Euroleague

Σιένα... ετοιμάσου!

Χωρίς να φουλάρει τις μηχανές, ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ της Ζαλγκίρις με 78-64, για την έκτη και τελευταία αγωνιστική του Top-16 της Euroleague. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξαν τον επαγγελματισμό τους και αντάμειψαν τους φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο, παρά το γεγονός ότι είχαν εξασφαλίσει τόσο την πρόκριση όσο και την πρωτιά στον όμιλο τους.

Χωρίς να φουλάρει τις μηχανές, ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ της Ζαλγκίρις με 78-64, για την έκτη και τελευταία αγωνιστική του Top-16 της Euroleague. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξαν τον επαγγελματισμό τους και αντάμειψαν τους φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο, παρά το γεγονός ότι είχαν εξασφαλίσει τόσο την πρόκριση όσο και την πρωτιά στον όμιλο τους.

Τώρα πλέον ξεκινά για τους Πειραιώτες η προετοιμασία για τα παιχνίδια με τη Σιένα για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Οι αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22/03, 24/03 (στο ΣΕΦ) και 29/03 (στην Τοσκάνη), ενώ εφόσον χρειαστούν και άλλα ματς -για να συμπληρώσει μια από τις δύο ομάδες τις τρεις νίκες- αυτά θα διεξαχθούν στις 31/03 και 06/04 (σε Ιταλία και Ελλάδα αντίστοιχα).

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους ήταν οι Ράσο Νεστέροβιτς και Τζαμόν Λούκας.

• Ο Παπαλουκάς βραβεύτηκε πριν το τζάμπολ για την πρωτιά του σε τρεις κατηγορίες της Euroleague, αφού από την περασμένη αγωνιστική εκτός από πρώτος σε κλεψίματα και ασίστ, είναι και πρώτος σε συμμετοχές (211 με τη σημερινή).

• Οι αδελφοί Ριέρα, Άλμπερτ και Σίτο, βρέθηκαν –μεταξύ άλλων- στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.


Το ματς

Από την πρώτη στιγμή έδειξε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τη διάθεση του για… πειραματισμούς, ξεκινώντας στο παιχνίδι τους Τεόντοστις, Λούκας, Παπανικολάου, Γλυνιαδάκη και Έρτσεγκ. Η Ζαλγκίρις προηγήθηκε χάρις στον Πλέιστεντ προβάδισμα που κράτησε για λίγο όταν και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 6-6 στον αιφνιδιασμό με τον Έρτσεγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» διεύρυναν το σερί τους σε 11-0 και βρέθηκαν στο +7 (13-6). Χαλάρωσαν στη συνέχεια οι Πειραιώτες και οι κακές τους επιλογές στην επίθεση έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες του Ηλία Ζούρου να πλησιάσουν και στη λήξη του δεκαλέπτου να προηγηθούν με κάρφωμα του Μαριάνοβιτς (19-20).

Ζεστός μπήκε στη δεύτερη περίοδο ο Γιοτάμ Χαλπερίν και με σουτ του από τα 6,75 ξαναέδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους (22-20). Ωστόσο ο Πλέιστεντ ξανάφερε το παιχνίδι στα ίσα για τους φιλοξενούμενους (24-24). Η απουσία του Μαριάνοβιτς, στη συνέχεια, έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να κάνει το επιμέρους 13-3 και να πάρει εκ νέου διαφορά επτά πόντων (39-32) την οποία και διατήρησε μέχρι το ημίχρονο (41-34).

Με φόρα από τα… αποδυτήρια ο Ντελινινκάιτις μείωσε με τρίποντο στους τέσσερις (41-37) στις αρχές του δεκαλέπτου. Η Ζαλγκίρις μάζευε τα ριμπάουντ και δεν άφηνε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει στο σκορ. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» με σούπερ Νεστέροβιτς (πέτυχε τους 12 από τους 17 πόντους της ομάδας του στο τρίτο δεκάλεπτο) κατάφεραν να ξεφύγουν και πάλι (56-47). Μείωσε ο Μαριάνοβιτς, με τον Σπανούλη να απαντά και να… επαναφέρει το +9 (58-49).

Οι παίκτες του «Ντούντα» δεν χαλάρωσαν παρά το προβάδισμα που είχαν πάρει, αυξάνοντας διαρκώς την υπέρ τους διαφορά. Μάλιστα με σερί 10-0 (76-57 από 66-57) έφτασαν στο +19 (76-57). Μείωσαν οι φιλοξενούμενοι στους 14 (78-64) χάρις στον Καλνιέτις, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ματς και μαζί οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στο Top-16 της Euroleague.


Τα δεκάλεπτα: 19-20, 41-34, 58-49, 78-64

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 4 (7 ασίστ), Νεστέροβιτς 20, Σπανούλης 10, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 6, Γλυνιαδάκης 4, Νίλσεν 3, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 5 (1), Χαλπερίν 12 (5 ασίστ), Λούκας 12 (6 ριμπάουντ)

Ζαλγκίρις Κάουνας (Ηλίας Ζούρος): Μπράουν 7 (1), Τσάπιν, Πότσιους 5 (1), Καλνιέτις 16, Ντελινινκάιτις 8 (2), Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας 8 (7 ριμπάουντ), Κουζμίνσκας, Μιλάκνις, Μαριάνοβιτς 8 (8 ριμπάουντ), Κόλινς 4 (6 ασίστ), Πλέιστεντ 11 (10 ριμπάουντ)

Γήπεδο: ΣΕΦ

Διαιτητές: Χοσέ Μαρτίν (Ισπανία), Ρομπέρτο Κιάρι (Ιταλία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x