Βίοι αντίθετοι για ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Νταρουσάφακα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους και επικρατώντας 95-85 των αντιπάλων τους, παραμένουν στην κορυφή της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 20-7, εν αναμονή βέβαια και του τι θα κάνει η Ρεάλ κόντρα στην Μπάρτσα, με τη βασίλισσα να βρίσκεται στο 19-7.
Από την άλλη, η ομάδα του Μπλατ υποχώρησε στο 13-14 και τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε παραμένει στην ένατη θέση. Ουσιαστικά, η είσοδος στην οκτάδα έχει… ζορίσει υπερβολικά. Ως το τέλος της κανονικής διάρκειας χρειάζεται μόνο νίκες και παράλληλα ήττες της Εφές (15-12), λόγω του ότι υστερεί σε τυχόν ισοβαθμία με την ομάδα του Περάσοβιτς. Βέβαια, η Νταρουσάφακα κυνηγά και τον Ερυθρό Αστέρα (15-11 με ματς λιγότερο), υπόθεση πιο εφικτή, δεδομένου πως οι δυο τους έχουν να παίξουν αντίπαλοι το επόμενο διάστημα, με τον τουρκικό σύλλογο να έχει ήδη μία νίκη στα μεταξύ τους από τον πρώτο γύρο.
Για τους νικητές ξεχώρισε η… κλασική δυάδα. Τεόντοσιτς με 20 πόντους και 10 ασίστ, Ντε Κολό με 17 πόντους και 8 ασίστ! Από κοντά ο… ογκόλιθος Χάινς με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ. Όσον αφορά τους ηττημένους, τρομερά πράγματα έκανε ο Γουιλμπέκιν, ο οποίος σταμάτησε στους 26 πόντους με 8/9(!) τρίποντα, την ώρα που οι υπόλοιποι υστέρησαν. Ο Γουοναμέικερ είχε 10 πόντους αλλά με 4/13 σουτ (6 ασίστ και 6 λάθη), ο Κλάιμπερν 13 αλλά με 5/15, ενώ ο Άντερσον 10 με 2/7 δίποντα.
Το ματς
Ντε Κολό και Τεόντοσιτς άρχισαν από νωρίς… τα δικά τους και «κουβάλησαν» την ΤΣΣΚΑ στα πρώτα λεπτά, προηγούμενη 12-7. Η Νταρουσάφακα κοίταζε στα μάτια τους πρωταθλητές και δια χειρός Άντερσον-Κλάιμπερν έφερε το ματς σε πλήρη ισορροπία, 16-16. Με τον Σέρβο γκαρντ να μην χάνει το ρυθμό του και βρίσκοντας νέους «συμπαίκτες» στα πρόσωπα των Χάινς-Χίγκινς, οι Ρώσοι πήραν ένα ελαφρύ «μαξιλαράκι» ασφαλείας, με το υπέρ τους 24-19 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.
Η ΤΣΣΚΑ είχε αρχίσει να… στροφάρει για τα καλά. Όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και στην άλλη άκρη του παρκέ. Με τον Τεόντοσιτς να μοιράζει ασταμάτητα (ήδη 6 ασίστ στο 12’) και τον Χριάπα να μπαίνει στην εξίσωση, οι γηπεδούχοι έφτασαν για πρώτη φορά στο +9 (30-21), αναγκάζοντας τον Μπλατ να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ. Οι Τούρκοι… μοχθούσαν για να βάλουν τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι, έμοιαζαν μπλοκαρισμένοι από την άμυνα της ΤΣΣΚΑ, ωστόσο με δύο μεγάλα τρίποντα, κατάφεραν να διατηρηθούν σχετικά κοντά στο σκορ, 34-27 στο 15’. Την ώρα που η ομάδα του Ιτούδη είχε πλουραλισμό στην επίθεση, οι Γουοναμέικερ-Κλάιμπερν ήταν αρνητικοί για την Νταρουσάφακα, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει και τους 13 πόντους (42-29), χάρη σε τρίποντο του Βοροντσέβιτς. Σε αυτά τα επίπεδα ολοκληρώθηκε το ημίχρονο, καθώς από τα 6.75 και στην εκπνοή ο Ντε Κολό «έγραψε» το 47-35, με τους φιλοξενούμενους να έχουν σημαντικά «χαρτιά» τους εκτός κλίματος και μόνο τον Γουιλμπέκιν, ουσιαστικά, να παλεύει (11π.).
Η ΤΣΣΚΑ είχε διαρκώς απαντήσεις στις προσπάθειες της Νταρουσάφακα να… επιστρέψει και διατηρούσε διψήφιες διαφορές ως το 26’, με το τρίποντο του Βοροντσέβιτς να διαμορφώνει το 64-53. Ο Γουοναμέικερ άρχισε να… ζεσταίνεται, οι Ρώσοι έδειξαν «χαλάρωση» και στις δύο άκρες του παρκέ και… από το πουθενά το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, όταν η «βόμβα» του Γουιλμπέκιν (4/4 ως τότε από τα 6,75) μείωσε στους έξι στο φινάλε της τρίτης περιόδου, 68-62. Σε εκείνο το σημείο κι ενώ κάποιοι θα πίστεψαν πως πάμε σε… θρίλερ οι παίκτες του Ιτούδη… τρελάθηκαν! Με τους Τεόντοσιτς-Ντε Κολό να οργιάζουν σε εκτέλεση και δημιουργία και τους υπόλοιπους να ακολουθούν, η ΤΣΣΚΑ έτρεξε τρελό επιμέρους σκορ 14-4 και… εξαφανίστηκε για το 82-66. Αν και απέμεναν 6’ για τη λήξη του αγώνα, προφανώς οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν ήταν διατεθειμένοι να επιστρέψουν νέο comeback στους αντιπάλους τους. Όσο κι αν ο Γουιλμπέκιν έμοιαζε να βρίσκεται σε.. άλλον πλανήτη και με τρία συνεχόμενα τρίποντα (7/8 συνολικά!) έγραφε το 91-79 στο 37’. Τυπική διαδικασία το φινάλε με το σκορ να… σταματά στο 95-85 και τον Γουιλμπέκιν να ολοκληρώνει το ματς με… 8/9 από τα 6.75!
Τα δεκάλεπτα: 24-19, 47-35, 68-62, 95-85
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.