Πορτογαλία

Ακάθεκτη

Δεν πτοείται η Πόρτο. Οι «δράκοι» επικράτησαν, έστω και δύσκολα, με 1-0 στην έδρα της Μπέιρα Μαρ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Superliga και ξέφυγαν ξανά στην κορυφή με έντεκα βαθμούς από τη δεύτερη Μπενφίκα, που έχει ένα αγώνα λιγότερο και όλοι στους δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης θα εύχονταν μια «γκέλα» των «αετών» κόντρα στη Νασιονάλ. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν δυο βαθμούς πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League και εξακολουθούν να διεκδικούν την έξοδο στην Ευρώπη.

Δεν πτοείται η Πόρτο. Οι «δράκοι» επικράτησαν, έστω και δύσκολα, με 1-0 στην έδρα της Μπέιρα Μαρ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Superliga και ξέφυγαν ξανά στην κορυφή με έντεκα βαθμούς από τη δεύτερη Μπενφίκα, που έχει ένα αγώνα λιγότερο και όλοι στους δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης θα εύχονταν μια «γκέλα» των «αετών» κόντρα στη Νασιονάλ. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν δυο βαθμούς πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League και εξακολουθούν να διεκδικούν την έξοδο στην Ευρώπη. Οι νικητές ήταν ανώτεροι και πήραν δίκαια τους τρεις βαθμούς, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χουλκ στο 35’.


Η σύνθεση της Πόρτο: Ελτον, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Εμίλιο Ράφαελ, Φερνάντο, Μπελούτσι (91' Βάλτερ), Μουτίνιο, Βαρέλα (76' Γκουαρίν), Χουλκ, Κ. Ροντρίγκεζ (86' Τζ. Ροντρίγκεζ)


«Έπιασε» στην τρίτη θέση τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας η Γκιμαράες, που νίκησε με 3-2 στην έδρα της Ρίο Αβε και περιμένει κάποια απώλεια βαθμών των «λιονταριών» στην έδρα της Μαρίτιμο τη Δευτέρα. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν πέντε βαθμούς μακριά από τις επικίνδυνες θέσεις. Έχασε έδαφος στην προσπάθεια για την έξοδο στην Ευρώπη η Λέϊρία, που πήρε μόνο 1-1 στην έδρα της Πάσος Φερέιρα. Το ίδιο ισχύει και για την Μπράγκα που παραχώρησε 2-2 στη Σετούμπαλ στο «Ονο» και βρέθηκε απλά ένα βαθμό πίσω από τις προνομιούχες θέσεις. Εξακολουθεί να ελπίζει για την έξοδο στην Ευρώπη η Ολιανένσε, που νίκησε με 2-1 την Ακαντέμικα στην έδρα της και την άφησε στις μεσαίες θέσεις. "Εβγαλαν τα μάτια τους" Ναβάλ και Πορτιμονένσε με το 1-1 που έφεραν στην έδρα της πρώτης, αφού δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν από τις δυο τελευταίες θέσεις και φαίνεται πως θα υποβιβαστούν παρέα.



Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:


Σάββατο 22/1

Ολιανένσε-Ακαντέμικα 2-1

Πάσος Φερέιρα-Λεϊρία 1-1

Μπράγκα-Σετούμπαλ 2-2

Ρίο Άβε-Γκιμαράες 2-3

Μπέιρα Μαρ-Πόρτο 0-1

Ναβάλ-Πορτιμονένσε 1-1

Μπενφίκα-Νασιονάλ Μαδέιρα 23:15


Δευτέρα 24/1

Μαρίτιμο-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 22:15


Η επόμενη (18η) αγωνιστική:

Κυριακή 6/2

Ακαντέμικα-Μπέιρα Μαρ
Γκιμαράες-Νασιονάλ Μαδέιρα
Λεϊρία-Ολιανένσε
Μαρίτιμο-Μπράγκα
Πορτιμονένσε-Πάσος Φερέιρα
Πόρτο-Ρίο Άβε
Σετούμπαλ-Μπενφίκα
Σπόρτινγκ Λισ.-Ναβάλ


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x