Δελτία Τύπου

Οι 8 φιναλίστ του Nike "The Chance"

Η NIKE, ο Arsene Wenger, Manager της Arsenal FC και ο Giovanni Van Bronckhorst ανακοίνωσαν την Κυριακή 23 Ιανουαρίου τους νικητές του "The Chance", μιας διεθνούς πρωτοβουλίας αναζήτησης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα εισαχθούν στην Ακαδημία της Nike.

Η NIKE, ο Arsene Wenger, Manager της Arsenal FC και ο Giovanni Van Bronckhorst ανακοίνωσαν την Κυριακή 23 Ιανουαρίου τους νικητές του "The Chance", μιας διεθνούς πρωτοβουλίας αναζήτησης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα εισαχθούν στην Ακαδημία της Nike.

Μετά την τελευταία εβδομάδα εντατικών δοκιμασιών υπό το άγρυπνο βλέμμα κορυφαίων προπονητών και αρχηγών ομάδων, οκτώ παίκτες θα επιβραβευθούν για τη σκληρή τους προσπάθεια με την εισαγωγή τους, ως πλήρη μέλη, στην Ακαδημία της Nike τον Ιούλιο του 2011.

Οι Mustapha Taline (Γαλλία), Tobi Amokeodo (Ην. Βασίλειο), Fabio Tonini (Βέλγιο), Titi Accam (Ην. Βασίλειο), Jonathan King (Νότιος Αφρική), Seon-Min Moon (Κορέα), Reyaad Pieterse (Νότιος Αφρική) και Tomas Rogic (Αυστραλία) είναι οι οκτώ παίκτες που επιλέχτηκαν και θα έχουν την ευκαιρία για μια επαγγελματική σταδιοδρομία αποκτώντας μοναδική πρόσβαση σε προπονητές και αθλητικές εγκαταστάσεις διεθνούς κύρους για ένα χρόνο.

"Το "The Chance" παρέχει στους νεαρούς παίκτες από όλο τον κόσμο μια σπουδαία ευκαιρία να επιδείξουν το ταλέντο τους, να βελτιώσουν τον τρόπο που παίζουν και τους ανοίγει το δρόμο για να κάνουν πραγματικότητα το πιο μεγάλο τους όνειρο: να γίνουν επαγγελματίες παίκτες," λέει ο Arsene Wenger, Manager της Arsenal FC. "Οι οκτώ παίκτες που κέρδισαν μια θέση στην Ακαδημία της Nike επέδειξαν σπουδαίες τεχνικές ικανότητες και αφοσίωση στην επίτευξη του στόχου τους κατά τη διάρκεια των τελικών προκριματικών δοκιμασιών."

Οι οκτώ βραβευθέντες επιλέχτηκαν προσεκτικά μεταξύ 75.000 και πλέον συμμετοχών από 40 χώρες και αγωνίστηκαν τόσο σε εθνικούς όσο και σε διεθνείς προκριματικούς αγώνες για να καταφέρουν να φτάσουν στην τελική οκτάδα. Τώρα θα συνεχίσουν αποκτώντας την εμπειρία της προπόνησης σε διεθνούς κύρους εγκαταστάσεις, με κορυφαίους προπονητές, διατροφολόγους, ψυχολόγους και ειδικούς σε θέματα φυσικής κατάστασης και θα συμμετάσχουν σε αγώνες ενάντια σε κορυφαίες ακαδημίες και επαγγελματικές αναπληρωματικές ομάδες.

"Γνωρίζω από προσωπική εμπειρία ότι οι παίκτες εξελίσσονται σε διάφορα στάδια και ξεπερνούν τις δυσκολίες και τα προβλήματά τους ώστε να φτάσουν στο επίπεδο των εκλεκτών του αθλήματος και αυτό είναι που κάνει το "The Chance" τόσο σπουδαίο πρόγραμμα, το οποίο παρέχει πρόσβαση σε κορυφαίους προπονητές, διαδικασίες και εγκαταστάσεις προπόνησης," είπε ο Giovanni Van Bronckhorst. "Το πραγματικά σημαντικό όσον αφορά την εβδομάδα των δοκιμασιών, πέραν της μεγάλης επιτυχίας των οκτώ φιναλίστ, είναι ότι όλοι θα αποκομίσουν κάτι από την προπόνηση αυτή την εβδομάδα και όλοι θα βελτιώσουν τον τρόπο που παίζουν."

Η Ακαδημία της Nike προσφέρει σε παίκτες που δεν έχουν συμβόλαιο ή δέσμευση προς κάποια επαγγελματική ομάδα μια ευκαιρία να μπουν στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μέσω της επαφής τους με διεθνούς κύρους προπονητές και της συμμετοχής τους σε διεθνούς επιπέδου προγράμματα προπόνησης σε άρτια εξοπλισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις. Από την έναρξη λειτουργίας της ακαδημίας το 2009, οκτώ παίκτες στο Ην. Βασίλειο υπέγραψαν συμβόλαιο με επαγγελματικές ομάδες.

"Η διεθνής εμβέλεια του "The Chance" εξασφάλισε τη συμμετοχή πολλών ταλαντούχων παικτών κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας δοκιμασιών. Αυτοί οι οκτώ φιναλίστ ξεχώρισαν χάρη στις εξαιρετικές τους τεχνικές ικανότητες και την εστιασμένη και ώριμη στάση που επέδειξαν ευρισκόμενοι υπό πίεση," είπε ο Huw Jennings, Διευθυντής της Ακαδημίας της Nike. "Έχουν πλέον μια σπουδαία ευκαιρία να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους και θα λάβουν τα απολύτως καλύτερα εφόδια όσον αφορά την καθοδήγηση, την προπόνηση και τις εμπειρίες που απαιτούνται για να ανεβάσουν το επίπεδο του τρόπου που παίζουν."

Για περισσότερες πληροφορίες και για τις δηλώσεις των οκτώ φιναλίστ του The Chance επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://go.nike.com/The-FinalEight.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το The Chance επισκεφθείτε την ιστοσελίδα nikefootball.com.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x