Ελλάδα

Παρ’ ολίγον… 100

Χωρίς να δυσκολευτεί σε κανένα σημείο του αγώνα, ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολη νίκη στο κλειστό του Αγίου Θωμά κόντρα στο Μαρούσι. Οι «πράσινοι» επικράτησαν των παικτών του Βαγγέλη Αλεξανδρή με 98-57, για τη 19η αγωνιστική της Α1, και πλέον στέφουν το ενδιαφέρον τους στο κρίσιμο ματς με τη Μάλαγα για το Top-16 της Euroleague που θα καθορίσει και την συνέχεια τους στη διοργάνωση.

Χωρίς να δυσκολευτεί σε κανένα σημείο του αγώνα, ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολη νίκη στο κλειστό του Αγίου Θωμά κόντρα στο Μαρούσι. Οι «πράσινοι» επικράτησαν των παικτών του Βαγγέλη Αλεξανδρή με 98-57, για τη 19η αγωνιστική της Α1, και πλέον στέφουν το ενδιαφέρον τους στο κρίσιμο ματς με τη Μάλαγα για το Top-16 της Euroleague που θα καθορίσει και την συνέχεια τους στη διοργάνωση.

Από τις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά ασφαλείας και στην ουσία «κλείδωσαν» το ματς, ωστόσο παρά ένα κάλάθι δεν έφτασαν την 100άρα. Εξάλλου οι γηπεδούχοι στάθηκαν πολλοί άτυχοι αφού πέραν των απουσιών τους (Κογιαντίνοβιτς, Βαβάτσικός) «έχασαν» για τον Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε.

Ανάσες έδωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε Διαμαντίδη, Μπατίστ και Νίκολας.

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ίαν Βουγιούκα για το «τριφύλλι». Ο Ντένις Κλεμέντε ήταν ο κορυφαίος για τον σύλλογο των βορείων προαστίων.

* Πριν την έναρξη της αναμέτρησης η ΚΑΕ Μαρούσι τίμησε τον μέχρι πέρυσι παίκτη της ομάδας, Κώστα Καϊμακόγλου.

** Στις εξέδρες του κλειστού του Αγίου Θωμά βρέθηκε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που είδε το ματς μαζί με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Αμαρουσίου, Βασίλη Κωνσταντίνου.


Το ματς

Ανάσες σε Διαμαντίδη και Μπατίστ θέλησε να δώσει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για αυτό και στην αρχική πεντάδα δεν βρισκόταν κανένας από τους δύο. Τις θέσεις τους πήραν οι Τέπιτς και Βουγιούκας. Ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις στη ζώνη του Αμαρουσίου όπως το ίδιο έκαναν και οι γηπεδούχοι παρά την πιεστική άμυνα των «πράσινων». Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι το 10-10. Εκεί κάπου οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς. Ο «Τίγρης» προσπάθησε να σταματήσει τον ρυθμό των παικτών του Ομπράντοβιτς καλώντας τάιμ αουτ. Τα δυνατά του χαρτιά (Διαμαντίδης, Μπατίστ, Νίκολας) έριξε στο ματς ο Σέρβος κόουτς και γρήγορα η ομάδα του έφτασε στο +10 (14-24). Ο Κλεμέντε με καλάθι και φάουλ μείωσε στο τέλος του δεκαλέπτου σε 17-24.

Με φόρα από την πρώτη περίοδο ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 12-0 και «έχτισε» γρήγορα διαφορά ασφαλείας (17-36). Τον βοήθησε σε αυτό και το γεγονός ότι το Μαρούσι έμεινε χωρίς τον Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς ο οποίος αποχώρησε από το παρκέ με ενοχλήσεις στη μέση. Πολύ καλή η άμυνα των «πράσινων» επέτρεψε στους γηπεδούχους να πετύχουν μόλις 11 πόντους εκ των οποίων οι έξι από την γραμμή των ελευθέρων βολών. Την κατάσταση δυσχέρανε και το τέταρτο φάουλ με το οποίο χρεώθηκε ο Σιαμανδούρας. Όλους τους παράγοντες εκμεταλλεύτηκαν οι πρωταθλητές Ελλάδας που έφτασαν ακόμα και στο 26 με τον Βουγιούκα λίγο πριν την λήξη (27-53). Η βολή του Ακεψιμαΐδη διαμόρφωσε το 28-53, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Το Μαρούσι μπήκε δυνατά στην τρίτη περίοδο μειώνοντας σε 38-57. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής εκμεταλλεύτηκε τουλάχιστον το ματς ώστε να δοκιμάσει πρόσωπα και συστήματα. Οι δώδεκα αναπάντητοι πόντοι του Παναθηναϊκού εκτόξευσαν τη διαφορά στους 31 (38-69), ενώ στη λήξη του δεκαλέπτου έφτασε στους 32 (41-73).

Ο Παναθηναϊκός δεν φούλαρε τις μηχανές για να φτάσει την κατοστάρα. Ο «Ζοτς» ξεκούρασε τους παίκτες του που το είχαν ανάγκη ενώ πέρασε στο παρκέ και τον Μπόγρη ο οποίο μάλιστα σημείωσε και 4πόντους. Νεανικό και το σχήμα του Αμαρουσίου. Επεισόδιο στο τελευταίο λεπτό μεταξύ Χουέρτας και Φώτση, ωστόσο οι ψυχραιμότεροι ηρέμησαν τα πνεύματα. Με τη διαφορά στο μέγιστο έληξε το παιχνίδι (57-98).


Τα δεκάλεπτα: 17-24, 28-53, 41-73, 57-98

Μαρούσι (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Νοέας 2, Μπάγκαριτς 3, Ακεψιμαΐδης 11 (2), Χουέρτας 8 (2), Χαριτόπουλος 6 (2), Γκαγκαλούδης 9 (1), Κλεμέντε 15 (1), Σιαμανδούρας, Τσόντζος, Καλογιαννίδης, Καλογερόπουλος 3


Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6, Περπέρογλου 14 (2), Μπατίστ 7, Φώτσης 10 (8 ριμπάουντ), Σάτο 7, Νίκολας 14 (4), Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης, Βουγιούκας 21, Καλάθης 2, Μπόγρης 4, Καϊμακόγλου 7

Γήπεδο: Κλειστό Αγίου Θωμά

Διαιτητές: Κορομηλάς, Ψαριανός, Θεωνάς

Κομισάριος: Κορασίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x