Δελτία Τύπου

100 for «the Chance»

Η NIKE ανακοίνωσε τους 100 φιναλίστ που συμμετέχουν στο "The Chance", μια διεθνή εκστρατεία αναζήτησης εκλεκτών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που θα εισαχθούν στην Ακαδημία της Nike, ένα πρόγραμμα υψηλών επιδόσεων που υποστηρίζεται από την Premier League στην Αγγλία.

Η NIKE ανακοίνωσε τους 100 φιναλίστ που συμμετέχουν στο "The Chance", μια διεθνή εκστρατεία αναζήτησης εκλεκτών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που θα εισαχθούν στην Ακαδημία της Nike, ένα πρόγραμμα υψηλών επιδόσεων που υποστηρίζεται από την Premier League στην Αγγλία.

"Το "The Chance" παρέχει στους νεαρούς παίκτες από όλο τον κόσμο μια σπουδαία ευκαιρία να επιδείξουν το ταλέντο τους, να βελτιώσουν τον τρόπο που παίζουν και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για τη νοοτροπία και τις σωματικές απαιτήσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου," λέει ο Arsene Wenger, Manager της Arsenal FC. "Για τους 100 φιναλίστ, η εβδομάδα δοκιμασιών παρέχει στους ταλαντούχους νεαρούς παίκτες την ευκαιρία να προπονηθούν, να παίξουν και να ζήσουν όπως οι εκλεκτοί παίκτες και τη δυνατότητα να εισαχθούν στην Ακαδημία της Nike."

Υπό το άγρυπνο βλέμμα κορυφαίων προπονητών και αρχηγών ομάδων, οι 100 φιναλίστ, οι οποίοι προέρχονται από 40 χώρες, επιλέχτηκαν μεταξύ 75.000 και πλέον υποψηφίων. Το τριήμερο των εντατικών δοκιμασιών θα υποστηριχθεί από διεθνούς κύρους προπονητές και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που θα προσφέρουν γνώσεις.

Οι οκτώ παίκτες που θα επιλεγούν τελικά, θα ζήσουν στο Ην. Βασίλειο για ένα χρόνο, ξεκινώντας από το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς και θα γίνουν κανονικά μέλη της Ακαδημίας της Nike. Οι παίκτες θα γνωρίσουν αθλητικές εγκαταστάσεις διεθνούς επιπέδου, κορυφαίους προπονητές, διατροφολόγους, ψυχολόγους και ειδικούς σε θέματα φυσικής κατάστασης, συμμετέχοντας σε αγώνες ενάντια σε ομάδες κορυφαίων ακαδημιών και επαγγελματικές αναπληρωματικές ομάδες.

Οι 100 φιναλίστ θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο στις 19 Ιανουαρίου για να ξεκινήσουν ένα τριήμερο εντατικής προπόνησης και συναγωνισμού για να αξιολογηθούν από μια ομάδα κορυφαίων διεθνών προπονητών και αρχηγών ομάδων. Οι παίκτες θα συμμετάσχουν επίσης σε μια σειρά προπονήσεων και ασκήσεων τακτικής για διευρύνουν την επαφή τους με τις τεχνικές προπόνησης των εκλεκτών παικτών.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δοκιμασιών οι παίκτες θα λάβουν προσωπικές γνώσεις και συμβουλές από διεθνείς κορυφαίους προπονητές και επαγγελματίες παίκτες όπως ο Theo Walcott της Arsenal FC. Υπό την καθοδήγηση του Huw Jennings, Διευθυντή της Ακαδημίας της Nike, το προσωπικό προπόνησης θα αξιολογήσει τους συμμετέχοντες και θα επιλέξει τους οκτώ τελικούς παίκτες που θα εισαχθούν στην Ακαδημία της Nike.


"Η εβδομάδα δοκιμασιών αντιπροσωπεύει μια τεράστια ευκαιρία γι αυτούς τους νεαρούς παίκτες προκειμένου να αποδείξουν την αξία τους και να επιδείξουν τις ικανότητές τους για να κερδίσουν μια θέση στην Ακαδημία της Nike," είπε ο Huw Jennings, Διευθυντής της Ακαδημίας της Nike. "Η διεθνής εμβέλεια των συμμετοχών στο "The Chance" είναι συναρπαστική από τη σκοπιά των προπονητών και θα εξασφαλίσει ένταση και άμιλλα υψηλού επιπέδου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δοκιμασιών."

Οι 100 φιναλίστ επιλέχτηκαν από τη Nike μέσω των διοργανώσεων Nike Elite Training, του Κυπέλλου Nike City, αλλά και μέσω της προβολής τους στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Δείτε το σχετικό video:



Για να παρακολουθήσετε τους 100 φιναλίστ του "The Chance" να αγωνίζονται για να κερδίσουν μία από τις οκτώ τελικές θέσεις στην Ακαδημία της Nike, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://go.nike.com/Final100.

Μια ομαδική φωτογραφία με όλους τους 100 φιναλίστ διατίθεται από το NikeMedia.com.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x