν. Ερυθραία, ο παλμός των Liverpool FCIFA χτύπησε στην ακαδημία του Πανερυθραϊκού. O προπονητής ακαδημιών της Liverpool Alex Arnold είχε την ευκαιρία να προπονήσει τους νεαρούς άσους της ομάδας, αλλά και να μιλήσει στους προπονητές του συλλόγου.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 6 και ολοκληρώθηκε στις 9 Ιουνίου, ήταν γεμάτο, καθώς εκτός από το προπονητικό κομμάτι, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου και δύο σεμινάρια στους γονείς των παιδιών. Ο Άγγλος προπονητής παρατήρησε σημάδια εξέλιξης στα παιδιά, τα οποία δείχνουν να έχουν αφομοιώσει πλήρως το ασκησιολόγιο που εφαρμόζουν από την πρώτη προπονητική συνεδρία.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση για το σεμινάριο του Άγγλου προπονητή από τους γονείς των παιδιών, ο οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις συμβουλές και τις προτροπές του Alex Arnold, για την συμπεριφορά και την διατροφή των παιδιών τους.

Στην συνέντευξη τύπου που ήταν ανοιχτή για το κοινό και τον Τύπο παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ομάδας του Πανερυθραϊκού Τόνυ Αχαρονιάν, ο επόπτης του προπονητικού προγράμματος της Liverpool Γιάννης Δημητρίου και ο προπονητής της ακαδημίας της Liverpool Alex Arnold.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν στη συνέντευξη Τύπου:

AlexArnold: «Όλο το πρόγραμμα βρίσκεται στην αρχή ακόμα, όμως ήδη έχω δει τεράστια βελτίωση σε αρκετά θέματα, όπως η νοοτροπία και η συμπεριφορά των γονιών και των παιδιών κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα. Στις ακαδημίες πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία σωστών ανθρώπων και μετά σωστών ποδοσφαιριστών και αθλητών. Ελπίζω στο μέλλον η εξέλιξη να είναι ίδια όπως τώρα και οι προπονητές να αγκαλιάσουν ακόμα περισσότερο την προσπάθεια αυτή».

Τόνυ Αχαρονιάν: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα, που για 2η φορά φιλοξενούμε τα Liverpool Academies στην Ν. Ερυθραία . Από την έναρξη της συνεργασίας μας όλα άλλαξαν. Υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και τα παιδιά, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Η συνέχεια απ' ότι φαίνεται είναι ανάλογη και όσο περνάει ο καιρός, ο κόσμος αγκαλιάζει περισσότερο την προσπάθεια που γίνεται. Η Λίβερπουλ μας βοηθάει συνεχώς στο πώς να διδάξουμε το ποδόσφαιρο, στα μικρά παιδιά, με χαμόγελο και όχι μέσω «αυταρχικών» τρόπων, όπως έχουμε συνηθίσει να κάνουμε στην Ελλάδα. Ο Άλεξ δεν βοηθάει μόνο τα παιδιά να γίνουν καλύτερα, αλλά και τους προπονητές μας και να βοηθούν τα παιδιά περισσότερο μέσω των μεθόδων της Λίβερπουλ. Τέλος θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους, που έφεραν την Λίβερπουλ στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε μας διότι ότι μας υποσχέθηκαν και μας είπαν το πραγματοποίησαν».

Γιάννης Δημητρίου: «Η παρουσία του Άλεξ εδώ μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε ένα σεμινάριο για τους γονείς με πολλά θέματα και κυρίως την διατροφή των παιδιών-αθλητών. Η παρουσία και η ενεργητικότητα των γονέων στο σεμινάριο ήταν ένα πολύ καλό βήμα για την προσπάθεια που κάνουμε με την βοήθεια της Λίβερπουλ. Η συνεργασία όλων μας θα φέρει την επιτυχία. Εκτός από την δεύτερη προπονητική συνεδρία, θα γίνει και αξιολόγηση για το πόσο εφαρμόστηκαν τα πλάνα που είχαμε ορίσει την πρώτη φορά. Αυτό θα μας βοηθήσει πολύ και στην μετέπειτα εξέλιξη μας καθώς θα δούμε κάποια λάθη που ίσως κάναμε και θα τα βελτιώσουμε».

Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα των ακαδημιών του Liverpool International Football Academy,γίνεται με την συμμετοχήδιακοσίων και πλέον παιδιών ηλικίας 8-18 ετών

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x