sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον...

...Ντένις Επστάιν. Το www.sport-fm.gr σας συστήνει τον άνθρωπο που το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, δεν πρόλαβε να «γράψει» ούτε μία συμμετοχή με τα «ερυθρόλευκα» και τώρα «ζωγραφίζει» με την φανέλα της Κέρκυρας, στον καμβά κάθε στροφής της Σούπερ Λίγκας. Εν ολίγοις, αυτός είναι ο Ντένις, κύριοι. Αν είναι ‘τρομερός’, θα το διαπιστώσετε μόνοι σας, αφού πρώτα τον γνωρίσετε λίγο καλύτερα.

...Ντένις Επστάιν. Το www.sport-fm.gr σας συστήνει τον άνθρωπο που το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, δεν πρόλαβε να «γράψει» ούτε μία συμμετοχή με τα «ερυθρόλευκα» και τώρα «ζωγραφίζει» με την φανέλα της Κέρκυρας, στον καμβά κάθε στροφής της Σούπερ Λίγκας. Εν ολίγοις, αυτός είναι ο Ντένις, κύριοι. Αν είναι ‘τρομερός’, θα το διαπιστώσετε μόνοι σας, αφού πρώτα τον γνωρίσετε λίγο καλύτερα.

Ο Επστάιν είναι αυτό που λέμε με φωνή Μητσοτάκη… τυχερός! Όταν ο Ολυμπιακός (με διοίκηση Κόκκαλη ακόμα) τον απέκτησε τον περασμένο Ιούνιο από τον Ηρακλή, τα πρωτοσέλιδα δεν γέμισαν. Κανένας «γαύρος», φορώντας το μαγιό του, αραχτός στην ξαπλώστρα με τη φραπεδιά στο ένα χέρι και την εφημερίδα στο άλλο, δεν σκέφτηκε να πικάρει τον απέναντι… «βάζελο», όλο καμάρι, λέγοντάς: «Δεν μπορείς να φανταστείς τι έχεις να τραβήξεις φέτος. Πήρα Επστάιν, κρύψου».

Αντιθέτως, το πιθανότερο είναι την ημέρα της απόκτησης του 24χρονου Γερμανού, να εισέπραξε πικρόχολα και περιπαιχτικά σχόλια τύπου: «Πού πας με αυτόν;», «μια χαψιά τον έχει ο Βύντρα!» και τα λοιπά.

Με αυτά και με αυτά, ο… "τρομερός" δόθηκε δανεικός. Έβαλε το κεφάλι κάτω, δέχθηκε να πάει στην Κέρκυρα, μέχρι τώρα έχει βγάλει μάτια και οι "Φαίακες" τον αντιμετωπίζουν σαν Θεόσταλτο δώρο.

Δεν είναι λίγο που φιγουράρει στην πρώτη θέση (5 γκολ) του πίνακα των σκόρερ, δίπλα στο πολυβόλο του Παναθηναϊκού και στον «τρομοκράτη» της ΑΕΚ. Ούτε που στέλνει την μπάλα στο πλεχτό με ποσοστά μπασκετμπολίστα (όχι του Σχορτσιανίτη) από ελεύθερες βολές!

Μπορείτε να φανταστείτε τι σεισμός θα γινόταν, αν ο Ολυμπιακός δεν είχε «έξι στα έξι» στο πρωτάθλημα; Ακόμα θα έψαχναν ποιος τον άφησε να φύγει. Είπαμε, όμως, ο Επστάιν είναι «τυχερός»…

Πάμε να σας τον γνωρίσουμε καλύτερα. Δέκα πράγματα που πρέπει να μάθετε για τον Ντένις Επστάιν:

• Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία. Δώδεκα ετών πήγε στην Κολωνία, ομάδα στην οποία ο πατέρας του είχε διατελέσει προπονητής. Στα 19 έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της στη Bundesliga, αντικαθιστώντας έναν γνωστό μας, τον Δημήτρη Γραμμόζη. Η ομάδα του ηττήθηκε 4-1 από το Αμβούργο σε εκείνο το ματς και το γκολ ήταν δικό του.

• Δεν υποστηρίζει κάποια ομάδα στη Γερμανία με την έννοια του οπαδού. Όμως, παρακολουθεί συνεχώς την πορεία της Κολωνίας και ειδικά φέτος προβληματίζεται. Η ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, πάει από το κακό στο χειρότερο. Βρίσκεται στο πάτο της βαθμολογίας και πριν από λίγες ημέρες απέλυσε τον προπονητή της, Σβόνιμιρ Σόλντο.

• Αν του λείπει κάτι από το ποδόσφαιρο της Γερμανίας είναι οι φίλαθλοι. Όχι ότι μένει «παγωτό» απέναντι στους εκφραστικούς και θερμούς Έλληνες φιλάθλους, αλλά στη Γερμανία έβλεπε περισσότερα γεμάτα γήπεδα. Δεν είναι μόνο μία Τούμπα, ένα «Καραϊσκάκη», ένα «ΟΑΚΑ» κι ένα «Κλεάνθης Βικελίδης»…

• Στον Ηρακλή έμεινε για δύο σεζόν, από το 2008 ως το 2010. Ακόμη και σήμερα, το στόμα του στάζει μέλι για τους οπαδούς του «Γηραιού» και τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, όταν έληξε το συμβόλαιό του με τον Ηρακλή, χάρισε 70.000 ευρώ που του όφειλε ο σύλλογος, γιατί γνώριζε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

• Ο Ολυμπιακός δεν έχει βγει από το μυαλό του. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού το συμβόλαιό του με την ομάδα του Πειραιά θα τρέχει για δύο σεζόν ακόμη. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν είναι προσηλωμένος στους στόχους της Κέρκυρας.

• Επισήμως, με τη σύντροφό του πέρασαν «κουλούρα» τον περασμένο Μάιο. Έχουν κι έναν γιο δύο ετών, τον Νίκλας. Εξαιτίας του πιτσιρικά ο ελεύθερός του χρόνος είναι περιορισμένος. Παρ’ όλα αυτά, του έχει τρελή αδυναμία. Κλασικός χαζομπαμπάς.

• Δεν είναι λίγες οι φορές που οι Κερκυραίοι τον έχουν πετύχει σε παιδικές χαρές να κάνει ό, τι χαζομάρα μπορεί να σκαρφιστεί ο νους, προκειμένου να κάνει τον Νίκλας να γελάσει.

•Ο κολλητός του στους «Φαίακες» είναι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Μέχρι και οι γυναίκες τους ταιριάζουν και κάνουν παρέα.

• Αν και βρίσκεται για μικρό χρονικό διάστημα στην Κέρκυρα, πρόλαβε να την γνωρίσει και από την καλή και από την ανάποδη. Το καλοκαίρι ενθουσιάστηκε με τις συνθήκες ζωής, με την ζωντάνια του νησιού και τον κόσμο. Τώρα, όμως, κάπως του έχει κακοφανεί η τόση… ερημιά.

• Στον ελεύθερό του χρόνο προτιμάει να βγει για περίπατο και ένα παγωτό με την οικογένεια. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα έλεγε όχι για μία καλή ταινία. Με το Χόλιγουντ βγάζει σπυράκια. Δεν του αρέσει το παραμύθι. Αγαπημένη του είναι το «Paris, I love you».

Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x