Stoiximan Super League

Όλοι και όλα για τον «θρύλο»

Η νύχτα ήταν «ερυθρόλευκη»! Η οικογένεια του Πειραιά έδειξε για ακόμη μία φορά ότι στα δύσκολα γίνεται μία γροθιά. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, από απόψε νοιώθει πιο δυνατός και ικανός να ξεφύγει από το αδιέξοδο. Το μεγαλύτερο μέρος του «Καραϊσκάκη» γέμισε και όσοι βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν το σύλλογο χόρτασαν και μπάλα… Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας έκαναν επίδειξη ικανοτήτων, σε ένα ματς που έληξε 1-1 και ήταν αντάξιο των περιστάσεων.

Η νύχτα ήταν «ερυθρόλευκη»! Η οικογένεια του Πειραιά έδειξε για ακόμη μία φορά ότι στα δύσκολα γίνεται μία γροθιά. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, από απόψε νοιώθει πιο δυνατός και ικανός να ξεφύγει από το αδιέξοδο.

Το μεγαλύτερο μέρος του «Καραϊσκάκη» γέμισε και όσοι βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν το σύλλογο χόρτασαν και μπάλα… Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας έκαναν επίδειξη ικανοτήτων, σε ένα ματς που έληξε 1-1 και ήταν αντάξιο των περιστάσεων.

Τον γύρο του θριάμβου για την κατάκτηση του Κυπέλλου έκανε η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού στο ημίχρονο, κατά την οποία γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο. Στις εξέδρες βρέθηκαν και περίπου 300 οπαδοί των Σέρβων, οι οποίοι έγιναν κουβάρι με τα... αδέρφια τους και πανηγύρισαν μαζί τα δύο γκολ.

Πριν ξεκινήσει το ματς- γιορτή τιμήθηκαν οι άνθρωποι που έχουν συνδεθεί με την ιστορία των δύο συλλόγων. Ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Καραχάλιος, τίμησε τον προπονητή του σερβικού συλλόγου, Ρόμπερτ Προσινέτσκι, και τον πρόεδρο, Βλάνταν Λούκιτς. Βαμβακούλας και Μίχος βράβευσαν τον Σέσιτς, ο Αμανατίδης τον Κοβάτσεβιτς, ο Καραταΐδης τον Τζόρτζεβιτς, ενώ την τιμητική του είχε και ο Σίνισα Γκόγκιτς.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, "φωτιά" πήραν και τα κινητά τηλέφωνα, καθώς στάλθηκαν περίπου 13.000 SMS για τη στήριξη του Ερασιτέχνη.



Σύμφωνοι. Πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση ήταν ο σκοπός της. Όταν όμως οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, αυτός πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Οι παίκτες τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Ερυθρού Αστέρα, παρά τις φιλικές τους προδιαθέσεις, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να παίξουν ποδόσφαιρο. Και τα κατάφεραν…

Στο πρώτο 45λεπτο το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό. Οι άμυνες ήταν αρκετά χαλαρές και η μπάλα πήγαινε συνεχώς από τη μία περιοχή στην άλλη. Στο 8’ ο Μέλμπεργκ, με κεκτημένη ταχύτητα από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, σκόραρε ξανά με πανομοιότυπο τρόπο. Ο Ζαϊρί σέντραρε από δεξιά και ο Σουηδός πετάχτηκε με το δεξί και άνοιξε το σκορ.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Σέρβοι πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες, ανέβηκαν πιο ψηλά πιέζοντας τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 22’. Ο Τόσιτς «βρήκε» τον Βίλοτιτς στην περιοχή, κι αυτός με δυνατό σουτ άφησε «άγαλμα» τον Πάρντο.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, τα μάτια μας ευχαριστήθηκαν ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητα… Ο Ερυθρός Αστέρας απειλούσε σε κάθε ευκαιρία που του έδιναν οι Πειραιώτες, ενώ από την άλλη, οι γηπεδούχοι ξεδιπλώνονταν πολύ όμορφα κυρίως από αριστερά και με ωραίους συνδυασμούς των Χολέμπας, Ριέρα και Ιμπαγάσα, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος, όπως συνηθίζεται σε φιλικές αναμετρήσεις, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Οι δύο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές και το ματς έχασε λίγη από τη νοστιμιά του. Ο Βαλβέρδε πέρασε μέσα τους πιτσιρικάδες για να πάρουν χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες, ενώ από την άλλη ο Προσινέτσκι με τις κινήσεις που έκανε έβγαλε πολύτιμα συμπεράσματα για την ομάδα του.

Ευκαιρίες, βέβαια, υπήρχαν αρκετές και για τις δύο ομάδες, κυρίως με μακρινά σουτ, αλλά από το 75’ κι έπειτα το αγωνιστικό μέρος πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Εν κατακλείδι, ο σκοπός… επετεύχθη.



Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Ζαϊρί, Φουστέρ, Χολέμπας, Μοϊσές, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ριέρα.

Ερυθρός Αστέρας (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Βαΐκοβιτς, Τόσιτς, Εβάντρο, Μίκιτς, Βίλοτιτς, Μπίνιτς, Μπόρχα, Καντού, Γιέφτιτς, Μιχαΐλοβιτς, Καλουντέροβιτς.

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας

Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x