Ιταλία

Και Ικάρντι και Λούκα Τόνι

Στα… δύο θα χωριστεί ο τίτλος (μετά από 13 χρόνια) του τοπ σκόρερ στη Serie A. Ο Ικάρντι και ο γερόλυκος Λούκα Τόνι θα πάρουν (22 γκολ) το βραβείο του Capocanoniere. Δίπλα σε… ιερά τέρατα ο Αργεντινός

Όπως η αγάπη θέλει δύο για να «ζεσταθεί» έτσι και το φετινό βραβείο στην Serie A για τον Capocanoniere!

Ο Λούκα Τόνι απ’ το Σάββατο είχε τερματίσει στα 22 γκολ στο πρωτάθλημα (με το ένα που πέτυχε απέναντι στη Γιουβέντους), ωστόσο σήμερα τον «έπιασε» ο Ικάρντι με τα δύο που σημείωσε κόντρα στην Έμπολι.

Έτσι θα ‘χουμε διπλή εκπροσώπηση στο… υψηλότερο σκαλί του βάθρου, κάτι που είχε να συμβεί στη γείτονα χώρα απ’ το 2002, όταν είχαν «μοιραστεί» την κούπα οι Τρεζεγκέ και Χούμπνερ (με 24 τέρματα).

Ο «γερόλυκος» (και συμπαθέστατος), Λούκα Τόνι έγινε ο γηραιότερος -σε ηλικία 38 ετών- που βγαίνει τοπ σκόρερ στην ιταλική λίγκα και παράλληλα ο πρώτος που το πετυχαίνει με την φανέλα της Ελλάς Βερόνα!

Απ’ την άλλη, ο Αργεντινός επιθετικός της Ίντερ θα μπορεί να υπερηφανεύεται πως το όνομά του θα μπει δίπλα σε… ιερά τοτέμ της πατρίδας του, όντας μόλις ο τέταρτος απ’ την χώρα του τανγκό που αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ στην Ιταλία. Τον είχαν… προλάβει ο Μαράντονα με 15 στη Νάπολι (1988), ο Μπατιστούτα με 26 στη Φιορεντίνα (1995) και ο Κρέσπο με άλλα τόσα στη Λάτσιο (2001).

Επιμέλεια: Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x