Champions League

Ίντερ-Σάλκε 2-5 (Τελικό)

Αφού ξεπέρασε το σκόπελο της Μπάγερν Μονάχου, η Ίντερ θέλει να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τον τίτλο που κατέκτησε τον περασμένο Μάιο στη Μαδρίτη. Οι «νερατζούρι» φιλοξενούν τη Σάλκε, από την οποία δεν έχουν και τις καλύτερες των αναμνήσεων στην Ευρώπη, με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα συναντήσουν το νικητή του αγγλικού εμφυλίου ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι. Βασικός ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Αφού ξεπέρασε το σκόπελο της Μπάγερν Μονάχου, η Ίντερ θέλει να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τον τίτλο που κατέκτησε τον περασμένο Μάιο στη Μαδρίτη.

Οι «νερατζούρι» φιλοξενούν τη Σάλκε, από την οποία δεν έχουν και τις καλύτερες των αναμνήσεων στην Ευρώπη, με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα συναντήσουν το νικητή του αγγλικού εμφυλίου ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι. Βασικός ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Προηγείται 5-2 η Σάλκε.



Τέλος του αγώνα

90'+2': Ευκαιρία για την Ίντερ. Ο Ετό βρίσκεται σε καλή θέση στη μεγάλη περιοχή της γερμανικής ομάδας αλλά το πλασέ του δεν είναι καλό.

Τρία λεπτά καθυστερήσεων θα κρατήσει ο διαιτητής

87'Αλλαγή για τη Σάλκε. Εκτός αγωνιστικού χώρου ο Ραούλ. Στη θέση του ο Καρίμι.

86'Κίτρινη κάρτα για τον Ραούλ

78'Αλλαγή για τη Σάλκε. Ο Χουράδο περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Ντράξλερ στη θέση του…

76'Αλλαγή για την Σάλκε. Ο Σμιτς περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου και τη θέση του την παίρνει ο Μπάουμγιοχαν

76' ΓΚΟΛ 5-2 Η ΣΑΛΚΕ! Ο Έντου με κίνηση πίβοτ, στέλνει ξανά την μπάλα στα δίχτυα.

75' Δεύτερο δοκάρι για τη Σάλκε με τον Φαρφάν!

67' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Παπαδόπουλος.

64' Δοκάρι για τη Σάλκε. Δυνατό, συρτό σουτ από τον Χουράδο, άτυχη στιγμή για τη γερμανική ομάδα.

61' Αλλαγή για την Ίντερ. Ο Κόρντομπα στη θέση του Καρχα.

60' Με δέκα παίκτες συνεχίζει η Ίντερ. Ο Κίβου βλέπει δεύτερη κίτρινη και παίρνει το δρόμο για τα αποδυτήρια.

59' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Σαρπέι.

57' ΓΚΟΛ 4-2 Η ΣΑΛΚΕ! Ο Χουράδο εκθέτει και πάλι την άμυνα με την επέλασή του, κάνει το γύρισμα και ο Ρανόκια στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

53' ΓΚΟΛ 3-2 Η ΣΑΛΚΕ! Ο Ραούλ φτάνει τα 70 γκολ στο Champions League, τιμωρώντας ξανά την κακή αμυντική λειτουργία της Ίντερ.

52' Κίτρινη κάρτα για τον Κίβου, που χάνει τη ρεβάνς.

48' Και νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ίντερ με τον Ετό να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Νόιερ να αποκρούει εντυπωσιακά με το ένα χέρι.

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και τρομερή ευκαιρία για την Ίντερ να σκοράρει με τον Μιλίτο που πλασάρει ελάχιστα άουτ σε τετ α τετ με τον Νόιερ.

45'+4' Λήξη του πρώτου μέρους.

45'+1' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Φαρφάν, ο οποίος χάνει τη ρεβάνς.

40' ΓΚΟΛ 2-2 Η ΣΑΛΚΕ! Οι Γερμανοί κάνουν πάρτι στην άμυνα της Ίντερ που πληρώνει την απουσία του Λούσιο. Ο Έντου στην αντεπίθεση σουτάρει, ο Σέζαρ αποκρούει, όμως ο Βραζιλιάνος επιθετικός με προβολή σκοράρει.

34' ΓΚΟΛ 2-1 Η ΙΝΤΕΡ! Συνεργασία των Αργεντινών Ζανέτι, Καμπιάσο και Μιλίτο -με ολίγη από Σνάιντερ- και ο Μιλίτο στέλενει εξ επαφής την μπάλα στα δίχτυα.

25' Αναγκαστική αλλαγή για την Ίντερ. Ο Στάνκοβιτς που είχε τραυματιστεί σε κάποια κόντρα νωρίτερα, βγαίνει και τη θέση του θα πάρει ο Καρχά.

21' Ο Ετό σκοράρει αλλά το γκολ σωστά δεν μετράει αφού ο Καμερουνέζος είναι σε θέση οφσάιντ.

16' ΓΚΟΛ 1-1 ΙΣΟΦΑΡΙΖΕΙ Η ΣΑΛΚΕ! Μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Παπαδόπουλου, ο Σέζαρ αποκρούει όμως ο Μάτιπ από κοντά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

12' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Στάνκοβιτς.

4' Ευκαιρία για τη Σάλκε με κεφαλιά του Ραούλ να φεύγει λίγο άουτ.

1' ΓΚΟΛ 1-0 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ! Καταπληκτικό γκολ για τους "νερατζούρι" από τον Στάνκοβιτς. Ο Καμπιάσο με τη σέντρα έβγαλε φοβερή μπαλιά για τον Μιλίτο, ο οποίος ξέφυγε από τους κεντρικούς αμυντικούς, αναγκάζοντας τον Νόιερ να βγεί και να διώξει. Ο Στάνκοβιτς -βλέποντας τον Γερμανό γκολκίπερ έξω από την εστία του- σούταρε λίγο κάτω από το κέντρο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

1' Έναρξη του αγώνα.



ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Κίβου, Ζανέτι, Στάνκοβιτς (25' Καρχά, 61' Κόρντομπα), Τιάγκο Μότα, Ετό, Σνάιντερ, Μαϊκόν, Ρανόκια, Καμπιάσο, Μιλίτο.

Στον πάγκο: Καστελάτσι, Ματεράτσι, Πάντεφ, Ναγκατόμο.

ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Σαρπέι, Χέβεντες, Ραούλ, Εντού, Μπάουμγιοχαν, Παπαδόπουλος, Χουράδο, Φαρφάν, Ουτσίντα, Μάτιπ.

Στον πάγκο: Σόμπερ, Εσκουντέρο, Πλεστάν, Χάο, Σμιτς, Καρίμι, Ντράξλερ.



Οι «νερατζούρι» απομακρύνθηκαν πέντε βαθμούς από την πρωτοπόρο Μίλαν μετά τη συντριβή τους με 3-0 στο ντέρμπι του Σαββάτου. Ο Λεονάρντο, που δέχτηκε σκληρή κριτική για τις επιλογές του, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Λούσιο κι έτσι ο Ιβάν Ραμίρο Κόρντομπα αναμένεται να αγωνιστεί δίπλα στον Αντρέα Ρανόκια.

Η Σάλκε την Παρασκευή βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στην έδρα της Ζανκτ Πάουλι στο ντεμπούτο του Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο της, προτού το ματς διακοπεί λόγω τραυματισμού του βοηθού διαιτητή από αντικείμενο. Οι «βασιλικοί μπλε» είναι μόλις ενδέκατοι στην Bundesliga, αλλά έχουν προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου και συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους πορεία. Οι τραυματίες Μάριο Γκαβράνοβιτς και Πέερ Κλούγκε, καθώς και ο Άντονι Ανάν που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, θα απουσιάσουν, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κριστόφ Μέτσελντερ, που υπέστη κάταγμα στη μύτη στον τελευταίο αγώνα της ομάδας του.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον διπλό τελικό του Κυπέλλου UEFA το 1997, με τη Σάλκε να νικά 1-0 στο Γκελζενκίρχεν (με σκόρερ τον Μαρκ Βίλμοτς στο 69’), την Ίντερ να επικρατεί με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό του «Μεάτσα» (με σκόρερ τον Ιβάν Ζαμοράνο στο 84’), αλλά τους Γερμανούς να κατακτούν το τρόπαιο με 4-1 στα πέναλτι. Την επόμενη σεζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα προημιτελικά και η Ίντερ πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 2-1 χάρη σε γκολ του Ταρίμπο Γουέστ στην παράταση. Η Ίντερ, που φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά το τρόπαιο του Champions League διαδοχικές σεζόν, συμμετέχει για 11η φορά στα προημιτελικά μετρώντας 8 προκρίσεις. Απέναντι σε γερμανικές ομάδες ως γηπεδούχος έχει 10 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες. Η Σάλκε, που απέτυχε να προκριθεί στις δύο προηγούμενες απόπειρές της στα προημιτελικά (1958/59 και 2007/08), έχει μία νίκη και τέσσερις ήττες επί ιταλικού εδάφους.

Στο όριο των καρτών από πλευράς Ίντερ βρίσκονται οι Κριστιάν Κίβου και Τιάγκο Μότα και από πλευράς Σάλκε οι Τζέφερσον Φαρφάν, Κλας-Γιαν Χούντελαρ και Μανουέλ Χουράδο. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Μάρτιν Άτκινσον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x