Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Η επιστροφή του Σπανούλη...

...σ’ ένα ρομαντικό όνειρο, λίγο πριν ακυρωθεί από τις οπαδικές καφρίλες των «προδομένων».

...σ’ ένα ρομαντικό όνειρο, λίγο πριν ακυρωθεί από τις οπαδικές καφρίλες των «προδομένων».

Κλειστό γήπεδο μπάσκετ ΟΑΚΑ, περιβάλλων χώρος, 19:22
Αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν ήδη μαζευτεί και περπατάνε προς το κλειστό. Παρέες 15-20 ατόμων, με πράσινα κασκόλ τραγουδάνε αγκαλιασμένοι υπέρ της ομάδας τους. Γύρω από το γήπεδο τα μαγαζιά είναι γεμάτα με κόσμο που πίνει καφέ, τρώει σάντουιτς και συζητάει για το παιχνίδι. Λίγο παραδίπλα, οικογένειες που έχουν βγει για βόλτα στο Ολυμπιακό συγκρότημα και κάθονται στο χορτάρι με τα παιδιά τους, απαθανατίζουν τις όμορφες σκηνές με τις φωτογραφικές τους μηχανές ενώ κάποιοι εκ των μπαμπάδων εξηγούν στα μικρά τους γιατί έχει μαζευτεί όλος αυτός ο κόσμος εκεί. Λίγα λεπτά αργότερα το πούλμαν με τους παίκτες του Ολυμπιακού καταφθάνει. Ο κόσμος που βρίσκεται συγκεντρωμένος πικάρει τους παίκτες που κατεβαίνουν με ατάκες περί «30άρας που ακολουθεί».

Κλειστό γήπεδο ΟΑΚΑ, εσωτερικό, 20:04
Αντιπροσωπεία των οργανωμένων φίλων του Παναθηναϊκού παραδίδει στο κέντρο του γηπέδου τιμητική πλακέτα στον Βασίλη Σπανούλη για την τετραετή προσφορά του στην ομάδα. Στην ολιγόλεπτη ομιλία που γίνεται μέσω μικροφώνου τον ευχαριστούν για όσα τους χάρισε και δηλώνουν ότι θα βρίσκεται για πάντα στην καρδιά τους, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της ομάδας, σε μία ιδιαίτερα επιτυχημένη γι’ αυτήν περίοδο. Ο Σπανούλης υποκλίνεται ενώπιον του κόσμου που βρίσκεται στις κερκίδες και τους ευχαριστεί θερμά.

Κλειστό γήπεδο ΟΑΚΑ, εσωτερικό, 20:11
Σειρά παίρνει η βράβευση του Σπανούλη από τη διοίκηση. Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι κατεβαίνουν στο κέντρο του γηπέδου και παραδίδουν στον πρώην παίκτη τους ειδικό πολυσέλιδο λεύκωμα, το οποίο περιέχει φωτογραφίες από την καριέρα του στον ΠΑΟ. Στη σύντομη ομιλία του που ακολουθεί, ο πρόεδρος της ΚΑΕ τονίζει την αποφασιστική συνεισφορά του παίκτη τόσο στην πορεία για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων του 2006, του 2008, του 2009 και του 2010, των τριών κυπέλλων της ίδιας περιόδου και φυσικά στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2009, στο φάιναλ φορ της οποίας είχε ανακηρυχθεί μάλιστα MVP.

Η συγκινητική σκηνή ολοκληρώνεται με τον Σπανούλη να χαιρετάει τον κόσμο πηγαίνοντας και στις 4 γωνιές του γηπέδου, να εισπράττει ένα ηχηρό standing ovation και κλείνει με την ανάρτηση της φανέλας του στην οροφή του γηπέδου, δίπλα στους υπόλοιπους θρύλους της ομάδας.

Κλειστό γήπεδο μπάσκετ ΟΑΚΑ, περιβάλλων χώρος, 23:14
Ο κόσμος αποχωρεί χαρούμενος μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Η ομάδα του νίκησε. Μια κοπέλα, ντυμένη με πράσινη φανέλα «Σπανούλης» και το «6» στην πλάτη, σκύβει στο αυτί του φίλου της: Για φαντάσου να τον βρίζανε σήμερα. Θα χαλάγαμε τις καρδιές μας για το τίποτα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x