sport-fm.gr ΘΕΜΑ

“Magico”… Όνομα και πράγμα!

«Εάν είχε γεννηθεί στην Αργεντινή ή στη Βραζιλία θα συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους Μαραντόνα και Πελέ»… Αυτή την άποψη την υιοθετούν αρκετοί Ισπανοί που έχουν παρακολουθήσει να αγωνίζεται τον Χόρχε Αλμπέρτο Γκονσάλες Μπαρίγιας, ή τον “Magico” –όπως ήταν το παρατσούκλι του-. Ένας ταλαντούχος επιθετικός, ο οποίος αγωνίστηκε τη δεκαετία του ’70 στο Ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά παρά τις ικανότητές του, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και να αγωνιστεί σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας.

«Εάν είχε γεννηθεί στην Αργεντινή ή στη Βραζιλία θα συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους Μαραντόνα και Πελέ»…

Αυτή την άποψη την υιοθετούν αρκετοί Ισπανοί που έχουν παρακολουθήσει να αγωνίζεται τον Χόρχε Αλμπέρτο Γκονσάλες Μπαρίγιας, ή τον “Magico” –όπως ήταν το παρατσούκλι του-. Ένας ταλαντούχος επιθετικός, ο οποίος αγωνίστηκε τη δεκαετία του ’70 στο Ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά παρά τις ικανότητές του, δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και να αγωνιστεί σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας.

Ο “Magico” γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 1958 στο Σαν Σαλβαδόρ, είχε ύψος 1.74 και αγωνιζόταν ως επιθετικός.

Άρχισε την καριέρα του στην ANTEL (Administracion Nacional de Telecomunicaciones) στην αγωνιστική σεζόν 1975-76. Στη συνέχεια φόρεσε τις φάνελες των Independiente Nacional 1906 και της FAS (Club Deportivo Futbolistas Asociados Santanecos) στο πρωτάθλημα του Σαν Σαλβαδόρ.

Το 1982, η φήμη του ως «Μάγος» (‘’Mago’’) είχε εξαπλωθεί και στην Ισπανία. Αποτέλεσμα αυτού να πάρει μεταγραφή για την Κάντιθ, η οποία νίκησε στο νήμα την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στην ομάδα της Ανδαλουσίας αγωνίστηκε μέχρι το 1984, και στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Βαγιαδολίδ. Με τη φανέλα της έδωσε μόλις εννιά παιχνίδια, λόγω κακών σχέσεων με τον προπονητή –έπαιξε ρόλο η κακή ζωή που έκανε για ένα διάστημα-και την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην Κάντιθ.

Στο τέλος της σεζόν εκείνης είχε κερδίσει το ενδιαφέρον των Παρί Σεν Ζερμέν, Φιορεντίνα και Σαμπντόρια, αλλά εκείνος επέλεξε να μείνει στην Κάντιθ, παρά τον υποβιβασμό.






Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x