Andy Gray

Τα φαβορί θα νικήσουν, έστω και με αναπληρωματικούς

Ακόμα κι αν παρατάξουν αρκετούς αναπληρωματικούς, έχοντας την σκέψη στους προσεχείς αγώνες για το Champions League, η Chelsea και η Manchester United θα βγουν νικήτριες στα παιχνίδια τους για τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, όπως πιστεύει ο Andy Gray. Ο έμπειρος σχολιαστής καταθέτει τα προγνωστικά του, τονίζοντας ότι οι δύο γηπεδούχοι θα δικαιώσουν την «ετικέτα» του φαβορί. Οι καλύτερες αποδόσεις στους αγώνες του FA Cup στο ανταλλακτήριο της Betfair.

Ακόμα κι αν παρατάξουν αρκετούς αναπληρωματικούς, έχοντας την σκέψη στους προσεχείς αγώνες για το Champions League, η Chelsea και η Manchester United θα βγουν νικήτριες στα παιχνίδια τους για τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, όπως πιστεύει ο Andy Gray. Ο έμπειρος σχολιαστής καταθέτει τα προγνωστικά του, τονίζοντας ότι οι δύο γηπεδούχοι θα δικαιώσουν την «ετικέτα» του φαβορί.

Επίσης, ποντάρει υπέρ των Birmingham και Stoke. Οι καλύτερες αποδόσεις στους αγώνες του FA Cup στο ανταλλακτήριο της Betfair.

Chelsea – Everton

Η Everton θα μπορούσε να είχε κερδίσει εύκολα στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Goodison Park πριν από τρεις εβδομάδες, αλλά είναι λογικό να αποτελεί η Chelsea το φαβορί στη ρεβάνς με 1,62 στο ανταλλακτήριο της Betfair.

Η παλιά μου ομάδα έπαιξε πολύ άσχημα στην ήττα 2-0 από την Bolton την περασμένη εβδομάδα και ο προπονητής David Moyes ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος. Δεν τον έχω ξαναδεί τόσο άσχημα, στα εννιά χρόνια που βρίσκεται στο Goodison Park.

Και η Chelsea βέβαια απέτυχε να αποδώσει καλά στα δύο τελευταία παιχνίδια της. Ήταν σαφώς κατώτερη από τη Liverpool και αγκομαχούσε μάταια κόντρα στη Fulham, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη. Ωστόσο, οι Blues δεν έχουν χάσει σε προκριματικό του FA Cup εδώ και τρία χρόνια, γι' αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να τους κοντράρω, σε παιχνίδι που παίζουν στο γήπεδό τους.

Η Everton είχε βάλει πέντε γκολ εναντίον της Blackpool πριν από δύο εβδομάδες, αλλά σε γενικές γραμμές δυσκολεύεται να σκοράρει φέτος. Από την άλλη, η Chelsea ήταν «άσφαιρη» στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις της και θα έχει εν μέρει την σκέψη της στο προσεχές παιχνίδι του Champions League κόντρα στην FC Copenhagen, γι' αυτό ενδέχεται ο Carlo Ancelotti να ξεκουράσει κάποιους παίκτες.

Θα εκπλαγώ έντονα αν η Chelsea μείνει χωρίς γκολ για τρίτο συνεχόμενο ματς, αλλά δεν προβλέπω μια αναμέτρηση με πολλά τέρματα. Η Everton συχνά τα πηγαίνει καλά ως φιλοξενούμενη της Chelsea. Ήταν μαχητική στη μεταξύ τους ισοπαλία 1-1 νωρίτερα μέσα στην σεζόν και δεν έχει να σκέφτεται κάποιο ευρωπαϊκό παιχνίδι για να αποπροσανατολιστεί.

Πιστεύω ότι η Chelsea θα βρει την άκρη. Δεν περιμένω «βροχή» από γκολ, αλλά εκτιμώ ότι θα δούμε να ξεπερνιέται το όριο των 2,5 γκολ. Υπάρχει αβεβαιότητα για τους επιθετικούς που θα χρησιμοποιήσει ο Ancelotti, γι' αυτό θα επιλέξω έναν χαφ για να σκοράρει και νομίζω ότι ο Frank Lampard αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση.

Προτάσεις:
Υπέρ στην Chelsea @ 1,62 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στην Chelsea για νίκη με Ακριβές Σκορ 2-1 @ 9,40 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στον Frank Lampard για να σκοράρει.

Manchester United - Crawley Town

Για την Crawley Town θα πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή. Είναι η πρώτη ερασιτεχνική ομάδα τα τελευταία 17 χρόνια που φτάνει στο 5ο γύρο, γι' αυτό είναι άξια συγχαρητηρίων ό,τι κι αν συμβεί στο Old Trafford. Ελπίζω το γήπεδο να είναι κατάμεστο και η Crawley να πάρει ένα γενναίο μερίδιο.

Ωστόσο, η United έχει μεγαλύτερες προκλήσεις να σκεφτεί και με το «ύπουλο» εκτός έδρας παιχνίδι με τη Marseille να ακολουθεί μεσοβδόμαδα, ο Sir Alex Ferguson δεν θα ρισκάρει. Μπορεί να ξεκουράσει βασικούς παίκτες, αλλά και οι πιθανοί αντικαταστάτες όπως ο Javier Hernandez, ο Michael Owen και ο Tomasz Kuszczack αποτελούν σπουδαίες μονάδες, που έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τη United στη νίκη.

Η United είχε αναδειχθεί ισόπαλη με την Exeter City στο Old Trafford για το FA Cup και αυτού του είδους τα παιχνίδια μπορούν να προκαλέσουν απρόσμενα προβλήματα στις μεγάλες ομάδες. Έχω προσωπική εμπειρία από αγώνες εναντίον ερασιτεχνικών ομάδων. Το 1985, ως κάτοχος του FA Cup, η Everton κόντεψε να αποκλειστεί από την πεισματάρα Telford, παρότι είχαμε κατεβάσει την καλύτερη ενδεκάδα μας. Συχνά σε τέτοια ματς βλέπουμε την αντίσταση των αδύναμων αντιπάλων να καταρρέει, μόλις δεχθούν το πρώτο γκολ από τη μεγάλη ομάδα. Δεν είχαμε σκοράρει μέχρι το β' ημίχρονο, αλλά όταν ανοίξαμε το σκορ όλα έγιναν εύκολα και τελικά νικήσαμε με 3-0.

Η Crawley θα πρέπει να απολαύσει την εμπειρία της παρουσίας της στο Old Trafford. Η δουλειά της θα είναι να προκαλέσει προβλήματα στους γηπεδούχους για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται, αλλά τελικά η United θα αποδειχθεί ανυπέρβλητο εμπόδιο και πιστεύω ότι θα κερδίσει με άνετη διαφορά τερμάτων.

Προτάσεις:
Υπέρ στη Manchester United για νίκη με handicap -2,0 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στη Manchester United για νίκη με Ακριβές Σκορ 3-0 @ 7,60 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στο Over 2,5 γκολ @ 1,33 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Birmingham - Sheffield Wednesday: Η Birmingham θα είναι απογοητευμένη, μετά την ευκαιρία που έχασε για νίκη επί της Newcastle μεσοβδόμαδα. Μπορεί το FA Cup να μην αποτελεί την προτεραιότητα του Alex McLeish, ωστόσο πιστεύω ότι έχουν τα φόντα να αντιδράσουν κόντρα στους Owls.
Υπέρ στην Birmingham @ 1,70. Υπέρ στην Birmingham για νίκη με Ακριβές Σκορ 1-0 @ 7,40.

Stoke - Brighton: Οι Seagulls πετούν στα ουράνια ως πρωτοπόροι της League One, αλλά η επίσκεψη στο Britannia δεν είναι ό,τι καλύτερο γι' αυτούς.

Υπέρ στην Stoke @ 1,69. Υπέρ στην Stoke για νίκη με Ακριβές Σκορ 2-1 @ 9,20.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x