Κώστας Μιαούλης

Οι άσοι στο… μανίκι της για το γήπεδο

Αυτή τη φορά οι πιθανότητες για την κατασκευή του γηπέδου είναι καλές. Τουλάχιστον από την πλευρά της Πολιτείας -αλλά και από τον Δήμο- φαίνεται πως υπάρχει διάθεση να στηρίξουν το έργο και να βοηθήσουν την ΑΕΚ ν’ αποφύγει τις… κακοτοπιές που προκύπτουν σαν …μανιτάρια, όποτε γίνονται κινήσεις για την κατασκευή νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Γνωρίζω πως πολλοί φίλοι της «Ένωσης» θέλουν και ποσά και λεπτομέρειες. Διαβάστε το άρθρο του Κώστα Μιαούλη στο www.sport-fm.gr.

Αυτή τη φορά οι πιθανότητες για την κατασκευή του γηπέδου είναι καλές.

Τουλάχιστον από την πλευρά της Πολιτείας -αλλά και από τον Δήμο- φαίνεται πως υπάρχει διάθεση να στηρίξουν το έργο και να βοηθήσουν την ΑΕΚ ν’ αποφύγει τις κακοτοπιές που προκύπτουν σαν… μανιτάρια, όποτε γίνονται κινήσεις για την κατασκευή νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γνωρίζω πως πολλοί φίλοι της «Ένωσης» θέλουν και ποσά και λεπτομέρειες. Κάποιες πληροφορίες, λοιπόν, κατάφερε να συλλέξει η στήλη.

Η ΑΕΚ έχει υποσχεθεί στον Δήμο αλλά και στον Υφυπουργό, Θάνο Μωραΐτη, πως στο έργο αυτό, το εργατικό δυναμικό που θ’ απασχοληθεί για την κατασκευή του γηπέδου, θα προέρχεται από την γύρω περιοχή.

Σε μια περίοδο με τεράστιο πρόβλημα ανεργίας, θα είναι θετικό -και για τον Δήμο, αλλά και για την Κυβέρνηση- να προκύψουν θέσεις εργασίας σ’ ένα τέτοιο πρότζεκτ.

Ένα τέτοιο έργο, σε περίοδο που δεν κουνιέται… φύλλο, θα προσφέρει ανάσα για την περιοχή και βέβαια θ’ αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κυβερνώντες -πως κάτι γίνεται από μεγάλα έργα.

Το σημαντικό και νέο στοιχείο που προκύπτει είναι πως ο αρχιτέκτονας του έργου, Στέλιος Αγιοστρατίτης, παρουσίασε μια μελέτη που ξεπερνάει ένα μεγάλο εμπόδιο. Αυτή θα δίνει λύση στο πρόβλημα της συγκοινωνίας και της πρόσβασης.

Σύμφωνα με πολλούς -από τη στιγμή που το θέμα του συντελεστή δόμησης λογικά θα προσπεραστεί, μιας και στο καινούριο πρότζεκτ θα είναι στο 1.4, από το 2.0 που ήταν με βάση το σχέδιο Γρανίτσα- το ζήτημα αυτό είναι το πιο «καυτό». Αυτή η μελέτη θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο να ξεπεραστεί και το εμπόδιο της εύκολης και απρόσκοπτης πρόσβασης στο γήπεδο.

Στην περιοχή κοντά στο γήπεδο υπάρχει, επίσης, ο χώρος του παλιού εργοστασίου της Britanica, έκταση που αυτή τη στιγμή ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο χώρος αυτός απασχολεί τόσο τους ανθρώπους της ΑΕΚ, όσο και το περιβάλλον του Πέτρου Παππά. Αυτός ο χώρος -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να δώσει μια νέα προοπτική για το εμπορικό κομμάτι και την κατασκευή του κλειστού του μπάσκετ.

Ο Σταύρος Αδαμίδης επιμένει από την πλευρά του πως, αν πάρει το ok από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, έχει έτοιμο το business plan για να βρει τα χρήματα. Η εκτίμηση του προέδρου είναι πως για να ξεκινήσει το έργο θα χρειαστούν 33-35 εκ ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος θα φτάσει τα 100εκ. ευρώ.

Όσο για την χρηματοδότηση; Μένουμε στην αποκάλυψη του προέδρου στο δείπνο που παρέθεσε πρόσφατα στους ρεπόρτερ, ότι ο Πέτρος Παππάς είναι «ζεστός», ενώ γνωρίζουμε πως ένα 60% θα καλυφθεί από δάνεια Τραπεζών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x