Αγγλία

Γιουνάιτεντ, βιάστηκες!

Ποιος είπε ότι το πρωτάθλημα στην Αγγλία τελείωσε; Η Τσέλσι έπαιξε μετά από πολύ καιρό σαν πραγματική πρωταθλήτρια, επικρατώντας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και μάλιστα, με ανατροπή, 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που… βιάστηκε να πανηγυρίσει το άνοιγμα της διαφοράς από τη δεύτερη Άρσεναλ! Δείτε τα γκολ!

Ποιος είπε ότι το πρωτάθλημα στην Αγγλία τελείωσε;

Η Τσέλσι έπαιξε μετά από πολύ καιρό σαν πραγματική πρωταθλήτρια, επικρατώντας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και μάλιστα, με ανατροπή, 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που… βιάστηκε να πανηγυρίσει το άνοιγμα της διαφοράς από τη δεύτερη Άρσεναλ!

Η δεύτερη ήττα της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο πρωτάθλημα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον στην κορυφή, καθώς διατηρήθηκε η διαφορά ανάμεσα στους «κόκκινους διάβολους» και τους «κανονιέρηδες» στους τέσσερις βαθμούς κι ενώ η λονδρέζικη ομάδα έχει ένα ματς λιγότερο, το ντέρμπι με την Τότεναμ.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι… ξαναμπήκε στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκαν με τον Ρούνεϊ (29'), αλλά στο δεύτερο παρουσιάστηκαν αγνώριστοι, ή πιο σωστά, οι «μπλε» ήταν εκπληκτικοί, ισοφαρίζοντας με τον Νταβίντ Λουίς (54') -πρώτο τέρμα για τον Βραζιλιάνο με την μπλε φανέλα- και φτάνοντας στην ανατροπή και τη σπουδαία νίκη με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λάμπαρντ (79').

Διαμαρτύρονται (και δικαίως) οι φιλοξενούμενοι για τις αποφάσεις του ρέφερι της αναμέτρησης, καθώς το πέναλτι -στην ανατροπή του Ζιρκόφ από τον Σμόλινγκ- ήταν, τουλάχιστον, αυστηρό, αντίστοιχα, «φωνάζουν» για χέρι-απόκρουση μέσα στην περιοχή του Τέρι σε σουτ του Νάνι, ενώ ο σκόρερ του πρώτου γκολ της Τσέλσι… γλίτωσε αρκετές φορές την αποβολή, παρά το σκληρό παιχνίδι του.

606 συμμετοχές με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα συμπλήρωσε ο Γκιγκς, που ισοφάρισε το ρεκόρ του θρυλικού Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας!

Η Ρέντινγκ «πέταξε» εκτός Κυπέλλου την Έβερτον!



«Την έπιασε από το λαιμό»…

Εκμεταλλευόμενη το… έντονο μούδιασμα της Γιουνάιτεντ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η Τσέλσι πίεζε ασφυκτικά για 15 λεπτά, αλλά δημιουργούσε μόνο προϋποθέσεις και όχι φάσεις για γκολ. Ένα σουτ του Μαλουντά στο 5' κατέληξε στην αγκαλιά του Φαν ντερ Σαρ, ενώ η κεφαλιά του Λάμπαρντ στο 12' δεν θα μπορούσε να ανησυχήσει ποτέ τον Ολλανδό γκολκίπερ… Στο ενδιάμεσο, η Γιουνάιτεντ «επισκέφτηκε» για πρώτη φορά την εστία των Λονδρέζων στο 7', με ένα σουτ, έξω από την περιοχή, του εξαιρετικού -στο πρώτο ημίχρονο- Νάνι, ο «κεραυνός» του Πορτογάλου, όμως, απομακρύνθηκε από τον Τέρι, αλλά με το χέρι του Άγγλου κεντρικού αμυντικού, όπως… μαρτύρησε στη συνέχεια το ριπλέι. Δικαίως ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φώναξε για πέναλτι, ωστόσο, ο διαιτητής της αναμέτρησης είπε «παίζεται».

…και της βγήκε «ξινό»!

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου, οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι η άμυνα των «μπλε»… μπάζει και άρχισαν σιγά σιγά να βγαίνουν στην επίθεση, παίρνοντας τον έλεγχο του κέντρου, αλλά και του παιχνιδιού. Με μία παράλληλη μπαλιά του Εβρά στο 15', που δεν πρόλαβε -προ κενής εστίας- ο Ρούνεϊ και μία σέντρα του Νάνι στο 21', που αυτή τη φορά… παρέλαβε ο Άγγλος επιθετικός, αλλά την έστειλε με τον ώμο πολύ μακριά, οι «κόκκινοι διάβολοι» φώναξαν «παρών» και στο 29' το… βροντοφώναξαν κιόλας! Ο Ρούνεϊ ελίχθηκε όμορφα έξω από την περιοχή της Τσέλσι, οι αμυντικοί της Τσέλσι τον… χάζευαν κι αυτός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη… Έκανε το συρτό, δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του -ανήμπορου να αντιδράσει- Τσεχ, για το 1-0 των φιλοξενούμενων!

Ο λύκος κι αν εγέρασε…

Η Τσέλσι έδειχνε να τα 'χει χαμένα, κατάφερε, ωστόσο, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να φτάσει… δίπλα στο γκολ και την ισοφάριση, αλλά ο Φαν ντερ Σαρ ήταν εκεί! Ο Λάμπαρντ εκτέλεσε με πολύ δύναμη ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της Γιουνάιτεντ, αλλά ο Ολλανδός έδιωξε ωραία στα πλάγια, πάνω, όμως, στον Ιβάνοβιτς. Αυτός αιφνιδιάστηκε, έκανε… κάτι σαν πλασέ, αλλά με νέα, σπουδαία απόκρουση από το… χορτάρι, όπου βρισκόταν, ο 40χρονος τερματοφύλακας είπε «όχι», για να διώξει, τελικά την μπάλα με το στήθος ο Βίντιτς.

Το θηρίο… ξύπνησε!

Και στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο, αλλά, αυτή τη φορά, όχι η Γιουνάιτεντ, αλλά η Τσέλσι. Οι «μπλε»… θυμήθηκαν το πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης και θύμισαν σε όλους εμάς τους περσινούς πρωταθλητές, πίεσαν ασφυκτικά από το ξεκίνημα και ευτύχησαν νωρίς νωρίς, στο 54', να φτάσουν στην ισοφάριση (1-1) με τον Νταβίντ Λουίς, που πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την μπλε φανέλα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο επιθετικό τέμπο και χωρίς ν' αφήσουν τους φιλοξενούμενους να αντιδράσουν. Πάντως, η Γιουνάιτεντ βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 64', όταν ο Ρούνεϊ, μόνος του μέσα από την περιοχή και από πλάγια θέση, πλάσαρε άουτ.

Ωστόσο, αυτό δεν αποτέλεσε την αρχή της αντεπίθεσης της Γιουνάιτεντ, παρά μόνο ένα ξέσπασμα. Η Τσέλσι συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα και στο 79' κέρδισε ένα αρκετά αυστηρό πέναλτι, στην ανατροπή του Ζιρκόφ από τον Σμόλινγκ. Ο Λάμπαρντ, που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας και πετυχαίνοντας τη μεγάλη ανατροπή (2-1)!

Στις καθυστερήσεις του αγώνα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βίντιτς και αποβλήθηκε.



Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίς (81' Μποσίνγκουα), Τέρι, Εσιέν, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μαλουντά (71' Ζιρκόφ), Τόρες, Ανελκά (61' Ντρογκμπά)

Στον πάγκο: Τέρνμπουλ, Μίκελ, ΜακΕάχραν, Καλού

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Εβρά (81' Φάμπιο), Σμόλινγκ, Βίντιτς, Ο'Σέι, Κάρικ, Νάνι, Σκόουλς (71' Γκιγκς), Φλέτσερ, Ρούνεϊ, Ερνάντες (71' Μπερμπάτοφ)

Στον πάγκο: Κιούτσακ, Μπράουν, Ράφαελ, Γκίμπσον

Γήπεδο: «Στάμφορντ Μπριτζ»
Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον




szolj hozza: Ce0-1Ma


szolj hozza: Ce1-1Ma


szolj hozza: Ce2-1Ma

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x