Europa League

Europa League

Κλείσαμε για… «8»! Ντιναμό Κιέβου, Σπαρτάκ Μόσχας, Τβέντε, Μπενφίκα, Πόρτο, Αϊντχόβεν, Βιγιαρεάλ και Μπράγκα προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Europa League! Μαύρη… βραδιά για το βρετανικό ποδόσφαιρο, καθώς Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Ρέιντζερς έμειναν εκτός! Το www.sport-fm.gr σας μετέφερε LIVE την εξέλιξη όλων των αναμετρήσεων!

Κλείσαμε για… «8»!

Ντιναμό Κιέβου, Σπαρτάκ Μόσχας, Τβέντε, Μπενφίκα, Πόρτο, Αϊντχόβεν, Βιγιαρεάλ και Μπράγκα προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Europa League!

Μαύρη… βραδιά για το βρετανικό ποδόσφαιρο, καθώς Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Ρέιντζερς έμειναν εκτός!

Το www.sport-fm.gr σας μετέφερε LIVE την εξέλιξη όλων των αναμετρήσεων!

Λίβερπουλ-Μπράγκα 0-0 (0-1)



90' Λήξη του αγώνα. Σπουδαία πρόκριση για την Μπράγκα!

70' Πολύ ζόρικα τα πράγματα για τη Λίβερπουλ. Ούτε καν στην περιοχή της Μπράγκα δεν μπορούν να μπουν οι γηπεδούχοι, πόσω, μάλλον, να δημιουργήσουν ευκαιρία για γκολ…

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο!

45' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

40' Πολύ κακή η Λίβερπουλ. Ανούσια υπεροχή και κατοχή της μπάλας, καμία συνοχή μεταξύ των γραμμών…

20' Τίποτα το ιδιαίτερο. Αρχίζει να μας παίρνει… ο ύπνος.

10' Πιέζει η Λίβερπουλ από τα πρώτα λεπτά, στην προσπάθειά της να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα νωρίς

1' Το παιχνίδι ξεκίνησε!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ (Κένι Νταλγκλίς): Ρέινα, Τζόνσον, Σκρτελ, Κάραχερ, Γουίλσον, Λούκας, Μεϊρέλες, Κόουλ, Μάξι, Κάουτ, Κάρολ

Μπράγκα (Ντομίνγκος Πατσιέντσια): Άρτουρ, Αλμπέρτο Ροντρίγκες, Παουλάο, Λίμα, Μιγκέλ Γκαρσία, Βαντίνιο, Ούγκο Βιάνα, Σαλίνο, Σίλβιο, Πάουλο Σέζαρ, Άλαν



- Αν… φορέσει το ευρωπαϊκό της κουστούμι, η Λίβερπουλ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League. Ωστόσο, η εικόνα της ομάδα του Κένι Νταλγκλίς φέτος, είναι τέτοια, που καθιστά το έργο της, κόντρα στην Μπράγκα, δύσκολο…

- Μεγάλος απόντας από την αποψινή αναμέτρηση, ο Στίβεν Τζέραρντ.

Ρέιντζερς-Αϊντχόβεν 0-1 (0-0)



90' Λήξη του αγώνα. Πρόκριση για τους Ολλανδούς.

83' Δοκάρι για την Αϊντχόβεν! Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντζούτζακ, η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αλεξάντερ.

60' Τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους! Ο Νέισμιθ έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Ίσακσον, ο Εντού πήρε το ριμπάουντ, ο Μαρσέλο, όμως, έδιωξε πάνω στη γραμμή, με τα… χεράκια του, ωστόσο, κάτι που δεν είδε ο διαιτητής.

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο!

45' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

14' ΓΚΟΛ για την Αϊντχόβεν! Ωραία σέντρα του Ντζούτζακ στον Λενς, ο οποίος, με κοντινή προβολή, ανοίγει το σκορ για τους Ολλανδούς!

1' Το παιχνίδι ξεκίνησε!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρέιντζερς (Γουόλτερ Σμιθ): Αλεξάντερ, Γουίρ, Πάπατς, Γουίτακερ, Μπουχέρα, Γουίλντ, Μπάρτλεϊ, Εντού, Ντέιβις, Λάφερτι, Φόστερ

Αϊντχόφεν (Φρεντ Ρούτεν): Ίσακσον, Μαρσέλο, Μπούμα, Ταμάτα, Πίτερς, Λενς, Ντζούτζακ, Χάτσινσον, Ένχελααρ, Τοϊβόνεν, Μπεργκ



- Να… κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς τους θέλουν Ρέιντζερς και Αϊντχόβεν, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, στη Σκωτία.

- Οι Ολλανδοί, πάντως, δεν έχουν καθόλου καλή παράδοση απέναντι στους «προτεστάντες» της Γλασκώβης, καθώς δεν έχουν καταφέρει να τους νικήσουν ποτέ, σε καμία από τις πέντε συναντήσεις τους!

Βιγιαρεάλ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-1 (3-2)



90' Λήξη του ματς. Άνετη πρόκριση για την ισπανική ομάδα.

82' ΓΚΟΛ για τη Λεβερκούζεν. Ο Μπάλακ μειώνει σε 2-1 για τους Γερμανούς.

61' ΓΚΟΛ για τη Βιγιαρεάλ! Ο Ρόσι, με ωραίο τελείωμα, «γράφει» το 2-0.

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο!

45' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

33' ΓΚΟΛ για τη Βιγιαρεάλ! Φανταστικό «1-2» ανάμεσα σε Καθόρλα και Ρόσι, ο πρώτος πλασάρει εύστοχα τον Άντλερ και ανοίγει το σκορ για την ισπανική ομάδα.

1' Το παιχνίδι ξεκίνησε!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βιγιαρεάλ (Χουάν Κάρλος Γκαρίδο): Ντιέγκο Λόπεθ, Μάριο, Γκονσάλο, Μουσάτσιο, Καταλά, Μπρούνο, Μαρτσένα, Βαλέρο, Καθόρλα, Μάρκο Ρουμπέν, Ρόσι

Λεβερκούζεν (Γιουπ Χάινκες): Άντλερ, Ράιναρτζ, Χίπια, Βίντα, Κάντλετς, Κάστρο, Μπέντερ, Ρόλφες, Ρενάτο Αουγκούστο, Κίσλινγκ, Ντερντιγιόκ



- «Αγκαλιά» με την πρόκριση στους «8» είναι η Βιγιαρεάλ, μετά τη μεγάλη νίκη της στη Γερμανία με σκορ 3-2.

- Το «κίτρινο υποβρύχιο» δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην έδρα του από γερμανική ομάδα.

- Στον αντίποδα, η Μπάγερ Λεβερκούζεν έχει κακή παράδοση επί ισπανικού εδάφους, καθώς μετρά έξι ήττες και δύο νίκες σε δέκα ματς.

Πόρτο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1 (1-0)



90' Λήξη του αγώνα. Εύκολα, η Πόρτο πήρε την πρόκριση.

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο!

45' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

29' ΓΚΟΛ για την ΤΣΣΚΑ! Ο Ζόραν Τόσιτς μειώνει για τη ρωσική ομάδα.

24' ΓΚΟΛ για την Πόρτο. Ξεμπερδέψαμε από εδώ… Δεύτερο γκολ για τους Πορτογάλους! Μετά από τραγικά λάθη της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Γκουαρίν κάνει το 2-0 και «κλειδώνει» την πρόκριση των «δράκων».

1' ΓΚΟΛ για την Πόρτο! Νωρίς νωρίς οι Πορτογάλοι «καθαρίζουν» την πρόκριση! Με κεφαλιά του Χουλκ ανοίγουν το σκορ και σε συνδυασμό με τη νίκη τους 1-0 στον πρώτο αγώνα, στη Ρωσία, φαίνεται ότι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να πάρουν το « εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

1' Το παιχνίδι ξεκίνησε!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πόρτο (Αντρέ Βίλας Μπόας): Έλτον, Φουσίλε, Οταμέντι, Ρολάντο, Σαπουνάρου, Φερνάντο, Μουτίνιο, Χ. Ροντρίγκες, Γκουαρίν, Χουλκ, Φαλκάο

ΤΣΣΚΑ (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Ναμπάμπκιν, Σεκίκοφ, Χόντα, Αλντόνιν, Ντζαγκόεφ, Τόσιτς, Ντουμπία, Λοβ



- Σαφές προβάδισμα πρόκρισης έχουν οι Πορτογάλοι, μετά τη νίκη τους στη Μόσχα (1-0).

- Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων του Champions League τις σεζόν 2004-05 και 2006-07, με τα δύο παιχνίδια στην Πορτογαλία να λήγουν ισόπαλα 0-0.

Μάντσεστερ Σίτι-Ντιναμό Κιέβου 1-0 (0-2)



90' Λήξη του αγώνα! Η Ντιναμό άντεξε στο Μάντσεστερ, έχασε… μόνο 1-0 και πήρε το « εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Europa League. Σπουδαία επιτυχία για την ουκρανική ομάδα.

66' Μεγάλη ευκαιρία για την Ντιναμό! Κεφαλιά του Λεάντρο, η μπάλα σκάει και την ώρα που ήταν έτοιμη να πάει στο «γάμα» του Χαρτ, ο Λέσκοτ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή!

- Το αριθμητικό μειονέκτημα της Σίτι δεν έχει φανεί, πάντως… Οι «πολίτες» είναι καλύτεροι από την Ντιναμό, εξαπολύουν συνεχώς επιθέσεις και η αλήθεια είναι ότι δικαιούνται να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, ώστε να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα.

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

45' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

39' ΓΚΟΛ για τη Σίτι! Μήπως έπρεπε να μείνει με δέκα; Τρία λεπτά μετά την αποβολή του Μπαλοτέλι, οι «πολίτες» ανοίγουν το σκορ με σουτ του Κολάροφ και ξαναμπαίνουν στο «κόλπο» της πρόκρισης.

36' Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μπαλοτέλι για κλωτσιά στον Ποπόφ! Επιεικώς απαράδεκτος… Ας βρεθεί επιτέλους κάποιος να του… τραβήξει τ' αυτί. Δύσκολα τα πράγματα, πλέον, για τους «πολίτες», που συνεχίζουν με δέκα.

4' Τεράστια ευκαιρία για τη Σίτι, που… δαγκώνει στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Γύρισμα -και πάλι- του Ρίτσαρντς στον Μπαλοτέλι, αυτός… καταφέρνει και στέλνει (σχεδόν προ κενής εστίας) την μπάλα άουτ.

3' Μεγάλη ευκαιρία για τη Σίτι. Εξαιρετική μπαλιά του Μπάρι και εξίσου όμορφο γύρισμα του Ρίτσαρντς στον Τέβες, ο Αργεντινός θα σουτάρει με δύναμη από το ύψος του πέναλτι, ένας αμυντικός της Ντιναμό θα βάλει σωτήρια το πόδι του και θα στείλει την μπάλα κόρνερ.

1' To παιχνίδι ξεκίνησε!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ, Μπάρι, Ντε Γιονγκ, Γ. Τουρέ, Σίλβα, Τέβες, Μπαλοτέλι

Ντιναμό Κιέβου (Γιούρι Σέμιν): Σοφκόφσκι, Σίλβα, Βουκόγεβιτς, Ποπόφ, Γκούσεφ, Γιουσούφ, Νίνκοβιτς, Ερεμένκο, Λεάντρο, Γιαρμολένκο, Σεφτσένκο



- Με… μπούσουλα την αρνητική παράδοση της Ντιναμό Κιέβου επί αγγλικού εδάφους (οκτώ ήττες και μία ισοπαλία σε εννέα… επισκέψεις), η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την ουκρανική ομάδα, στη ρεβάνς της ήττας της με σκορ 2-0 στον πρώτο αγώνα.

- Οι «πολίτες» έχουν ένα εντυπωσιακό σερί 11 αγώνων χωρίς ήττα στην έδρα τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο, το έργο τους είναι αρκετά δύσκολο, αφού θέλουν νίκη, τουλάχιστον, με διαφορά τριών τερμάτων, για να προκριθούν στα προημιτελικά.

- Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι -που δήλωσε: «…πιστεύω ότι μπορούμε να σκοράρουμε, αλλά δεν έχει σημασία αν θα τα καταφέρουμε μετά από πέντε λεπτά ή μετά τη μια ώρα παιχνιδιού. Σημασία έχει να παίξουμε σαν ομάδα, να είμαστε δυνατοί και να μην δεχθούμε γκολ…»- έχει και πάλι στη διάθεσή του τους Τζέιμς Μίλνερ και Νάιτζελ Ντε Γιονγκ.

Ζενίτ-Τβέντε 2-0 (0-3)



90' Λήξη του αγώνα. Η Τβέντε, με τη μεγάλη νίκη της στον πρώτο αγώνα, προκρίθηκε στους «8». Αξίζουν πολλά μπράβο, πάντως, στη Ζενίτ, που πάλεψε.

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

45' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

38' ΓΚΟΛ για τη Ζενίτ! Ο Κερζακόφ, με κοντινό πλασέ και μετά από αλλεπάλληλες κόντρες, μέσα στην περιοχή των Ολλανδών, κάνει το 2-0!

16' ΓΚΟΛ για τη Ζενίτ! Εκπληκτική, κάθετη μπαλιά του Ντάνι στον Σιρόκοφ, ο οποίος ανοίγει το σκορ (1-0) για τη ρωσική ομάδα… Για να δούμε αν η Ζενίτ θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Θυμίζουμε ότι στο πρώτο ματς είχε χάσει 3-0…

- Ενός λεπτού σιγή στην Αγία Πετρούπολη για τον τραγικό θάνατο -σε τροχαίο- της Μαρίνα Μαλαφέεφ, γυναίκας του τερματοφύλακα της Ζενίτ, Βιάτσισλαβ.

1' To παιχνίδι ξεκίνησε!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ζενίτ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ζεφνόφ, Ανιουκόφ, Μπρούνο Άλβες, Μέιρα, Λούκοβιτς, Ντενίσοφ, Ντάνι, Ιόνοφ, Σιρόκοφ, Κερζακόφ, Λάζοβιτς

Τβέντε (Μισέλ Προντόμ): Μιχαΐλοφ, Ονιέγου, Μπράμα, Βίσγκερχοφ, Μπούις, Λάντζαατ, Γιάνσεν, Ροσάλες, Μπαϊράμι, Ντε Γιονγκ, Τσαντλί



- Ζητείται… θαύμα! Μετά την απροσδόκητη συντριβή της στο πρώτο ματς (3-0), η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης υποδέχεται την Τβέντε και έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στους Ολλανδούς, που από αουτσάιντερ έγιναν φαβορί για την πρόκριση στους «8».

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα 1-1 (1-2)



90' Λήξη του αγώνα! Οι Πορτογάλοι, σε συνδυασμό με τη νίκη τους 2-1 στον πρώτο αγώνα, προκρίθηκαν στα προημιτελικά!

79' Και νέα, μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους! Ο Ρομπέρτο κάνει πολύ δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Οαρό από το ένα μέτρο!

62' Μεγάλη ευκαιρία για τους Γάλλους, με τον Ερντίνγκ να αστοχεί από το ύψος της μικρής περιοχής.

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

45' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

36' ΓΚΟΛ για την Παρί. Ωραία ομαδική προσπάθεια από τους Παριζιάνους, η μπάλα καταλήγει στον Μποντμέρ, ο οποίος, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με βολέ πάνω στην κίνηση δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Ρομπέρτο και ισοφαρίζει σε 1-1!

27' ΓΚΟΛ για την Μπενφίκα! Τραγικό λάθος του Εντέλ, ο οποίος αιφνιδιάστηκε από το σουτ του Γκαϊτάν έξω από την περιοχή, με αποτέλεσμα οι Πορτογάλοι ν' ανοίξουν το σκορ και να βρίσκονται, πλέον, πολύ κοντά στην πρόκρισή τους στους «8» του Europa League.

1' To παιχνίδι ξεκίνησε!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παρί (Αντουάν Κομπουαρέ): Εντέλ, Σεαρά, Σακό, Ζαλέ, Αρμάν, Μποντμέρ, Μακελελέ, Τιενέ, Σαντόμ, Νενέ, Ερντίνγκ

Μπενφίκα (Ζορζ Ζεσούς): Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Σίντνεϊ, Κοεντράο, Χάβι Γκαρσία, Αϊμάρ, Γκαϊτάν, Σάλβιο, Σαβιόλα, Καρντόσο



- Με τη… βοήθεια του εκτός έδρας γκολ που πέτυχε, η Παρί καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 για να πάρει την πρόκριση.

- Οι πρωτευουσιάνοι δεν έχουν ηττηθεί στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους κόντρα σε Πορτογάλους, ενώ είναι αήττητοι, συνολικά, στο Παρίσι… στα 14 τελευταία ευρωπαϊκά τους ματς (από την ήττα, τον Νοέμβριο του 2006, από τη Χάποελ Τελ Αβίβ)!

- Αν η Μπενφίκα ηττηθεί απόψε, αυτή θα είναι η 100η ήττα της στην Ευρώπη.

Σπαρτάκ Μόσχας-Άγιαξ 3-0 (1-0)



90' Λήξη του αγώνα. Άνετη πρόκριση για τη Σπαρτάκ στους «8».

54' ΓΚΟΛ για τη Σπαρτάκ! Πάρτι για τους Ρώσους! Ο Άλεξ, με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, «γράφει» το 3-0 και δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση της ομάδας του.

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

45' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

30' ΓΚΟΛ για τη Σπαρτάκ! Με ωραίο πλασέ, ο Βέλιτον «γράφει» το 2-0 για την ομάδα του Βελερί Κάρπιν και στην ουσία «καθαρίζει» την πρόκριση της Σπαρτάκ.

22' ΓΚΟΛ για τη Σπαρτάκ! Ο Κομπάροφ παίρνει την ασίστ από τον Άλεξ και ανοίγει το σκορ και για τη δεύτερη ρωσική ομάδα… Σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τη Σπαρτάκ, που είχε επικρατήσει 1-0 στον πρώτο αγώνα.

1' To παιχνίδι ξεκίνησε!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σπαρτάκ (Βαλερί Κάρπιν): Ντίκαν, Σεσούκοφ, Ρόχο, Μακέεφ, Κ. Κομπάροφ, Ίμπσον, Ραφαέλ Καριόκα, ΜακΓκίντι, Δ. Κομπάροφ, Άλεξ, Βέλιτον

Άγιαξ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Φερχόφεν, Φαν Ντερ Βιλ, Αλντερβάιλντερ, Φερτόνχεν, Ανίτα, Μπλιντ, Έρικσεν, Ντε Ζέουφ, Σουλεϊμάνι, Εμπεσίλιο, Ντε Γιονγκ



- Να ολοκληρώσει το θρίαμβο της απέναντι στον Άγιαξ θέλει απόψε η Σπαρτάκ Μόσχας, η οποία με… ενέχυρο τη σπουδαία νίκη της στο Άμστερνταμ (1-0) και με «οδηγό» την προϊστορία απέναντι σε Ολλανδούς, εντός έδρας (πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες, μία ήττα), υποδέχεται τον Αίαντα.

- Ο Άγιαξ ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Ρωσία και θέλει να συνδυάσει την… επίσκεψη με ανατροπή και πρόκριση!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x