Δελτία Τύπου

Ξεκίνησαν τα πρώτα Soccer Schools της Λίβερπουλ

Τρία τετραήμερα ποδοσφαιρικά camps με την υπογραφή της Λίβερπουλ, πραγματοποιήθηκαν σε Ερυθραία, Ρόδο και Ρέθυμνο. Ο τεχνικός της ακαδημίας των «κόκκινων», Μπεν Πάρσονείτζ και ο επόπτης του προπονητικού προγράμματος των International Football Academies, Γιάννης Δημητρίου, βρέθηκαν στο πρώτο Soccer School για τις ακαδημίες μέλη του δικτύου στην χώρα μας, Πανερυθραικό, Ένωση Νεολαίας Αφάντου Ρόδου και ΕΠΣ Ρεθύμνου.

Τρία τετραήμερα ποδοσφαιρικά camps με την υπογραφή της Λίβερπουλ, πραγματοποιήθηκαν σε Ερυθραία, Ρόδο και Ρέθυμνο. Ο τεχνικός της ακαδημίας των «κόκκινων», Μπεν Πάρσονείτζ και ο επόπτης του προπονητικού προγράμματος των International Football Academies, Γιάννης Δημητρίου, βρέθηκαν στο πρώτο Soccer School για τις ακαδημίες μέλη του δικτύου στην χώρα μας, Πανερυθραικό, Ένωση Νεολαίας Αφάντου Ρόδου και ΕΠΣ Ρεθύμνου, πραγματοποιώντας με αυτό τον τρόπο και την έναρξη του προπονητικού προγράμματος που θα ακολουθούν στο εξής οι ακαδημίες.

«Τα ελληνόπουλα εκτιμούν την ευκαιρία που τους δίνεται»
Ο προπονητής της ακαδημίας της Λίβερπουλ, Μπεν Πάρσονειτζ, μετέφερε τις εμπειρίες του από την πρώτη του συνάντηση με τις ελληνικές ακαδημίες.

Ποιες οι πρώτες σου εντυπώσεις από τα ελληνόπουλα? «Μπορώ να πω πως όπως στην Αγγλία, την Νορβηγία και την Ινδονησία, όπου γίνονται αντίστοιχα Soccer Schools, έτσι και στην Ελλάδα τα παιδιά δείχνουν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένα και αγαπούν πολύ το ποδόσφαιρο. Παρατήρησα όμως πως εδώ τα παιδιά έχουν μεγάλη θέληση για εκμάθηση, είναι υπάκουα και απορροφούν εύκολα ότι τους λέω».

Υπάρχουν διαφορές στα παιδιά της Αγγλίας σε σχέση με τα παιδιά της Ελλάδας? «Στην Ελλάδα νομίζω πως κατανοούν και εκτιμούν περισσότερο την ευκαιρία που τους δίνεται να βρίσκονται υπό την επίβλεψη της Λίβερπουλ. Στην Αγγλία δεν νομίζω πως το εκτιμούν και τόσο πολύ, και αυτό νομίζω πως οφείλεται στον τρόπο ζωής του, που έχουν δηλαδή τόσες πολλές ομάδες εκεί που ζουν».

Πιστεύεις πως μπορούν κάποια από τα παιδιά να αγωνιστούν με την φανέλα της Λίβερπουλ? «Η Λίβερπουλ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και το επίπεδο των παιχτών της ιδιαίτερα υψηλό. Είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστεί κάποιος παίχτης αλλά αυτό ισχύει για όλες τις χώρες. Είναι σημαντικό τα παιδιά να έχουν πρότυπα παίχτες της ομάδας και πιστεύω πως με πολύ δουλειά μπορούν να τα καταφέρουν. Η πρόκληση είναι μεγάλη. Τους το εύχομαι!»

Ποιά η γνώμη σου για τις ακαδημίες της Λίβερπουλ στην Ελλάδα? «Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις σωστούς συνεργάτες. Δεν έχω προλάβει ακόμη να γνωρίσω άλλες ακαδημίες όμως για παράδειγμα ο Πανερυθραικός, είναι μία ακαδημία πρότυπο για άλλες. Σωστοί χαρακτήρες, πολύ καλές υποδομές και παιδιά πρόθυμα να μάθουν το “Liverpool Way”. Είναι πολύ σημαντική η κίνηση που γίνεται για επιλογή ακαδημιών που να πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές».

«Μοναδική εμπειρία η συνεργασία με την Liverpool»
Για τον ρόλο του ως επόπτης του προπονητικού προγράμματος των Liverpool FC International Football Academies, μίλησε ο Γιάννης Δημητρίου.

Ποιοί λόγοι που σας ώθησαν στην ανάληψη αυτής της θέσης?
«Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αρνηθεί κάποιος μια τέτοια πρόταση συνεργασίας με έναν τόσο μεγάλο σύλλογο σε όλη την Ευρώπη. Είναι μια πρόκληση για μένα και μια ευκαιρία που δεν σου παρουσιάζεται κάθε μέρα. Ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι η φιλοσοφία της ακαδημίας της Liverpool FC ταιριάζει πάρα πολύ με την δικιά μου και επίσης το γεγονός ότι μου δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσω και εγώ από την μεριά μου έτσι ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως της ακαδημίες να αλλάξουν επίπεδο και σιγά σιγά με την βοήθεια του προγράμματος αυτού να αλλάξουν νοοτροπία όλοι όσοι ασχολούνται με τα μικρά παιδιά».
Ποιές οι πρώτες σας εντυπώσεις από αυτή την συνεργασία?

«Είμαι εντυπωσιασμένος και πολύ χαρούμενος, γιατί συνεργάζομαι με ανθρώπους του ποδοσφαίρου αλλά το σημαντικό είναι ότι έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες. Υπάρχει τρομερή συνέπεια αλλά και πάρα πολύ καλός προγραμματισμός. Και το σημαντικότερο είναι ότι όταν συνεργάζεσαι με την Liverpool ξέρεις και αισθάνεσαι ότι δεν πρόκειται ποτέ να νιώσεις μοναξιά».

Πως λειτουργεί το manual coaching program σε σχέση με τα προγράμματα των ελληνικών ακαδημιών?
«Πρώτα από όλα πρέπει να κατανοήσουν όλοι όσοι θα έρθουν σε επαφή , ότι το σημαντικότερο θέμα σε αυτή την ιστορία είναι η εκπαίδευση, το χτίσιμο μια ισχυρής προσωπικότητας ενός παιδιού όπως επίσης και ενός σπουδαίου ανθρώπου πρώτα και μετά ποδοσφαιριστή.

Στο πρακτικό μέρος βέβαια έχουμε το coaching manual program, όπου είναι ένας οδηγός, μια σωστή κατεύθυνση που απλά πρέπει να ακολουθήσουν οι προπονητές και οι γονείς. Το οποίο θα εφαρμόζεται μετά από κάθε επίσκεψη του άγγλου προπονητή και θα ανανεώνετε κάθε φορά που θα ξαναέρχεται, 4 φορές το χρόνο. Εδώ έχουμε ένα έτοιμο σύστημα, μια καταπληκτική συνταγή. Και ξέρετε κάτι εμείς έχουμε πολύς καλής ποιότητας υλικά, αλλά δεν έχουμε πολύ καλές συνταγές. Τώρα λοιπόν με το the liverpool way, το μόνο που πρέπει να κάνουν οι ακαδημίες είναι να τηρήσουν το πρόγραμμα τυφλά, με πιστεύω και πλήρη εμπιστοσύνη στους δημιουργούς του και στους ανθρώπους που έβγαλαν, Gerrard , Fowler, Garragher κ.α».

Πρόσφατα επισκέφτηκες την ακαδημία στο Λίβερπουλ. Για ποιό λόγο ήσουν εκεί και ποιά στοιχεία αποκόμισες?
«Στην ακαδημία της Liverpool fc , πήγα γιατί έπρεπε να εκπαιδευτώ και να κατανοήσω πλήρως το πρόγραμμα και το σκοπό του αλλά κυρίως να μάθω τον τρόπο που θα υλοποιηθεί αυτό. Στο Kirkby έμεινα 5 μέρες, έχοντας ένα γεμάτο εκπαίδευση πρόγραμμα κάθε μέρα. Συνάντησα πολύ σημαντικούς ανθρώπους της Ακαδημίας.

Η εμπειρία ήταν μοναδική. Είναι φανταστικό να είσαι μέλος της οικογένειας της Liverpool F.C. Πραγματικά εύχομαι στο καθένα να το ζήσει, στον καθένα που το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του. Οι πληροφορίες ήταν πάρα πολλές και θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω την Agenda Sport Action για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει και κυρίως τον κ. Χαραλαμπόπουλο και τον κ. Καπώνη. Επίσης μιας και μιλάμε για την Ακαδημία, η φιλοξενία ήταν καταπληκτική και ευχαριστώ γι'αυτό τον κ. Σεγούρα και τον κ. Adam Flynn -head coach of international football academies».

«Όνειρό μας η ανάδειξη σωστών χαρακτήρων και έπειτα ποδοσφαιριστών»
Ο πρόεδρος του Πανερυθραικού, Τόνυ Αχαρονιάν, μίλησε για την συνεργασία της ακαδημίας του με την Λίβερπουλ και τα όνειρά του για τους λιλιπούτειους άσσους της ομάδας.

Πώς πήρατε την απόφαση να εντάξετε την ακαδημία σας στην οικογένεια της Λίβερπουλ? «Παρατήρησα πως στις ελληνικές ομάδες της Super League αγωνίζονται πάρα πολλοί ξένοι παίχτες και αναρωτήθηκα αν αυτό θα είναι το μέλλον της Ελλάδας. Δεν μπορεί να συμβιώνει κάτι τέτοιο. Έχουμε πολλά ταλέντα και το μόνο που χρειάζονται είναι σωστή δουλειά. Έτσι αναζήτησα το κάτι παραπάνω για την ακαδημία μου. Εμπιστεύτηκα την Agenda Sport Action εταιρεία που εκπροσωπεί την Λίβερπουλ στην Ελλάδα και επέλεξα αυτή την ομάδα και όχι για παράδειγμα την Άρσεναλ ή την Γιουβέντους για τον απλό εξής λόγο. Η Λίβερπουλ έχει παράδοση στην ακαδημία της. Υπάρχουν παίχτες μεγάλης κλάσης που προέρχονται από τις υποδομές της».

Ποιες οι πρώτες σας εντυπώσεις από αυτή την συνεργασία? «Παρακολουθώντας την πρώτη προπόνηση από τον Άγγλο τεχνικό, είδα πως κάποιες από τις ασκήσεις που υπέδειξε στα παιδιά τις κάναμε κι εμείς, όμως με άλλο τρόπο. Επίσης είδα πως τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη θέληση και είναι εντυπωσιασμένα από τον νέο τρόπο λειτουργίας της ομάδας μας. Οι επισκέψεις των Άγγλων τεχνικών θα είναι περίπου 4 τον χρόνο χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως τον υπόλοιπο καιρό εμείς θα χρησιμοποιούμε άλλες μεθόδους. Αντιθέτως θα ακολουθούμε πιστά το manual program της ομάδας όμως μας έχει δοθεί. Πολύ σημαντικό για εμένα επίσης είναι και η συνέπεια που παρατήρησα. Όταν για παράδειγμα πούμε ότι ξεκινάμε προπονήσεις στις 10 να είναι στις 10 και όχι στις 10 και τέταρτο. Αυτό δεν συμβαίνει στις χώρες του εξωτερικού. Η ασυνέπεια είναι χαρακτηριστικό του Έλληνα».

Ποια τα όνειρα σας? «Το όνειρο μου είναι να βγουν από την ομάδα πολλά καλά παιδιά στην κοινωνία και αν κάποιο από αυτά έχει όνειρο να αγωνιστεί σε μία μεγάλη ομάδα, να τα καταφέρει. Βέβαια είναι πολύ δύσκολο να γίνουν όλοι ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης, όμως εγώ θα είμαι περήφανος αν καταφέρω να δω όσα παιδιά δεν ασχοληθούν τελικά με το ποδόσφαιρο, να είναι μακριά από τις κακές συνήθεις και να έχουν αυτοσεβασμό και πειθαρχία στην ζωή τους. Είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε σωστούς χαρακτήρες».

Δεύτερη στάση των υπευθύνων της Λίβερπουλ ήταν η Ρόδος. Το έμβλημα της μεγάλης Λίβερπουλ κοσμεί εδώ και λίγες μέρες την ακαδημία Super Soccer Academy και της ΕΝΑ του Βαγγέλη Χοσάδα στο Αφάντου Ρόδου, καθώς είναι κι επίσημα κομμάτι του παγκόσμιου δικτύου ανάπτυξης και ανάδειξης ταλέντων του μεγάλου βρετανικού συλλόγου.

«Τιμή μας η συνεργασία με ένα τόσο μεγάλο σύλλογο»
Για την σημαντικότητα αυτής της συνεργασίας μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Χοσάδας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας του τετραήμερου καμπ. «Αποτελεί τιμή για μία κοινότητα όπως είναι του Αφάντου, που παρά ταύτα έχει μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία, να πραγματοποιεί μία τόσο σημαντική συνεργασία. Θα κάνουμε μία πολύ σοβαρή προσπάθεια, που θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές. Το ταλέντο υπάρχει. Αν γίνει η σωστή δουλειά, θα βγει κάτι καλό. Η Λίβερπουλ θα παρακολουθεί πολύ στενά τις δραστηριότητες των ακαδημιών της ανά τον κόσμο μέσα από τις τακτικές επισκέψεις προπονητών και την συνεχή επικοινωνία μαζί μας».

Ο Βαγγέλης Χοσάδας στάθηκε και στο πρώτο soccer school στην ακαδημία του. «Οι εντυπώσεις μας από το πρώτο soccer school ήταν πολύ καλές, οι προπονήσεις διεξήχθησαν πολύ ομαλά με μεγάλη επιτυχία, μέσα σε ένα όμορφο και φιλικό κλίμα, με μεγάλη συμμετοχή απ τα παιδιά της ακαδημίας μας, από τους γονείς αλλά και από κόσμο που παρευρέθηκαν στις εγκαταστάσεις μας έχοντας την περιέργεια να δουν από κοντά τις προπονήσεις γιατί φυσικά δεν είχε ξαναγίνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Το προπονητικό πρόγραμμα βέβαια ήταν το σημαντικότερο κομμάτι του soccer school και ένα κομμάτι που για μας ήταν μία πρόκληση στο να δούμε από κοντά την διαφορά ανάμεσα στο Αγγλικό και το Ελληνικό ποδόσφαιρο, στον τρόπο με τον οποίο τα παιδία στην Αγγλία διδάσκονται το ποδόσφαιρο, την φιλοσοφία του και πως λειτουργούν μέσα σε ένα team. Ενδιαφέρουσες με καλές εντυπώσεις μας άφησαν οι προπονήσεις οι οποίες ήταν με πίεση και πολύ πειθαρχία από τους προπονητές».

Γιώργος Σταράκης «Ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε πετύχει»
Τρίτος και τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Μπεν Πάρσονέιτζ ήταν το Ρέθυμνο της Κρήτης. Στόχος είναι να διδαχθεί το «The Liverpool way» και στην ΕΠΣ Ρεθύμνου για το οποίο μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης , Γιώργος Σταράκης.. «Η συνεργασία της ΕΠΣ Ρεθύμνου με την Λίβερπουλ ήταν ότι καλύτερο έχουμε καταφέρει εγώ και οι συνεργάτες μου, όσα χρόνια ασχολούμαστε με τον αθλητισμό. Μία κορυφαία ευρωπαϊκή ακαδημία μας μετέφερε την τεχνογνωσία, την οργάνωση και τρόπο σκέψης και δράσης, σε προπονητές, παιδιά ακόμα και γονείς. Πιστεύω πως αυτή η συνεργασία μόνο καλά αποτελέσματα θα έχει και μάλιστα στο εγγύς μέλλον». Ο κ. Σταράκης στάθηκε και στις πρώτες αντιδράσεις μετά την παρουσίαση του προπονητικού προγράμματος αλλά και του Soccer School. «Μόνο το ζεστό σφίξιμο του χεριού από προπονητές και γονείς και το γλυκό χαμόγελο των παιδιών, ήταν αρκετά για να εισπράξω την ικανοποίησή τους. Εγώ άλλωστε ήμουν σίγουρος γα το αποτέλεσμα, γι΄ αυτό και προσπάθησα να πετύχω αυτή την συνεργασία στην οποία πιστεύω πολύ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x