Stoiximan Super League

Χιμένεθ: «Θα’ ναι λάθος να πιστέψουμε πως περάσαμε»

Περήφανος για την προσπάθεια των παικτών του δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με 2-0 στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ, ωστόσο επισήμανε πως η πρόκριση δεν έχει ακόμη κριθεί.

Περήφανος για την προσπάθεια των παικτών του δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με 2-0 στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ, ωστόσο επισήμανε πως η πρόκριση δεν έχει ακόμη κριθεί.

«Είχαμε σωστή τακτική και όλα τα παιδιά επέδειξαν αυτοθυσία. Έχουμε αρκετούς τραυματίες, πολλές απώλειες, έχουμε παλέψει σε πολλές διοργανώσεις, αλλά όπου παίζαμε το κάναμε πάντα με τιμή», δήλωσε ο 46χρονος προπονητής και πρόσθεσε: «Έχουμε ένα πλεονέκτημα. Θα ήταν μεγάλο λάθος, ωστόσο, να θεωρήσουμε ότι έχουμε ήδη προκριθεί. Σε αυτή την περίπτωση θα δώσουμε πιθανότητες σε μία καλή ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να παίξουμε στη ρεβάνς με την ίδια σοβαρότητα. Έχουμε ακόμη 90 λεπτά για να ελέγξουμε το παιχνίδι και την πρόκριση».

Ο Μανόλο Χιμένεθ θεωρεί το αποτέλεσμα αυτό ως επιβράβευση για την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα. «Η δουλειά επιβραβεύεται κι εμείς έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά. Προετοιμαστήκαμε για να κερδίσουμε αυτό το ματς. Σημασία έχει ότι κερδίσαμε έναν δυνατό και ποιοτικό αντίπαλο. Κάναμε πολλή δουλειά στο τακτικό κομμάτι, είχαμε σωστή πίεση και κυκλοφορία, ενώ αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες που έκαναν ό,τι έπρεπε. Για να παίξεις σε ένα ματς με τον Παναθηναϊκό πρέπει να είσαι στο 120%».

Πριν τον αγώνα είχε δηλώσει πως η πρόκριση θα είναι ανοικτή εν όψει της ρεβάνς, εκτός κι αν υπάρχει ένα καταστροφικό αποτέλεσμα. Ερωτηθείς αν το αποτέλεσμα αυτό (0-2) ήταν καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Όχι, δεν νομίζω. Όπως δεν νομίζω ότι το αποτέλεσμα οφείλεται στο ότι κάτι δεν πήγε καλά στον Παναθηναϊκό. Εμείς ήμασταν πολύ καλοί. Στο ποδόσφαιρο τα πάντα εξαρτώνται από λεπτομέρειες και σήμερα εμείς ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί».

Για την επιτυχή αντιμετώπιση του Τζιμπρίλ Σισέ είπε: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα συλλογικό. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο ο Σισέ. Βεβαίως είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής κι αν τον εξουδετερώσεις έχεις κερδίσει κατά έναν μεγάλο βαθμό. Όμως ο ρόλος που ανέλαβαν όλοι οι ποδοσφαιριστές και η προετοιμασία που κάναμε έφερε το αποτέλεσμα αυτό. Μόνο η δουλειά βοηθά να πάρεις το αποτέλεσμα που θες. Μερικές φορές το ποδόσφαιρο είναι περίεργο κι ακόμη κι αν κάνεις σωστά τα πράγματα, δεν έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εμείς δουλεύουμε σκληρά εδώ και καιρό».

Τέλος, για το 3 στα 3 στα ντέρμπι, σχολίασε: «Υπάρχουν παιχνίδια που από μόνα τους σου δίνουν κίνητρο και κάνουν πιο εύκολη τη δουλειά του προπονητή. Στα ντέρμπι ή τα δύσκολα παιχνίδια ο παίκτης έχει κίνητρο από μόνος του, ενώ σε άλλα ματς πρέπει να του επιστήσεις την προσοχή. Στα ντέρμπι απλώς σαν προπονητής πρέπει να ηρεμείς και να χαλαρώνεις τους παίκτες, ώστε να μην μπαίνουν με νευρικότητα στο γήπεδο. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα ακόμη. Απλώς είμαστε στο σωστό δρόμο και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε έτσι για να μη βγούμε εκτός τροχιάς. Αυτή η ομάδα χρειαζόταν αέρα και ανάσες. Τώρα αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε όλο το ρόστερ διαθέσιμο για να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Απαιτούμε πολλά από τους εαυτούς μας και για να πετύχουμε απαιτούνται πολλές θυσίες. Ελπίζω οι παίκτες μου να συνεχίσουν με αυτή τη συμπεριφορά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x