Europa League

Όπου… «κεντούν» οι αετοί! (video)

Οι Ολλανδοί έχουν το όνομα, αλλά ιπτάμενη απόψε ήταν μόνο η Μπενφίκα! Οι «αετοί» έκαναν πλάκα με την Αϊντχόφεν και… μπήγοντάς της τέσσερις φορές τα νύχια τους (4-1), την άφησαν σχεδόν ημιλιπόθυμη ενόψει της ρεβάνς για τα προημιτελικά του Europa League! Έκρυψαν την μπάλα οι Πορτογάλοι, που προηγήθηκαν με τον Αϊμάρ και δύο γκολάρες του Σάλβιο -πριν ο Σαβιόλα «τιμωρήσει» στις καθυστερήσεις το… θράσος του Λάμπιαντ να μειώσει το σκορ!

Οι Ολλανδοί έχουν το όνομα, αλλά ιπτάμενη απόψε ήταν μόνο η Μπενφίκα!

Οι «αετοί» έκαναν πλάκα με την Αϊντχόφεν και… μπήγοντάς της τέσσερις φορές τα νύχια τους (4-1), την άφησαν σχεδόν ημιλιπόθυμη ενόψει της ρεβάνς για τα προημιτελικά του Europa League!

Έκρυψαν την μπάλα οι Πορτογάλοι, που προηγήθηκαν με τον Αϊμάρ και δύο γκολάρες του Σάλβιο -πριν ο Σαβιόλα «τιμωρήσει» στις καθυστερήσεις το… θράσος του Λάμπιαντ να μειώσει το σκορ!



Αρπακτικά…

Την πορτογαλική βερσιόν του… «πού σε πονεί και πού σε σφάζει» ξηγήθηκε η Μπενφίκα! Οι «αετοί» βούτηξαν από το λαιμό την Αϊντχόφεν και μέχρι το δεκάλεπτο είχαν ήδη ένα δοκάρι με τον Σαβιόλα και άλλη μια σέντρα-σουτ του ίδιου που «ξύρισε» το δοκάρι. Παρόλο, λοιπόν, που η Αϊντχόφεν ειδοποίησε για τα καλά πως… ήταν κι αυτή εκεί (με τον Μπεργκ να χάνει «άχαστη» κεφαλιά στο 20’), από το ημίωρο κι έπειτα άρχισε πάλι το «σφυροκόπημα».

Ε, μια του… Ίσακσον (μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Καρντόσο), δυο του Ίσακσον (αποτυχία Γκαϊτάν να φυσήξει μέσα την μπάλα από κοντά), τρεις και η κακή του… Αϊμάρ (δυνατό σουτ που κόντραρε πριν σπάσει το εμπάργκο στο 37’). Από ‘κει και πέρα, το δεύτερο ήταν θέμα χρόνου. Δεν βρέθηκε κανείς να το βάλει στη «μπούκα» του Μάξι Περέιρα στο 44’, βρέθηκε ο Σάλβιο να το κάνει (με αλανιάρικο τακουνάκι) σε αυτή του Κοεντράο στο ακριβώς επόμενο λεπτό.

Και λίγα ήτανε…

Όποιοι πίστευαν ότι η ανάπαυλα θα «έσβηνε» κάπως την ομάδα του Ζεσούς -αλλά και ότι ο Σάλβιο δύσκολα θα μπορούσε να πετύχει… ομορφότερο γκολ από αυτό που έκλεισε το ημίχρονο- δεν χρειάστηκε ούτε επτά λεπτά για να διαψευστούν. Ο Αργεντινός εξέθεσε στο 52’ όποιον αποπειράθηκε να τον σταματήσει και με διαγώνιο σουτ έκανε την Μπενφίκα απόλυτο «αφεντικό» της πρόκρισης.

Η απέλπιδα προσπάθεια, δε, της Αϊντχόφεν -βλέποντάς τη να κάνει φτερά- μετέτρεψε σε «ρωσική ρουλέτα» το ματς. Αφού, λοιπόν, η… εκπυρσοκρότηση φλέρταρε εναλλάξ και με τους δύο (κοντινή κεφαλιά Σαβιόλα-διαγώνιο σουτ Καρντόσο και ενδιάμεσα εξ επαφής «ψαλιδάκι» του Λανς), τελικά έκανε το χατίρι στους Ολλανδούς. Ε και; Όσες ελπίδες τους έδωσε η μείωση του σκορ από τον Λάμπιαντ (80’) ήρθε… βίαια να τις πάρει πίσω (με το γκολ που άξιζε) στις καθυστερήσεις ο Σαβιόλα.



ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Ζαρντέλ, Φάμπιο Κοεντράο, Χάβι Γκαρθία, Σάλβιο, Γκαϊτάν (78' Χάρα), Αϊμάρ (78' Σέζαρ Πεϊσότο), Σαβιόλα, Όσκαρ Καρντόσο (90' Φελίπε Μενέζες)

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ίσακσον, Μανόλεφ, Μαρσέλο, Μπάουμα, Πίτερς (72' Βούιτενς), Χάτσινσον, Ένχελααρ, Μπακάλ, Λενς, Ντσούντσακ, Μάρκους Μπεργκ (79' Λάμπιαντ)



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x