Andy Gray

Η Τότεναμ θα σπάσει το αήττητο της Μάντσεστερ Γ.

Το κυριακάτικο «μενού» της Premier League περιλαμβάνει τα δύο μεγάλα ντέρμπι στο Liverpool και το Birmingham, καθώς όμως και την επίσκεψη της Manchester United στο White Hart Lane. Ο Andy Gray αναλύει γιατί η Tottenham μπορεί να υποχρεώσει τους παίκτες του Sir Alex Ferguson στην πρώτη τους φετινή ήττα, αλλά και γιατί η Liverpool έχει πλεονέκτημα απέναντι στην άλλοτε ομάδα του, την Everton. Οι καλύτερες αποδόσεις στους αγώνες της Premier League στο ανταλλακτήριο της Betfair.

Το κυριακάτικο «μενού» της Premier League περιλαμβάνει τα δύο μεγάλα ντέρμπι στο Liverpool και το Birmingham, καθώς όμως και την επίσκεψη της Manchester United στο White Hart Lane.

Ο Andy Gray αναλύει γιατί η Tottenham μπορεί να υποχρεώσει τους παίκτες του Sir Alex Ferguson στην πρώτη τους φετινή ήττα, αλλά και γιατί η Liverpool έχει πλεονέκτημα απέναντι στην άλλοτε ομάδα του, την Everton. Οι καλύτερες αποδόσεις στους αγώνες της Premier League στο ανταλλακτήριο της Betfair.

Birmingham - Aston Villa

Στο Villa Park όλοι είναι απογοητευμένοι από την εξέλιξη της φετινής σεζόν, αλλά για να βρεθεί η ομάδα στην πραγματική της θέση θα πρέπει να αρχίσει να κερδίζει. Η νίκη που πανηγύρισε την περασμένη εβδομάδα για το FA Cup, έδωσε πάντως μία ψυχολογική ώθηση.

Σημείο προς σημείο δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δυο τους στη δεδομένη στιγμή. Εντούτοις, η Birmingham απέσπασε μια καλή ισοπαλία 0-0 όταν επισκέφθηκε το Villa Park νωρίτερα φέτος, ενώ πήρε και τη νίκη 2-1 στο ματς για το Carling Cup.

Περιμένω ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος, όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις αναμετρήσεις, ελπίζω όμως ότι οι παίκτες δεν θα παρασυρθούν και δεν θα γίνει «βρώμικο». Δεν θα πρέπει να επαναληφθούν οι άσχημες σκηνές που είδαμε μετά τη λήξη του αγώνα για το Carling Cup.

Μελέτησα σε βάθος αυτό το παιχνίδι και θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν. Ωστόσο, με μερικούς παίκτες - κλειδιά να επανέρχονται και με τη Villa να έχει λίγο περισσότερες μέρες προετοιμασίας γι’ αυτό το ματς, θα ποντάρω τα χρήματά μου στην ισοπαλία.

Προτάσεις:

Υπέρ στην ισοπαλία @ 3,30 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Υπέρ στο ακριβές σκορ 1-1 @ 7,40 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Υπέρ στο Under 2,5 γκολ @ 1,75 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Liverpool - Everton

Οι οπαδοί των δύο ομάδων δεν τις έχουν συνηθίσει σε τόσο χαμηλές θέσεις, αλλά το χαρακτηριστικό που έχει ένα τοπικό ντέρμπι είναι ότι οι συνέπειες του αποτελέσματος μεγεθύνονται. Μια νίκη έχει διπλή γλύκα, ενώ μια ήττα είναι διπλά πικρή. Είτε για τους μεν είτε για τους δε, το «τρίποντο» θα δώσει τεράστια ώθηση ενόψει της υπόλοιπης σεζόν.

Η Liverpool θα στερηθεί φυσικά τον Steven Gerrard μετά την αποβολή του στο ματς με τη Manchester United, αλλά και η Everton θα παίξει χωρίς τον ηγέτη της, αφού ο Tim Cahill έχει υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα. Αν μη τι άλλο, μάλιστα, η Everton έχει μεγαλύτερη εξάρτηση από τα γκολ του Αυστραλού, από ό,τι έχει η Liverpool την πολύπλευρη συνεισφορά του Gerrard. Εφόσον ο Cahill έπαιζε, θα έβλεπα αυτό το παιχνίδι εντελώς διαφορετικά.

Στα θετικά για τους φιλοξενούμενους, το γεγονός ότι ο Louis Saha είναι από τους επιθετικούς που πολύ δύσκολα περιορίζονται όποτε είναι φορμαρισμένοι. Τα δύο γκολ που έβαλε στους δύο τελευταίους αγώνες, δείχνουν ότι μπορεί να τα πάει καλά και την Κυριακή.

Η Blackpool προκάλεσε στη Liverpool μεγάλα προβλήματα και εφόσον η Everton καταφέρει να «χτυπήσει» πρώτη, θα έχει κάθε πιθανότητα να επικρατήσει. Όσο κι αν με πονάει όμως, ως πρώην ποδοσφαιριστή της Everton, έχω το προαίσθημα ότι η κόκκινη πλευρά του Liverpool θα πανηγυρίσει την Κυριακή.

Προτάσεις:

Υπέρ στη Liverpool @ 2,34 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Υπέρ στη Liverpool για νίκη με ακριβές σκορ 2-1 @ 11,00 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Υπέρ στο Louis Saha για να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή (anytime) @ 3,60 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Tottenham - Manchester United

Μπορεί εύκολα να αποδειχθεί το πιο συναρπαστικό παιχνίδι της αγωνιστικής. Η United έχει κάνει συνήθειά της να κερδίζει τα «κλειστά» παιχνίδια χωρίς στην πραγματικότητα να παίζει τόσο καλά. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, αυτό είναι δείγμα καλής ομάδας. Οι σημερινοί Spurs, όμως, δεν φοβούνται κανέναν αντίπαλο και μπορούν να σπάσουν το φετινό αήττητο της United. Ως συνήθως, πολλά θα εξαρτηθούν από τον υπέροχο Rafael van der Vaart, έναν ποδοσφαιριστή που διαθέτει εμπειρία και νομίζω ότι αποδίδει καλύτερα στα μεγάλα παιχνίδια.

Εκτιμώ ότι με το επιθετικό, θεαματικό παιχνίδι της η Tottenham θα βάλει τέλος στην εκπληκτική πορεία της United, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη μάχη για τον τίτλο.

Προτάσεις:

Υπέρ στην Tottenham @ 3,05 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Υπέρ στην Tottenham για νίκη με ακριβές σκορ 2-1 @ 12,00 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Υπέρ στο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες @ 1,75 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Sunderland - Newcastle: Οι Black Cats θα αποδείξουν ότι τους έχουν απομείνει μερικές ζωές, παίρνοντας μια οριακή νίκη. Υπέρ στην Sunderland @ 2,20. Υπέρ στην Sunderland για νίκη με ακριβές σκορ 2-1 @ 10,00.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x