Stoiximan Super League

Χτύπα κι άλλο…

…θα τ’ αντέξουν; Το «ρόπαλο» του Ηρακλή έδωσε άλλο ένα χτύπημα (2-0) στη ρημαγμένη ΑΕΚ και έκανε τους φίλους της να αναρωτιούνται πόσες ακόμα βασανιστικές εμφανίσεις θα τους προσφέρει φέτος. Απογοητευτική και πάλι η «Ένωση», υπενθύμισε ότι βρισκόταν στο γήπεδο μόνο στο (μικρό) ενδιάμεσο των δύο εξαιρετικών γκολ που δέχθηκε από τους Ντάνι (41’) και Παπαστεριανό (58’).

…θα τ’ αντέξουν;

Το «ρόπαλο» του Ηρακλή έδωσε άλλο ένα χτύπημα (2-0) στη ρημαγμένη ΑΕΚ και έκανε τους φίλους της να αναρωτιούνται πόσες ακόμα βασανιστικές εμφανίσεις θα τους προσφέρει φέτος.

Απογοητευτική και πάλι η «Ένωση», υπενθύμισε ότι βρισκόταν στο γήπεδο μόνο στο (μικρό) ενδιάμεσο των δύο εξαιρετικών γκολ που δέχθηκε από τους Ντάνι (41’) και Παπαστεριανό (58’).

Πώς έπαιξε

Με εκπλήξεις -τόσο στη διάταξη, όσο και στα πρόσωπα- παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ.

Αντίθετα με όσα έδειχνε στις προπονήσεις, ο Ισπανός χρησιμοποίησε το 4-3-3 και άφησε εκτός ενδεκάδας τους Σάχα, Μπλάνκο και Μπερνς.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γιάχιτς. Στα χαφ ήταν οι Ντιόπ (σε ρόλο «σκούπας»), Καφές και Γκέντσογλου, ενώ στην τριάδα της επίθεσης βρέθηκαν οι Λεονάρντο (αριστερά), Σκόκο (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).



Γινόταν και χειρότερα…

Αν η τελευταία γεύση που είχαν οι φίλοι της ΑΕΚ από την ομάδα τους ήταν πικρή (λόγω Ζενίτ), εκείνη που τους κέρασε στο α’ μέρος ήταν χειρότερη: Ήταν ανούσια… Με πρόβλημα στην ανάπτυξη, πανηγύρια σε δεύτερη συνεχόμενη σωστή πάσα και μια δεξιά πλευρά ανά πάσα στιγμή έτοιμη να χορέψει στους ρυθμούς των Σολτάνι και Λίμα, η «Ένωση» κατέληξε να τα περιμένει όλα από τον Σκόκο (που έκανε τα δύο… ολόκληρα σουτ της μέχρι την ανάπαυλα).

Κι ενώ εκείνη φαινόταν να έρχεται με το μίνιμουμ δυνατό κόστος (αυτό του στείρου 0-0), ο Ηρακλής τα έφερε και… τσουβαλάτα στην «Ένωση». Στην εκτέλεση κόρνερ του (ποιοτικού) Λίμα, άμυνα και Αραμπατζής «αμόλησαν αϊτό» και ο Ντάνι -με το γυριστό σουτ που είχε… όλο τον καιρό στη διάθεσή του να σχεδιάσει- έδωσε στο «Γηραιό» αυτό που (βάσει διάθεσης τουλάχιστον) άξιζε.

Κι εκεί που σάλευε… καπούτ!

Βλέποντας την… επιμονή του Ντιόπ να αποβληθεί (τουλάχιστον τρία δυνατά μαρκαρίσματα), ο Χιμένεθ τον άλλαξε στο ημίχρονο με τον Μπλάνκο. Μαζί του, δε, άλλαξε και το σύστημα σε 4-2-3-1. Εκεί, όμως, που το «τρικ» έδειχνε να πιάνει (γεννώντας δύο καλές ευκαιρίες με τους Λεονάρντο και Λυμπερόπουλο), όλα σκοτείνιασαν!

Το «τούβλο» του Παπαστεριανού στην αντεπίθεση γκρέμισε την όποια εικόνα υπεροχής είχε φτιάξει η «Ένωση» και μαζί γκρέμισε και τις τελευταίες ελπίδες της να αντιδράσει. Όσες φορές το προσπάθησε (μαζικά και ανοργάνωτα) μέχρι το τέλος προσέκρουσαν στους -απόλυτα συγκεντρωμένους- γηπεδούχους και η λήξη βρήκε τους τελευταίους να πανηγυρίζουν μια νίκη πολύ ευκολότερη απ’ όσο ίσως θα περίμεναν.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Χοσέμι, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Ντάνι, Παπαστεριανός (78' Καρλίνιος), Στσοτ, Πίτου Γκαρσία (86' Σίσιτς), Σολτάνι (65' Ηλιάδης), Γιάκομπ

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαντής, Κυριαζής, Κανακούδης, Μάρα,

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Ντιόπ (46' Μπλάνκο), Γκέντσογλου (70' Γκερέιρο), Καφές, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος, Σκόκο (60' Τζεμπούρ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σάχα, Νασούτι, Λαγός, Μπερνς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Τουμπάκαρης (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καυταντζόγλειο»





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x