Stoiximan Super League

Το πιο «καυτό» θέμα για Ολυμπιακό

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για το μεταγραφικό ζήτημα το οποίο «καίει» τον Ολυμπιακό.

Ασφαλώς και η μεταγραφολογία “κλέβει” την παράσταση στο μεγάλο λιμάνι, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, αν και θα πρέπει να πει κάποιος ότι φέτος τα πράγματα είναι πιο... ήρεμα σε ότι αφορά τον αριθμό των παικτών που εμφανίζονται μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Καιρός πάντως υπάρχει μπροστά μας για να φτάσουμε σε επίπεδα προηγούμενων καλοκαιριών και όλα δείχνουν πως η σχετική “ρελάνς” του Τύπου θα γίνει Αύγουστο.

Η μεταγραφική δραστηριότητα των Πειραιωτών επικεντρώνεται αυτή την περίοδο στην απόκτηση τριών παικτών, αριστερού εξτρέμ, αριστερού μπακ και στόπερ με τον Μάρκο Σίλβα και τη διοίκηση των πρωταθλητών να εξετάζουν με προσοχή τις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει.

Το σίγουρο όμως είναι πως το πιο “καυτό” θέμα του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό δεν είναι η απόκτηση κάποιου παίκτη αλλά η παραμονή του στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδος. Ο λόγος φυσικά για τον Ρομπέρτο με τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα να επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικόνα των “ερυθρόλευκων” την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το ταξίδι που έκανε ο Μαριάνο Αγκιλάρ, ατζέντης του γκολκίπερ του Ολυμπιακού, στην Αθήνα δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο ειδικά από τη στιγμή που πολλά ακούγονται για Βιγιαρεάλ και Εσπανιόλ. Το θέμα λοιπόν του Ρομπέρτο είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό (ίσως και το πιο σημαντικό) για το σχεδιασμό της ομάδας του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν.

Και μη νομίζετε πως ο προπονητής των “ερυθρόλευκων”, Μάρκο Σίλβα δεν έχει στο μυαλό του το τι θα γίνει με τον Ισπανό γκολκίπερ της ομάδας του.

Το αντίθετο μάλιστα, αυτή είναι μια από τις βασικές σκέψεις του νεαρού τεχνικού των Πειραιωτών, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πόσο σίγουρος θα αισθάνεται αν ο Ρομπέρτο μείνει και την επόμενη σεζόν στο μεγάλο λιμάνι.

Θα μείνει λοιπόν ο Ισπανός; Απάντηση σε τούτο το ερώτημα δεν μπορεί να δοθεί αλλά ότι αυτή τη φορά υπάρχουν πολλές πιθανότητες αποχώρησης του έμπειρου γκολκίπερ και αυτό είναι ξεκάθαρο, δεν αμφισβητείται. Όσο για εκείνους (ακόμα κι εντός Ολυμπιακού) που υποστηρίζουν ότι η σεζόν που πέρασε δεν ήταν καλή για τον Ρομπέρτο, σίγουρα δεν ήταν τόσο καλή κι εντυπωσιακή όσο οι προηγούμενες.

Το γεγονός όμως πως έκανε δύο λάθη στα ματς με την Άντερλεχτ κι ενδεχομένως και σε άλλα ματς δε σημαίνει πως ο Ρομπέρτο δεν παραμένει σημείο αναφοράς (ίσως το μεγαλύτερο) για τον Ολυμπιακό της τελευταίας τριετίας.

Το θέμα λοιπόν του Ισπανού τερματοφύλακα είναι το πιο “καυτό” που θα κληθεί ν' αντιμετωπίσει ο Μάρκο Σίλβα το φετινό καλοκαίρι και αυτό το ξέρει πολύ καλά ο προπονητής των πρωταθλητών. Αν ο Ρομπέρτο μείνει ο Πορτογάλος θα έχει “ήσυχο το κεφάλι του”. Αν όμως ο Ισπανός αποχωρήσει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βγει στην αγορά αναζητώντας έναν έμπειρο, καλό τερματοφύλακα έχοντας πάντα στο μυαλό του την περίπτωση του Κοστάντσο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x