Κώστας Μιαούλης

Γιατί η ΑΕΚ στην Τούμπα, θύμισε αυτή του Μπάγεβιτς

Ευτυχώς ένα σεβαστό κομμάτι των φίλων της ΑΕΚ, κατανόησε τι συνέβη αγωνιστικά στην Τούμπα και πως η ομάδα ήταν σε μαύρο χάλι. Γι’ αυτό και δεν έσπευσε να τα φορτώσει όλα στον Κάκκο, όπως έκανε ο «κιτρινόμαυρος» οπαδικός Τύπος. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν κατανοούν τίποτα.

Ευτυχώς ένα σεβαστό κομμάτι των φίλων της ΑΕΚ, κατανόησε τι συνέβη αγωνιστικά στην Τούμπα και πως η ομάδα ήταν σε μαύρο χάλι. Γι’ αυτό και δεν έσπευσε να τα φορτώσει όλα στον Κάκκο, όπως έκανε ο «κιτρινόμαυρος» οπαδικός Τύπος. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν κατανοούν τίποτα.

Μάλιστα είδα σε ποστάρισμα, πως αυτό που αντιλήφθηκε κάποιος με βάση αυτό που έγραψα είναι ότι τα λάθη που έκανε ο Χιμένεθ και θύμισε Ντούσαν χθες, είχε να κάνει με τα πρόσωπα. Προσωπικά αναφέρθηκα σε «αλχημείες» ανάλογες με αυτές που έκανε ο προηγούμενος προπονητής. Άρα δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα, αν και τέτοια υπάρχουν όμοια. Το θέμα είναι ότι με το τραγικό 4-2-3-1 και με τις επιλογές που έγιναν σε πρόσωπα, στην Τούμπα είχαμε την ίδια γεύση με τα πάρτι που μας έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου την 4η αγωνιστική, η Κέρκυρα την 1η , αλλά και ο Αστέρας έστω και με τη βοήθεια του Κουκουλάκη.

Το λάθος με τον Μπλάνκο δεν έχει μονοδιάστατη ζημιά. Ο Μπλάνκο με τον Πατσατζόγλου, συγκροτούσαν μια πτέρυγα που ούτε επιθετικά μπορούσε να προχωρήσει και πολύ περισσότερο ούτε αμυντικά. Ο Σακελλαρίου (αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ) έμοιαζε Ρομπέρτο Κάρλος με τον «Ζορό» να προσπαθεί να τον κυνηγήσει και να μην μπορεί. Χαρακτηριστικότερη φάση όλων, είναι όταν στο δεύτερο μέρος, ότι κάνει μια προσποίηση που στέλνει τον Μπλάνκο στις πινακίδες, την ώρα που ο Πατσατζόγλου 6-7 μέτρα πιο πίσω, απλά είναι θεατής της φάσης. Η σέντρα του Σακελλαρίου δεν καταλήγει σε ευκαιρία, αλλά χτυπάει στην εξωτερική μεριά των γκολπόστ του Σάχα, ωστόσο το θέαμα σε αυτή τη φάση ήταν τραγικό. Την ίδια στιγμή ο Λαγός ήταν εκτεθειμένος στις ορέξεις του Ελ Ζαρ, με τον Λεονάρντο να προσπαθεί μεν, αλλά να του δίνει ελάχιστες βοήθειες δε.

Τι είχε κάνει καλά ο Χιμένεθ με Άρη και Παναθηναϊκό και μπόρεσε να πάρει η ΑΕΚ αποτελέσματα; Μα απλούστατα φρόντισε να θωρακίσει την ομάδα, κυρίως να μην δέχεται επιθέσεις από τα άκρα και να έχει ισορροπημένο κέντρο. Με τον Άρη έπαιξε με τρία αμυντικά χαφ, πράγμα που σημαίνει πως οι πλάγιοι είχαν και βοήθειες από τα ανασταλτικά χαφ που έπαιζαν προς το πλάι. Στον δε αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο Χιμένεθ έπαιξε ένα ιδιότυπο 4-3-3 όπου οι πλευρές όμως, ήταν καλά θωρακισμένες. Με δύο αμυντικογενείς αλλά συνάμα και ικανούς να βγουν μπροστά παίκτες η αριστερή μεριά, Νταντόμο και Λαγός από τη μία και μια λιγότερο καλή δεξιά πλευρά, αλλά με τον Μπερνς να τρέχει ακατάπαυστα, να είναι γρήγορος και να βοηθά τον Αργυρίου πάντοτε. Αντίθετα στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ούτε τρία αμυντικά χαφ είχε η ΑΕΚ, ούτε καλά δίδυμα είχε στα άκρα. Γιατί απλά ο Μπλάνκο δεν μπορεί ούτε να μαρκάρει σαν ακραίος, ούτε ο «Πάτσα» μπορεί πλέον, ενώ ο Λαγός με τον οποίο ο Ελ Ζαρ έκανε πάρτι δεν είχε καμία βοήθεια από τον Λεονάρντο. Με τον Πανιώνιο, επειδή θ’ αναφερθεί και σε αυτό το ματς κάποιος, η αντιμετώπιση του ματς δεν θα έπρεπε να είναι τέτοια ώστε να παίξουμε με τρία αμυντικά χαφ, αλλά να παίξουμε 4-4-2, ωστόσο υπήρχαν πολλά προβλήματα εκείνη την ημέρα και προέκυψαν κι άλλα (βλ. τραυματισμό Ντιόπ) σχεδόν με το «καλημέρα».

Ποιο λέγαμε από την αρχή πως είναι το πρόβλημα και δεχόμαστε γκολ και φάσεις σε επιθέσεις του αντιπάλου στο 4-2-3-1; Πως όταν η άλλη ομάδα τρέξει λίγο και ανοίξει το παιχνίδι στο πλάι, έχουμε πρόβλημα, αφού επιστροφές από τους ακραίους μπροστά δεν υπάρχουν. Πρόβλημα που είχε γίνει ολοφάνερο και με την Κέρκυρα και με τον Αστέρα και με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Για τον Γκέντζογλου, απλά να υπενθυμίσω, ότι ήταν παρών στην ενδεκάδα, στα ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και με τον Ολυμπιακό Βόλου. Όπως ακριβώς και χθες ενώ έπαιξε βασικός και με την Άντερλεχτ. Οι ευκαιρίες σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ πρέπει να έχουν ένα τέλος, γιατί είναι μεγάλη ομάδα και αυτή έχει απαιτήσεις. Όσο για το δίδυμο Νασούτι - Μανωλά, ελπίζω να κατανοούν όλοι τι ακριβώς έλεγα όταν επισήμαινα πως αυτό το «ντουέτο» δεν πρόκειται να στρίψει.

Όποιος ακόμα τα βάζει με τη διαιτησία ή βλέπει δόλο στον Κάκκο μπορεί να το κάνει, αφού πρώτα βέβαια λάβει υπόψη του και την τοποθέτηση του Αδαμίδη στα όσα είπε στον Κερκυραίο ρέφερι, κατεβαίνοντας στα αποδυτήρια των διαιτητών μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ. «Έκανες λάθος στη φάση του Μανωλά, αλλά δεν είχες δόλο», αφού βέβαια στην ΑΕΚ γνωρίζουν πως αν ήθελε να «καθαρίσει» την «Ένωση» ο Κάκκος και ενόψει των επόμενων αγώνων, θα μπορούσε να αποβάλλει μαρς τον Τζεμπούρ που θα έτρωγε μπόλικες αγωνιστικές για την ενέργεια του με τον Πάμπλο Γκαρσία.

ΥΓ: Την ώρα που βέβαια ο κ. Αδαμίδης ασχολείται με το αν το «ανάστημα» της ΑΕΚ στα κέντρα αποφάσεων θα ορθωθεί με εντυπωσιακές δηλώσεις, ας ρίξει μια ματιά στον Τύπο που πρόσκειται στον Παναθηναϊκό, γραπτό και ηλεκτρονικό. Τον Σκόκο τον παρουσιάζουν καθημερινά όλο και πιο σίγουρο, ενώ σε κάποιο σάιτ, έπαιξε και σενάριο για πώληση του «Δαίμονα» τον Ιανουάριο με 4 ανταλλάγματα. Ο Μπλάνκο που έχει απαξιωθεί σε υπέρτατο βαθμό, όλο και κάπου θα βρει να πάει, ενώ ο Τζεμπούρ έχει συμφωνήσει αλλά υπογραφή δεν βάζει. Κι ασφαλώς όσοι φίλοι της ΑΕΚ έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Κάκκου, επίσης μπορούν να απευθυνθούν στον πρόεδρο της ομάδας που την Παρασκευή στον ΝovaΣΠΟΡ FM, έπλεξε το εγκώμιο του Κερκυραίου ρέφερι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x