Stoiximan Super League

Μεταγραφές… της παρηγοριάς!

Η πιο ντροπιαστική ήττα του πρόσφατου παρελθόντος της; Ή το αβέβαιο (όπως το περιέγραψε ο Σταύρος Αδαμίδης) μέλλον της; Την ώρα που οι φίλοι της ΑΕΚ προσπαθούν να καταλάβουν ποιο απ’ τα δύο τους μαυρίζει περισσότερο την ψυχή, η διοίκηση παλεύει -με το κλείσιμο 2-3 μεταγραφών- να σκάσει κάπως το χειλάκι τους.

Η πιο ντροπιαστική ήττα του πρόσφατου παρελθόντος της;

Ή το αβέβαιο (όπως το περιέγραψε ο Σταύρος Αδαμίδης) μέλλον της;

Την ώρα που οι φίλοι της ΑΕΚ προσπαθούν να καταλάβουν ποιο απ’ τα δύο τους μαυρίζει περισσότερο την ψυχή, η διοίκηση παλεύει -με το κλείσιμο 2-3 μεταγραφών- να σκάσει κάπως το χειλάκι τους.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου θα κάνουν πολύ καιρό να το ξεχάσουν στην «Ένωση».

Όχι μόνο επειδή αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες ντροπές της ιστορίας της. Ούτε επειδή έκανε κάποια (βαθμολογική) ζημιά μεγαλύτερη από αυτή που είχε δημιουργήσει η ήδη κακή της πορεία στο πρωτάθλημα. Αλλά επειδή επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για μια ομάδα που, όσες αναλαμπές (σαν τις πρόσφατες) κι αν παρουσιάζει, απαιτεί «γκρέμισμα» και χτίσιμο από την αρχή για να ξεκολλήσει από τη μιζέρια.

Μια μιζέρια που (έστω κι αν δεν ήταν πρόθεσή της) ήρθε να… τροφοδοτήσει και η συνέντευξη του Σταύρου Αδαμίδη. Διότι το σχέδιο λιτότητας που προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΑΕΚ -σε περίπτωση που δεν βρεθεί επενδυτής μέχρι το καλοκαίρι- ενδεχομένως να είναι μονόδρομος για τη σωτηρία της. Σίγουρα, όμως, δεν είναι -ούτε εύκολο να υλοποιηθεί, ούτε εύκολο να γίνει δεκτό από τον (ταλαιπωρημένο) κόσμο της ομάδας.

Όπως και να ‘χει, πάντως, η δυσαρέσκεια του τελευταίου και η απαίτησή του για κάποιες (εφικτές) μεταγραφές -που φαντάζουν απαραίτητες για να διεκδικηθούν οι στόχοι του Κυπέλλου και του Champions League- έχει γίνει για τα καλά αντιληπτή από τη διοίκηση.

Έτσι εκείνη -θορυβημένη, ούτως ή άλλως, από την ανεπανάληπτη σαββατιάτικη «σφαλιάρα»- προσπαθεί ήδη να φέρει καλά μαντάτα από τα μεταγραφικά μέτωπα που έχει ανοιχτά. Από αυτά, περισσότερη αισιοδοξία υπάρχει στην περίπτωση του Ιγκλέσιας, με τον μάνατζέρ του οποίου οι επαφές είναι πολύ προχωρημένες και με τη δύσκολη θέση της Λάρισας να αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ολοκλήρωση του θέματος. Αυτός είναι, άλλωστε και ο λόγος που η μεταγραφή πιθανότατα θα μετατεθεί για το καλοκαίρι (με πιθανό υποβιβασμό των «βυσσινί» να φέρνει ως ελεύθερο τον παίκτη στην «Ένωση»).

Από ‘κει και πέρα, ο τραυματισμός του Δέλλα -σε συνδυασμό με το ότι ο Μανωλάς βρίσκεται σε φάση αποθεραπείας, ότι ο Φιόλουσον… θυμήθηκε ξαφνικά πως η γυναίκα του είναι έγκυος και ότι γενικά στα στόπερ η λειψανδρία είναι δραματική- κάνει πολύ πιθανό το ενδεχόμενο η επόμενη μεταγραφή να είναι στη θέση αυτή.

Στην άλλη θέση, δε, που επίσης (μετά την αποχώρηση του Τζεμπούρ) απαιτείται ενίσχυση -εκείνη του επιθετικού- ελπίδες εξακολουθούν να υπάρχουν για τον Βέλλιο. Κι αυτό διότι ο 19χρονος επιθετικός του Ηρακλή εμφανίζεται κοντά στην Μπολόνια -αν όμως, η δεδομένη επιθυμία του να συνεργαστεί με τον Μανόλο Χιμένεθ συνδυαστεί και με μια προσφορά στον Ηρακλή (όχι περισσότερα από 100.000 ευρώ), ενδεχομένως η ΑΕΚ να καταφέρει τη ρελάνς.

Μια δυνατή τέτοια, τέλος, θα απαιτηθεί και για τον Γιώργο Γεωργιάδη. Η περίπτωση του 23χρονου χαφ παραμένει δύσκολη, αλλά και εφικτή για την ΑΕΚ -αν η τελική (και βελτιωμένη) πρόταση που θα καταθέσει, αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη… διαλλακτικότητα από τον -ευρισκόμενο σε δύσκολη θέση πλέον- Πανσερραϊκό.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x