Ελλάδα

Το «σκότωσαν» οι ιππότες

Στη Ρόδο έμελλε να «σπάσει» το, για τέσσερις αγωνιστικές, αήττητο σερί του Αμαρουσίου στη φετινή Α1 μπάσκετ των ανδρών. Ο Κολοσσός επικράτησε με 78-61 των «κίτρινων» στο Βενετόκλειο, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και τους πέταξε από την τρίτη θέση, μπαίνοντας ξανά στο «κόλπο» για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα της κανονικής περιόδου.

Στη Ρόδο έμελλε να «σπάσει» το, για τέσσερις αγωνιστικές, αήττητο σερί του Αμαρουσίου στη φετινή Α1 μπάσκετ των ανδρών. Ο Κολοσσός επικράτησε με 78-61 των «κίτρινων» στο Βενετόκλειο, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και τους πέταξε από την τρίτη θέση, μπαίνοντας ξανά στο «κόλπο» για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα της κανονικής περιόδου. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν ένα επιμέρους 13-2 από το 35΄και ύστερα και απέκτησαν ένα +13, την ώρα που οι Αθηναίοι είχαν προηγηθεί και με +10 στην πρώτη περίοδο και, αν και βρέθηκαν πίσω με κάποια μικρά σερί των γηπεδούχων, κρατούσαν ένα μικρό προβάδισμα στην τρίτη. Όμως, τα συνεχόμενα τρίποντα και η καλή άμυνα των «θαλασσί» στο τέλος «γύρισαν» την κατάσταση και βοήθησαν τον Κολοσσό να επιστρέψει στις νίκες μετά από δυο αγώνες, αλλά και να καλύψει και το -1 του πρώτου γύρου στον Άγιο Θωμά. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Χαρίσης με 22 και Καλάθης με 19 πόντους. Από την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, προσπάθησε περισσότερο ο Χουέρτας με 24 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν στο πρώτο πεντάλεπτο και προηγήθηκαν με +12, χάρη στα δυο τρίποντα του Χουέρτας. Τα γρήγορα φάουλ που χρεώθηκε ο Μπάγκαριτς έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φέρουν την μπάλα μέσα στο αντίπαλο καλάθι και, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Χαρίση, κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά, «κλείνοντας» την πρώτη περίοδο στο -2. Οι «θαλασσί» κατάφεραν να προηγηθούν στο 18’ με έναν πόντο, χάρη στον Τζόρνταν και, με ένα σερ 12-0, κατάφεραν να φτάσουν στο +7, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο στο +5.

Ο Χουέρτας ξεκίνησε φουριόζος στην αρχής της τρίτης περιόδου και, έχοντας τη βοήθεια του Χαριτόπουλου, βοήθησαν τους «κίτρινους» να προηγηθούν ξανά με τις μικρότερες δυνατές διαφορές, κάτι που τους βοήθησε να ολοκληρώσουν το τριαντάλεπτο στο +2. Όμως η κούραση του ταξιδιού και η ταλαιπωρία της μετάβασης στο «σμαραγδένιο νησί» άρχισαν να εμφανίζονται στα μέσα της τέταρτης περιόδου. Έτσι, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έκαναν ένα σερί 15-0 και προηγήθηκαν με +13, χάρη στα τρίποντα του Καλάθη και τις προσπάθειες του Γκόλεματς. Έτσι, οι προσπάθειες των «κίτρινων» στην συνέχεια δεν έφεραν αποτέλεσμα και το τελικό +17 ήταν αναπόφευκτο.


Τα δεκάλεπτα: 20-22, 39-34, 52-54, 78-61

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Καλάθης 19 (3), Καυκής 4, Τζόρνταν 4, Πάνος 5, Μανωλόπουλος 2, Ασημακόπουλος, Οικονομόπουλος, Χαρίσης 22, Τσάμης 17 (1), Γκόλεματς 5 (1), Γεωργαλής, Ιβάνοβιτς

ΜΑΡΟΥΣΙ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Νοέας, Μπάγκαριτς 11, Ακεψιμαϊδης, Χουέρτας 24 (4), Χαριτόπουλος 14 (2), Γκαγκαλούδης 3, Βαβάτσικος, Κογιαντίνοβιτς 6 (1), Σιαμαντούρας, Κόμματος 3 (1), Καλογερόπουλος


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x