Κύπελλο Ελλάδας

Ξεκαθάρισμα στο Περιστέρι…

Ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει του δεύτερου αγώνα στο Περιστέρι άφησαν Πλατανιάς και Ατρόμητος, μένοντας στο 0-0 στα Περιβόλια, με τις δύο ομάδες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη.

Στο 0-0 «κόλλησαν» Πλατανιάς και Ατρόμητος στα Περιβόλια στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, με το αποτέλεσμα όμως να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς, αφού και οι δύο ομάδες είχαν μεγάλες ευκαιρίες να κατακτήσουν τη νίκη.

Το α' ημίχρονο άνηκε εξ ολοκλήρου στους γηπεδούχους που επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό που ήθελαν, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τους Ανγκούλο και Γκνιάτιτς να πετύχουν κάποιο τέρμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν φανερά εκτός ρυθμού και άργησαν πολύ να μπουν στις συνθήκες του αγώνα.

inner

Αυτό συνέβη τελικά στο β' ημίχρονο, με τους παίκτες του Τραϊανού Δέλλα να καταφέρνουν να κρατήσουν την μπάλα ενώ έχασαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Ναπολεόνι να αποδεικνύεται μοιραίος για τους Περιστεριώτες. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα διαμαρτύρονται έντονα για δύο φάσεις και συγκεκριμένα στο 30', όταν σύμφωνα με τους «κυανόλευκους» ο Στανισάβλιεβιτς έπρεπε να δει δεύτερη κίτρινη κάρτα για τράβηγμα της φανέλας του Πίτου Γκαρσία και στο 57', όταν ο Πίτου υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφ-σάιντ τη στιγμή που ήταν έτοιμος να πλασάρει τον Κοκκαλά.

Πλέον, οι δύο ομάδες θα λύσουν τους λογαριασμούς τους στο δεύτερο ματς στις 12 Ιανουαρίου στο Περιστέρι.

Το ματς

Με φανερή διάθεση να εκμεταλλευτεί την έδρα του και κυρίως τον καλύτερο ρυθμό που είχε συγκριτικά με τον Ατρόμητο που είχε δώσει το τελευταίο του ματς στις 19 Δεκεμβρίου, εμφανίστηκε στο α’ ημίχρονο ο Πλατανιάς. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου ήταν σαφώς ανώτεροι των αντιπάλων τους, πίεζαν πολύ αποτελεσματικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής μην επιτρέποντας στους Περιστεριώτες τους να κρατήσουν την μπάλα και κατάφεραν σε συγκεκριμένες στιγμές να φανούν και απειλητικοί, δημιουργώντας κυρίως από τα δεξιά.

inner

Μόλις στο 1’ ο Ανγκούλο έβγαλε τη σέντρα και ο Γκόμες μπήκε πιο δυνατά από όλους στη φάση, κερδίζοντας την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, με τον Μπάρκα να δείχνει να ελέγχει. Ωστόσο, η μεγαλύτερη φάση για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 20’, όταν ο Αποστολόπουλος έβγαλε τη σέντρα και ο Γκνιάτιτς σαν κλασικός… box to box έκανε την κίνηση μέσα στην περιοχή πιάνοντας «καρφωτή» κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος ήταν φανερά εκτός αγωνιστικού ρυθμού, με τον Τραϊανό Δέλλα να δίνει συνεχώς οδηγίες να γυρίσουν οι παίκτες του την μπάλα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό στο α’ ημίχρονο. Για το μόνο που μπορούν να έχουν παράπονο οι Περιστεριώτες είναι το γεγονός ότι ο Στανισάβλιεβιτς έπρεπε να αντικρίσει δεύτερη κίτρινη στο 30’ για παρατεταμένο τράβηγμα της φανέλας του Πίτου, αλλά ο διαιτητής Παπαδόπουλος «χαρίστηκε» στον αμυντικό χαφ των Κρητικών.

inner

Στο β’ ημίχρονο ο Ατρόμητος μπήκε εμφανώς πιο προσαρμοσμένος στις ανάγκες του αγώνα και δεδομένων των συνθηκών στην αρχή του 45λεπτου ήταν καλύτερος του Πλατανιά. Γυρνώντας πιο ψύχραιμα την μπάλα και ψάχνοντας την κατάλληλη πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων για τον Ναπολεόνι, ήταν πολύ πιο απειλητικός συγκριτικά με το α’ ημίχρονο. Στο 57’, μάλιστα, θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ, όταν στην αντεπίθεση ο Πίτου Γκαρσία βγήκε τετ-α-τετ με τον Κοκκαλά, αλλά ο α’ βοηθός είδε οφ-σάιντ, αν και ο Αργεντινός ξεκίνησε από κανονική θέση.

Ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους χάθηκε στο 65’, όταν ο Ναπολεόνι κινήθηκε στην πλάτη του Μπανανά που εκτίμησε λανθασμένα την τροχιά της μπάλας, χάνοντας την κεφαλιά, ο Ιταλός έφερε την μπάλα στο δεξί, ωστόσο το σουτ ήταν αδύναμο και ο Κοκκαλάς απέκρουσε με τα πόδια.

Ο Πλατανιάς αντέδρασε στην επιθετικότητα των φιλοξενούμενων και στο 71’ έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Ανγκούλο. Ο Μπάλλας διεκδίκησε την κεφαλιά στο χώρο της μεσαίας γραμμής και άθελά του έβγαλε τετ-α-τετ τον άσο του Πλατανιά, αλλά «φάτσα» με τον Μπάρκα έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

inner

Από την πλευρά τους οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα θέλησαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους της αντίπαλης άμυνας και στο 82’ πάλι ο Ναπολεόνι έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν πήρε την πάσα του Ούμπιντες από τα δεξιά, μπήκε μέσα στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Κοκκαλά.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς – Κουλιμπαλί (46’ Μαχαμάτ), Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά – Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς (67’ Τσουράκης) - Γουνδουλάκης, Ανγκούλο, Αποστολόπουλος – Γκόμες (79’ Πάγκαλος)

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας – Κούρος, Λαζαρίδης, Κοντοές, Ούμπιντες – Γοδόι (67’ Λε Ταλέκ), Μπάλλας – Μπίτολο, Πίτου Γκαρσία (73’ Ουσέρο), Μπρίτο (88’ Φυτανίδης) – Ναπολεόνι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x