sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μια 11άδα νιάτα

Μπορεί κάποιος να τους χαρακτηρίσει επένδυση για το μέλλον των ομάδων που ανήκουν λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. Αλλά μάλλον δεν είναι έτσι, γιατί μία επένδυση συνήθως δεν αποδίδει άμεσα, σε αντίθεση με αυτούς που ήδη προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους χωρίς να πρέπει να περιμένουμε… αιώνια να μεγαλώσουν.

Μπορεί κάποιος να τους χαρακτηρίσει επένδυση για το μέλλον των ομάδων που ανήκουν λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. Αλλά μάλλον δεν είναι έτσι, γιατί μία επένδυση συνήθως δεν αποδίδει άμεσα, σε αντίθεση με αυτούς που ήδη προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους χωρίς να πρέπει να περιμένουμε… αιώνια να μεγαλώσουν.

Αφήνοντας τους περισσότερους να λένε ότι η Ελλάδα δεν παράγει ποδοσφαιρικά ταλέντα, ώστε να καταρτίσει τον «κορμό» των ομάδων της, το www.sport-fm.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει μία 11άδα Ελλήνων παικτών που έχουν γεννηθεί στα 90’s αλλά έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των προπονητών τους….

Κάνοντας μία βόλτα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και ρίχνοντας μία ματιά στις ηλικίες των παικτών, το μάτι του αναγνώστη πηγαίνει αμέσως στο Σωτήρη Νίνη. Γεννημένος στις 3/4/1990 ο ταλαντούχος μέσος των πράσινων, εκτός του έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην ομάδα του, αποτελεί πλέον βασικό στέλεχος και της Εθνικής ενώ έχει κατά καιρούς προσελκύσει τα βλέμματα κορυφαίων ομάδων προηγμένων ποδοσφαιρικά πρωταθλημάτων όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Προς Πειραιά μεριά τώρα. Δύο είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν κερδίσει εσχάτως τις καρδιές των οπαδών της ομάδας και έχουν θέσει υποψηφιότητα για να αποτελέσουν στο βραχυπρόθεσμο μέλλον σημαντικές μονάδες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Από τη μία ο Γιάννης Φετφατζίδης και από την άλλη ο Γιάννης Ποτουρίδης. Ο πρώτος γεννήθηκε στις 21/12/1990 και ο δεύτερος στις 27/2/1992. Για τον Φετφατζίδη μάλιστα, όπως και στην περίπτωση του Νίνη, τα μπλοκάκια… κατασκόπων των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, έχουν γεμίσει σημειώσεις.

Πάμε στην ΑΕΚ από την οποία στη συγκεκριμένη κατηγορία συναντάμε τον Σάββα Γκέντσογλου. Ο 20χρονος μέσος της Ένωσης, δεν μπορεί να θεωρηθεί «ρούκι» καθώς χρόνο συμμετοχής έπαιρνε και την περυσινή σεζόν, ωστόσο φέτος αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας του Χιμένεθ, έχοντας πολλές συμμετοχές και στο αρχικό σχήμα.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκεκριμένη κατηγορία δεν απαριθμεί πολλά μέλη. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει παίκτη σε αυτή την ηλικία που να έχει αξιοσημείωτη συμμετοχή ενώ στον Άρη, υπάρχει ουσιαστικά μόνο ο Γιώργος Κατίδης. Μέσος, γεννημένος στις 12/2/1993 δεν μπορεί παρά να έχει κάτι ώστε να τραβήξει την προσοχή του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Τελευταία παίρνει λεπτά συμμετοχής και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα στα μελλοντικά σχέδια του Αργεντινού προπονητή. Ο Ηρακλής κρατά ψηλά τη σημαία των ομάδων της συμπρωτεύουσας έχοντας δύο παίκτες σε αυτή την κατηγορία. Τον Βέλλιο και τον Κατσικά.

Ο πρώτος (γεννημένος το 1992) έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις παρά το γεγονός ότι έχει λιγότερα λεπτά συμμετοχής από τον δεύτερο (γεννημένος το 1990). Μάλιστα, το όνομά του έχει ήδη ακουστεί ότι απασχολεί ομάδες όπως ο Ολυμπιακός.

Συνέχεια με τον εκπρόσωπο της Τρίπολης στην Σούπερ Λίγκα. Φόρεσε ξαφνικά και χωρίς κανένας (εκτός ομάδας) να τον ξέρει, έβαλε ένα εκπληκτικό γκολ κόντρα στην ΑΕΚ και έπειτα ανάγκασε ολόκληρη την ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα να ασχοληθεί μαζί του. Ο λόγος φυσικά για τον Κώστα Φορτούνη, που έχοντας γεννηθεί στις 16/10/1992, μπαίνει στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους πιο ταλαντούχους Έλληνες νεαρούς παίκτες που βγήκαν αυτή τη χρονιά στο προσκήνιο. Μαζί του, με ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών και αρκετή δουλειά στην ομάδα της Αρκαδίας, ο 21ετών αμυντικός Λεωνίδας Αργυρόπουλος που φαίνεται αγωνιστική με την αγωνιστική να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Βαγγέλη Βλάχου.

Η Λάρισα πραγματοποιεί μία κάκιστη χρονιά, ωστόσο αν θέλει κανείς να βρει θετικά στοιχεία από αυτήν, μπορεί να ζοριστεί, μπορεί να χρειαστεί να… τρίψει πολύ το κεφάλι του αλλά τελικά θα βρει ένα. Τον Δημήτρη Κολοβέτσιο. Αμυντικός, γεννημένος στις 16/10/1991, έχει πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής στην ΑΕΛ καταγράφοντας ίσως την πρώτη του καλή εμφάνιση στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Τέλος, πάμε στον Πανσερραϊκό στο ρόστερ του οποίου υπάρχουν ένα σωρό παίκτες κάτω των 23ετών που έχουν και βασικό ρόλο στην ομάδα αλλά και καλές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους. Ωστόσο από αυτούς γεννημένος μετά το 1990, είναι μόνο ο Δημήτρης Ανάκογλου. Τεχνίτης, με… σουλούπι που τραβάει την κερκίδα ο μέσος της ομάδας των Σερρών, έχει καταφέρει σε 242 λεπτά συμμετοχής στη φετινή Σούπερ Λίγκα, να απασχολήσει τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες.

Αν σε όλους τους παραπάνω προσθέσουμε παίκτες που είναι λίγο μεγαλύτεροι (δηλαδή γεννημένοι τις χρονιές 1988-89), όπως οι Τάτος, Παπάζογλου, Γεωργιάδης, μαζεύεται ένας αριθμός ταλαντούχων και… έτοιμων ποδοσφαιρικά Ελλήνων παικτών που περιμένει την ευκαιρία του για να αποδείξει ότι αποτελεί, όχι το μέλλον, αλλά το «παρών» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x