Ελλάδα

Μίλησε στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την εμφανή ανωτερότητά του κόντρα στον Ηλυσιακό ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 82-77 των «κιτρινόμαυρων» στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και έκαναν σημαντικό βήμα για την πρώτη πεντάδα της κανονικής περιόδου, αφήνοντας τους Ιλισιώτες στην αγωνία για την παραμονή στην κατηγορία.

Στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την εμφανή ανωτερότητά του κόντρα στον Ηλυσιακό ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 82-77 των «κιτρινόμαυρων» στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και έκαναν σημαντικό βήμα για την πρώτη πεντάδα της κανονικής περιόδου, αφήνοντας τους Ιλισιώτες στην αγωνία για την παραμονή στην κατηγορία. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφεραν να αποκτήσουν μια διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, την οποία έχασαν στο τελείωμα του πρώτου 20λεπτου. Όμως, από το τρίτο δεκάλεπτο και ύστερα, με συνεχόμενα σερί, κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ και να κρατήσουν το προβάδισμα, ακόμα κι όταν απειλήθηκαν. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Κόβιλ με 15 και Αλεξιτς με 13 πόντους. Από τους παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη, διακρίθηκε ο Μπάξτερ, που σημείωσε 29 πόντους.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν να συμβαδίζουν στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν με +8 και το τρίποντο του Μπάρλου έφερε το +9 στην ολοκλήρωσή της. Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ο Γιάνκοβιτς έδωσε ένα +11, όμως οι επιλογές των παικτών του Κώστα Φλεβαράκη βοήθησαν τους «κιτρινόμαυρους» να μειώσουν κα να ισοφαρίσουν με τον Χατζή στο 19’. Ο Καρύδας έδωσε ένα +1 και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με αυτή τη διαφορά.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Ηλυσιακός προηγήθηκε με +2, όμως το 14-0 σερί των γηπεδούχων τους χάρισε ένα +8. Ο Μπάξτερ είχε αναλάβει δράση ώρα και έδωσε την ευκαιρία στους Ιλισιώτες να μειώσουν στο -6 στην αρχή της τέταρτης περιόδου. Ο Πανιώνιος κατάφερε να ξεφύγει ξανά με +10, όμως ο Μπάξτερ μείωσε στο -2. Εκεί, τα δυο τρίποντα του Αντερσον έδωσα τη "χαριστική βολή" στους «κιτρινόμαυρους».


Τα δεκάλεπτα: 25-16, 42-43, 64-56, 82-77

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Άντερσον 11 (3), Αθανασούλας, Άλεξιτς 13 (1), Γιαννόπουλος 2, Τσιάρας 4, Μπατής 11 (2), Γιάνκοβιτς 7, Ιωάννου 2, Κόβιλ 15, Παραγυιός 6 (1), Μπάρλος 11 (2)

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Κώστας Φλεβαράκης): Καρύδας 10, Γουέμπ 3 (1), Κυρίτσης 4, Χατζής 10 (2), Παπαντωνίου 3, Κουκουλάς 2, Τόντιτς 5, Κασελάκης 4, Μπάξτερ 29 (5), Γαλιώτος 2, Ντόσον 5


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x