sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ένας χρόνος Μουρίνιο στη Ρεάλ! (vids)

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Ζοσέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης. Σαν σήμερα ο Πορτογάλος προπονητής αναλάμβανε και επίσημα τα ηνία των Μαδριλένων και ετοίμαζε τα πλάνα για τη σεζόν 2010/11 μαζί με τον Χόρχε Βαλντάνο, ο οποίος απομακρύνθηκε πριν από μερικές ημέρες από τη θέση του τεχνικού διευθυντή! To sport-fm.gr σας παρουσιάζει πώς εξελίχθηκε η φετινή σεζόν για τον 48χρονο τεχνικό.

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Ζοσέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης. Σαν σήμερα ο Πορτογάλος προπονητής αναλάμβανε και επίσημα τα ηνία των Μαδριλένων και ετοίμαζε τα πλάνα για τη σεζόν 2010/11 μαζί με τον Χόρχε Βαλντάνο, ο οποίος απομακρύνθηκε πριν από μερικές ημέρες από τη θέση του τεχνικού διευθυντή! Μέσα σε 365 ημέρες σημειώθηκαν πολλές ιστορίες που θα μπορούσαν να γραφτούν σε βιβλίο. To sport-fm.gr σάς παρουσιάζει πώς εξελίχθηκε η φετινή σεζόν για τον 48χρονο τεχνικό.

Μετά το τέλος του Μουντιάλ, ο «Special One» ζήτησε την απόκτηση τεσσάρων παικτών που θεωρούσε σημαντικούς για το χτίσιμο της ισπανικής ομάδας: τον Μεσούτ Εζίλ (15 εκατ. ευρώ από τη Βέρντερ Βρέμης), τον Σάμι Κεντίρα (13 εκατ. ευρώ από την Στουτγκάρδη), τον Ρικάρντο Καρβάλιο (8 εκατ. ευρώ από την Τσέλσι) και τον Άνχελ Ντι Μαρία (25 εκατ. ευρώ και 11 σε μπόνους από την Μπενφίκα). Την ίδια ώρα, όμως, θεωρείται υπεύθυνος για την αποχώρηση του Ραούλ για τη Σάλκε.

Στις 29 Αυγούστου 2010 η «βασίλισσα» ήρθε ισόπαλη (0-0) με τη Μαγιόρκα, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Μουρίνιο στον πάγκο της ομάδας. Η Ρεάλ δεν μπορούσε να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που είχε στα παιχνίδια με τη Λεβάντε (στο πρωτάθλημα) και την Οσέρ (στο Champions League). «Μια μέρα κάποιος αντίπαλος θα πληρώσει τις ευκαιρίες που χάσαμε σήμερα», ήταν η απάντηση του Πορτογάλου. Εκείνη η μέρα δεν άργησε και στο επόμενο παιχνίδι οι Μαδριλένοι επικράτησαν 6-1 της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο «Μπερναμπέου». Ακολούθησαν το 4-1 στην έδρα της Μάλαγα και το 6-1 κόντρα στη Ράσινγκ στο «Μπερναμπέου».

Η 29η Νοεμβρίου 2010 είναι η πιο ντροπιαστική ημέρα στην καριέρα του Μουρίνιο, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε με το βαρύ 5-0 από την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου». Αρκετοί έσπευσαν να ασκήσουν κριτική στον Πορτογάλο για τον τρόπο που παρέταξε τη «βασίλισσα» και ένας από αυτούς ήταν ο Βαλντάνο.

Μία ημέρα μετά η πειθαρχική επιτροπή της UEFA τιμώρησε με δύο αγωνιστικές (σ.σ. η δεύτερη έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για τρία χρόνια) και πρόστιμο 40.000 ευρώ τον «Special One», επειδή στο παιχνίδι με τον Άγιαξ (4-0) είχε παροτρύνει τον Σέρχιο Ράμος και τον Τσάμπι Αλόνσο να πάρουν κίτρινες κάρτες για να εκτίσουν τις ποινές τους στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League με την Οσέρ.

Στις 22 Δεκεμβρίου ο Ζοσέ Μουρίνιο γνώρισε την ευρύτερη σε σκορ νίκη στην καριέρα του, όταν η Ρεάλ επικράτησε με 8-0 της Λεβάντε για τους «8» του Κυπέλλου Ισπανίας.

Τέσσερις μήνες μετά ο Πορτογάλος σήκωσε το πρώτο του τρόπαιο στην Ισπανία, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε στον τελικό του Copa del Rey την Μπαρτσελόνα και πήρε το Κύπελλο μετά από 18 ολόκληρα χρόνια.

Μία εβδομάδα αργότερα η Μπαρτσελόνα κέρδισε 2-0 τη Ρεάλ (για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League) και ο ιδιόρρυθμος προπονητής είχε παράπονα, επειδή η ομάδα του επανειλημμένα μένει με έναν παίκτη λιγότερο μέχρι τη λήξη του αγώνα κόντρα στους «μπλαουγκράνα». Μόλις έληξε το παιχνίδι, ο Μουρίνιο δήλωσε ότι η Μπαρτσελόνα τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης από την UEFA. Ποινή 5 αγωνιστικών και 50.000 ευρώ, ήταν το πρόστιμό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στον 48χρονο τεχνικό για τα όσα δήλωσε.

«Θα ήθελα να κλείσω με μία πολύ απλή ευχή, που είναι να ανακτήσουμε τη νέα σεζόν συγκεκριμένες αξίες που ουδείς πρέπει να ξεχνάει, αλλά κάποιοι επαγγελματίες και θεσμοί του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έχουν ξεχάσει. Αυτές οι αξίες πρέπει να αποτελούν τη βάση του αθλήματος. Το ευ αγωνίζεσθαι, ο σεβασμός στον αντίπαλο και η μηδενική αντοχή στον ρατσισμό δεν θα πρέπει να είναι μόνο λόγια αλλά και πράξεις. Εκφράζω και πάλι την ελπίδα και την ευχή μου να ανακτήσουμε αυτές τις θεμελιώδεις αξίες στον αθλητισμό τη νέα σεζόν», ήταν η τελευταία του δήλωση - μήνυμα για τη φετινή σεζόν.

Δείτε το σχετικό βίντεο







Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x