Χρήστος Ρομπόλης

Δεν φταίει ο Διαμαντίδης

Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό δεν οφείλεται στην κακή μέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Οφείλεται ΚΑΙ σε αυτή, αλλά όχι ΜΟΝΟ σε αυτή.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

* Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό δεν οφείλεται στην κακή μέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη. Οφείλεται ΚΑΙ σε αυτή, αλλά όχι ΜΟΝΟ σε αυτή. Θα είναι μέγα λάθος να εντοπιστούν αποκλειστικά σε μία από τις σπάνιες κακές μέρες του αρχηγού οι αιτίες της ήττας. Οι αγωνιστικές αδυναμίες, άλλωστε, ήταν εμφανείς και στα ματς με Βαλένθια, Ολίμπια και Εφές Πίλσεν, όπου ο Καστοριανός γκαρντ ήταν στα γνωστά επίπεδα απόδοσης.

* Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξέρει να κρατά στην «πρίζα» τους παίκτες του και δεν πρόκειται να επιτρέψει την επανάπαυση παρά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού Ο Σέρβος κόουτς απέδειξε πως ξέρει να «τιμωρεί» τους χαλαρούς (βλ. Νίλσεν) και να επιβραβεύει όσους δουλεύουν σκληρά (π.χ. Έρτσεγκ, Χαλπερίν) , δίχως να λογαριάζει ονόματα ή συμβόλαια.

* Πάντως οι «αιώνιοι» θα πρέπει να επιδείξουν αυτοκαταστροφικές τάσεις για να μην πάρουν την πρώτη θέση στους ομίλους τους στο Top 16 που ξεκινά τις επόμενες ημέρες. Κανένας εκ των αντιπάλων δεν μπορεί να τους τη στερήσει, παρά μόνο ο κακός τους εαυτός. Μια ματιά στα παιχνίδια και τα αποτελέσματα των αντιπάλων, θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο.

* Πόσες φορές θα κάνει η-κατά τα άλλα πανέξυπνη και ικανότατη-διοίκηση του Άρη το λάθος να αναθέσει τα ηνία της ομάδας σε έναν μέτριο ξένο προπονητή με συνέπεια να απομακρύνονται οι «κίτρινοι» από τους στόχους τους; Τι περισσότερο έχουν να προσφέρουν ο Τσαρλς Μπάρτον, ο Γκόρντον Χέρμπερτ, ο Αντρέα Ματσόν ή τώρα ο Σαρόν Ντρούκερ από έναν από τους πολλούς αξιόλογους Έλληνες προπονητές;

* Η περσινή πορεία του Αμαρουσίου ήταν ένα μικρό θαύμα, αλλά η φετινή-δεδομένων των κάθε λογής προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύλλογος-είναι ακόμη μεγαλύτερο.

* Την ώρα που Ηλυσιακός, Ηρακλής και Πανελλήνιος ενίσχυσαν το ρόστερ τους για να «σωθούν», η ΑΕΚ διαρκώς αποδυναμώνεται. Αν δεν αποκτηθούν άμεσα δύο παίκτες, ο κίνδυνος του υποβιβασμού είναι περισσότερο ορατός από ποτέ.

* Με χαρά βλέπουμε τον Στίβεν Σμιθ να έχει επανέλθει δυνατός στη δράση, με τη φανέλα του Πανελληνίου. Αν δεν ερχόταν η κακιά στιγμή της ρήξης αχίλλειου τένοντα σε εκείνο τον αγώνα του Κολοσσού με τον Ολυμπιακό το Μάρτιο του 2009, πιθανότατα θα αγωνιζόταν ήδη σε μεγάλη ομάδα. Ή και στο ΝΒΑ, καθώς σκάουτερ από ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος που είχαν βρεθεί στη Ρόδο τον Ιούλιο του 2009 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, ήταν ενήμεροι για τα κατορθώματα και τις προοπτικές του.

* Και-μια και το’ φερε ο λόγος περί σοβαρών τραυματισμών-περαστικά στον Μίλος Βούγιανιτς. Δεν είναι η πρώτη κακοδαιμονία στην καριέρα του και στα 30 του θα χρειαστεί ακόμη περισσότερη δύναμη για να επανέλθει γερός στη δράση. Αν δεν ήταν άτυχος, θα είχε κάνει πολύ σπουδαιότερη καριέρα από την ήδη αξιόλογη που έχει πραγματοποιήσει.

Απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις στο chrobolis@yahoo.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x