sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Θα αθωώνατε αυτόν τον άνθρωπο;

Οι συλλήψεις αστέρων του αθλητισμού στην Αμερική δεν είναι ένα και κανένα σπάνιο φαινόμενο. Είτε επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του «κακού παιδιού», είτε επειδή η άτιμη «κενωνία» και η «κακιά η ώρα» τους έφεραν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, γνωστοί αθλητές «μπουζουριάστηκαν» από τα όργανα της τάξης και μας χάρισαν ορισμένες αξέχαστες φωτογραφίες από την επίσκεψή τους στα κατά τόπους τμήματα.

Οι συλλήψεις αστέρων του αθλητισμού στην Αμερική δεν είναι ένα και κανένα σπάνιο φαινόμενο. Είτε επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του «κακού παιδιού», είτε επειδή η άτιμη «κενωνία» και η «κακιά η ώρα» τους έφεραν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, γνωστοί αθλητές «μπουζουριάστηκαν» από τα όργανα της τάξης και μας χάρισαν ορισμένες αξέχαστες φωτογραφίες από την επίσκεψή τους στα κατά τόπους τμήματα.

Ο τελευταίος της μεγάλης –είναι η αλήθεια- σειράς είναι ο Λόρενς Μαρόνι, ράνινγκ μπακ των Ντένβερ Μπρόνκος και –αν και ορισμένοι από αυτούς τελικά δεν κατέληξαν στη φυλακή, το ερώτημα παραμένει: Εσείς θα αθωώνατε αυτόν τον άνθρωπο;

1.Λόρενς Μαρόνι

Ο συμπαθέστατος αθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών και όπλου. Πριν τελικά στο τμήμα αποδειχθεί ότι είχε άδεια για το «γκάνι» (για τα ντραγκς, «κοκοκό») μας χάρισε μια από τις πιο ωραίες φωτό.

2. Μάικ Τάισον

Αν υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος εκεί έξω που πέφτει από τα σύννεφα βλέποντας τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της πυγμαχίας σε ετούτη εδώ τη λίστα, να μου το πει ώστε να προχωρήσω τις διαδικασίες παραιτήσεώς μου. Η συγκεκριμένη φωτό, από τις πολλές που τραβήχτηκαν στο στούντιο-κρατητήριο, είναι από σύλληψή του στην Αριζόνα το 2006 επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια κοκαΐνης.

3. Κίρμπι Πάκετ

Η μυθική φιγούρα στον αριθμό 3 ακούει στο όνομα Κίρμπι Πάκετ και δεν πρόκειται για κανέναν τυχαίο. Πρώην παίκτης του μπέιζμπολ και μάλιστα μέλος του «Hall of Fame» δεν άφησε τη φήμη του να σταθεί εμπόδιο στην παρανομία (χούφτωσε μια γυναίκα σε τουαλέτα) και τελικά στην ξεφτίλα, κρίνοντας από την απίστευτη «mug shot».

4. Τζο Φρέιζερ

Ένας πραγματικός θρύλος των ρινγκ, συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2004 λόγω επίθεσης στην 44χρονη μητέρα τους ενός εκ των παιδιών του.

5. Ρόμπερτ Πάρκερ

Αυτή η ευγενική φυσιογνωμία κατηγορήθηκε και τελικά καταδικάστηκε μόνο και μόνο επειδή έκανε το καθήκον του ως γονιός, προσπαθώντας να δώσει κίνητρο στον θετό του το γιο για να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Το παιδί παραπονέθηκε ότι το να τρέχει μες στο λιοπύρι, τον είχε φέρει στα όρια της θερμοπληξίας και ο αθεόφοβος Ρόμπερτ άρχισε να τον πυροβολεί με αεροβόλο για να μη σταματήσει. Η φωτογραφία κατά τη διάρκεια της σύλληψης πάντως, μαρτυρά ότι ο ήλιος τσουρούφλιζε εκείνη την ημέρα.

6. Άλεν Άιβερσον

Πριν πατήσει Ευρώπη, ο «answer» είχε απασχολήσει ουκ ολίγες φορές… τας τοπικάς αρχάς! Το 2002 τον «δέσανε» για οπλοκατοχή, στη συνέχεια αθωώθηκε και το μόνο που έμεινε από αυτήν την ιστορία είναι απλά η φωτογραφία, αδιάψευστος μάρτυρας της «ζοχάδας» του.

7. Τσαρλς Μπάρκλεϊ

Στο ίδιο ευχάριστο και μπασκετικό κλίμα παραμένουμε καλοί μου φίλοι. Παρά του παρατσούκλι που τον ακολουθούσε στην καριέρα του (Σερ), ο Μπάρκλεϊ δεν έχανε ευκαιρία για να εκθέτει τον… νονό του, τον άνθρωπο που του το κόλλησε με το βίο του εντός και εκτός γηπέδων. Το 2008 συνελήφθη διότι οδηγούσε μεθυσμένος και φήμες λένε ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας του δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι πίνει για να ξεχάσει (τα τεράστια χρέη του από τον τζόγο).

8. Ο.Τ Σίμπσον

Μετά από πολλά επεισόδια και συλλήψεις στην προσωπική του ιστορία, τελικά ο πρώην αθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου και του σινεμά, κατάλαβε ότι δεν θα γλίτωνε από την τσιμπίδα του νόμου. Αυτό ακριβώς δείχνει και η φωτογραφία. Απλά περίμενε πότε θα συμβεί. Καταδικάστηκε για ένοπλη ληστεία και απαγωγή και βρίσκεται στη φυλακή, όπου πιθανότατα θα παραμείνει για το υπόλοιπο της ζωής του, έχοντας άπλετο χρόνο να δει ότι φωτογραφία γουστάρει…

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x