Ισπανία

Μόνο με πέναλτι μπορείς…

Τις επιθέσεις περιμέναμε, αλλά η… άσπρη βούλα ήταν που μίλησε στο «clasico»! Με τους Μέσι και Ρονάλντο να χάνουν αρκετές ευκαιρίες και να βρίσκουν δίχτυα μόνο από τη βούλα, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έμειναν στο 1-1! Ψυχωμένη εμφάνιση από τη «βασίλισσα», που ισοφάρισε παίζοντας με δέκα παίκτες από το 52’, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται… κιάλια (-8) για να δει τους Καταλανούς στην κορυφή της Primera Division.

Τις επιθέσεις περιμέναμε, αλλά η… άσπρη βούλα ήταν που μίλησε στο «clasico»!

Με τους Μέσι και Ρονάλντο να χάνουν αρκετές ευκαιρίες και να βρίσκουν δίχτυα μόνο από τη βούλα, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έμειναν στο 1-1!

Ψυχωμένη εμφάνιση από τη «βασίλισσα», που ισοφάρισε παίζοντας με δέκα παίκτες από το 52’, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται… κιάλια (-8) για να δει τους Καταλανούς στην κορυφή της Primera Division.

Πώς έπαιξαν

Με ακριβώς ίδιο σύστημα, αλλά διαφορετική διάθεση για εκπλήξεις παρέταξαν τις ομάδες τους οι δύο τεχνικοί. Ενώ, λοιπόν, ο Γκουαρντιόλα χρησιμοποίησε εκείνους που αναμενόταν, ο Ζοσέ Μουρίνιο άφησε έξω κάποιους απ’ αυτούς (Εζίλ, Αντεμπαγιόρ) για χάρη ενός πιο συντηρητικού 4-3-3.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια της «βασίλισσας» ήταν ο Κασίγιας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μαρσέλο, Αλμπιόλ, Καρβάλιο και Ράμος. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ βρέθηκε ο Πέπε, μπροστά του οι Κεντίρα και Τσάμπι Αλόνσο και στην τριάδα της επίθεσης οι Ντι Μαρία (αριστερά), Ρονάλντο (δεξιά) και Μπενζεμά (κορυφή).

Στο 4-3-3 του Γκουαρντιόλα, από την άλλη, τερματοφύλακας ήταν ο Βαλντές και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Αντριάνο, Πικέ, Πουγιόλ και Ντάνι Άλβες. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα και στην επίθεση βρέθηκαν οι Μέσι (αριστερά), Πέδρο (δεξιά) και Βίγια (στην κορυφή).



Σούπερ σταρ… σου λέει!

Η πρόβλεψη ότι Μέσι και Κριστιάνο θα ήταν οι μοιραίοι φάνταζε τόσο πιθανή πριν το «clasico», όσο το να κάνει τάκλιν ο Μαρσέλο στον… επόπτη. Ε, αμφότερα έγιναν πραγματικότητα στο α’ μέρος. Αφού, λοιπόν, ο αριστερός μπακ της Ρεάλ απείλησε τη σωματική ακεραιότητα του βοηθού, ο ομόλογός του στην Μπαρτσελόνα (Αντριάνο) απείλησε σίγουρα τον ύπνο του Πορτογάλου σούπερ σταρ.

Διότι πιθανότατα, κάθε φορά που θα ξυπνά εκείνος τις επόμενες μέρες θα τον βλέπει να του κλέβει «την μπουκιά από το στόμα». Όπως το έκανε (με σωτήρια προβολή και κεφαλιά πάνω στη γραμμή αντίστοιχα) στις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες της Ρεάλ πριν την ανάπαυλα. Ενδιάμεσα, βέβαια, κι ο Μέσι δεν ήταν… καλύτερος. «Ξοδεύοντας» τις δύο δικές του μεγάλες φάσεις πάνω στον Κασίγιας (ασόβαρη απόπειρα «κρεμάσματος», κακό τελείωμα μέσα από την περιοχή), δεν κατάφερε να κοπάσει τις -δίκαιες- διαμαρτυρίες των Καταλανών για πέναλτι του Ισπανού γκολκίπερ στον Βίγια.

«Ψυχή εσύ, την… κούπα εγώ»!

Σε απόδειξη πως «όσα φέρνει το… δίλεπτο, δεν τα φέρνει το ενενηντάλεπτο, μετατράπηκε το β’ μέρος. Από ΄κει, λοιπόν, που η Ρεάλ θα έμπαινε μπροστά στο σκορ (αν το δοκάρι δεν συνωμοτούσε κι εκείνο εναντίον του Κριστιάνο), λίγα δευτερόλεπτα μετά μπήκε… στην εντατική. Ο κακός υπολογισμός του Αλμπιόλ έστειλε τον Μέσι στη βούλα (μετά το πέναλτι στον Βίγια) και τη Ρεάλ να κυνηγά το σκορ ΚΑΙ με παίκτη λιγότερο.

Ακόμα, λοιπόν κι αν αυτό είχε ως αποτέλεσμα μεγάλα «καρδιοχτύπια» στις αντεπιθέσεις της Μπαρτσελόνα (όπως το δοκάρι του Τσάβι), η «βασίλισσα» το έκανε τόσο ψυχωμένα, που θα ήταν άδικο να μην ανταμειφθεί. Έστω κι αν χρειάστηκε να βάλει κι ο Ντάνι Άλβες το χεράκι του (ή μάλλον -αντικανονικά- το ποδαράκι του πάνω στον Μαρσέλο), πριν ο Ρονάλντο τη λυτρώσει. Δυστυχώς για τη Ρεάλ, το γκολ του Πορτογάλου από τα έντεκα βήματα έσπασε τη δική του «κατάρα» απέναντι στους Καταλανούς, αλλά ούτε… κομμάτι από τη διαφορά των οκτώ πόντων στην κορυφή.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Αλμπιόλ, Καρβάλιο, Μαρσέλο, Κεντίρα, Πέπε, Τσάμπι Αλόνσο (68' Αντεμπαγιόρ), Ντι Μαρία (68' Αρμπελόα), Μπενζεμά (57' Εζίλ), Ρονάλντο

Στον πάγκο: Ντούντεκ, Γκαράι, Κακά, Ιγκουαίν

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ (58' λ.τ. Κεϊτά), Αντριάνο, (80΄Μάξγουελ), Τσάβι, Μπούσκετς, Ινιέστα, Πέδρο (67' Αφελάι), Μέσι, Βίγια

Στον πάγκο: Πίντο, Φοντάς, Μιλίτο, Τιάγκο

ΓΗΠΕΔΟ: «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»




szolj hozza: Real Madrid 0-1 Barcelona

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x