Δελτία Τύπου

Δωρεάν εκπαίδευση Ειδικών Αποστολών στον Πειραιά

Συνεχίζονται οι εγγραφές για την Επίλεκτη ομάδα Ειδικών Αποστολών Εθελοντών του Πειραιά. Όλοι μπορούν να προσφέρουν! Σωστός εθελοντής και χρήσιμος εθελοντής είναι ο εκπαιδευμένος εθελοντής!

Συνεχίζονται οι εγγραφές για την Επίλεκτη ομάδα Ειδικών Αποστολών Εθελοντών του Πειραιά. Όλοι μπορούν να προσφέρουν! Σωστός εθελοντής και χρήσιμος εθελοντής είναι ο εκπαιδευμένος εθελοντής!

Η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών έχει ως σκοπό την προστασία της ζωής, της υγείας και περιουσίας των πολιτών και της φύσης, την διοργάνωση αθλοπαιδιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ειδικότερα:
– Η αντιμετώπιση κρίσεων, είτε ανθρωπογενών (πόλεμοι), είτε συνεπεία φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες) εντός και εκτός των συνόρων της Ελλάδας.
– Η έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ατυχημάτων ή ασθενειών. Η οργάνωση και εκπαίδευση των πολιτών, καθώς, επίσης, και η λήψη μέτρων για την πρόληψη όλων των ανωτέρω δυσάρεστων καταστάσεων.
– Η εφαρμογή μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος (πυροπροστασία, καθαριότητα κλπ), που έχει άμεση σχέση με την υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.
– Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που έχουν ειδικές ανάγκες και των ευπαθών ομάδων πολιτών.
– Η εν γένει επιμόρφωση, αθλητική και πολιτιστική παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή της και σε ανθρώπινο δυναμικό εταιρειών για παροχές πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης καταστροφών (σεισμούς ) στους χώρους εργασίας .

Τα μέλη της εκπαιδεύονται μόνο από επαγγελματίες εκπαιδευτές σε:
Αντιμετώπιση Καταστροφών & Διαχείριση Κρίσεων
Υγρό στοιχείο (Καταδύσεις – Ναυαγοσωστική )
Ορεινή διάσωση
Πρώτες βοήθειες
Μετεωρολογία
Τηλεπικοινωνίες
Αεροδιάσωση

Με ένα ανθρώπινο δυναμικό από πολλούς εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών, οπουδήποτε αυτές λαμβάνουν χώρα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το ανθρώπινο δυναμικό των Επίλεκτων αποτελείται τόσο από ερασιτέχνες διασώστες όσο και από επαγγελματίες με άριστη επιστημονική και τεχνική κατάρτιση οι οποίοι ενεργούν με εθελοντική συνείδηση.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 20:00 – 22:00 και η εκπαίδευση είναι δωρεάν. Οι ελάχιστες προϋποθέσεις είναι να έχουν ηλικία από 18 και πάνω, καλή κατάσταση υγείας και πολύ όρεξη για προσφορά στο συνάνθρωπο.

Επίσης, πληροφορίες για τους Επίλεκτους μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.epilektoi.com ή στο facebook πληκτρολογώντας στην αναζήτηση την πλήρη ονομασία ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (http://www.facebook.com/pages/EPILEKTE-OMADA-EIDIKON-APOSTOLON-DEMOU-PEIRAIA/292148321939)

ΘΗΒΩΝ 50
18546 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ 210 3246153 & ΤΗΛ ΚΑΙ ΦΑΞ 210 4236111 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ
ΚΙΝ 6932305626 & 6982559439


Λίγα λόγια για την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών

Στις 23 Απριλίου 1999 ιδρύεται η "Επίλεκτη Προσκοπική Ομάδα Αποστολών Χορτιάτη". Μετά από 4 χρόνια παρουσίας στα Προσκοπικά και κοινωνικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, η ομάδα παραμένει στους σκοπούς και τις ιδεολογίες της και αλλάζει ταυτότητα και οικογένεια με την ένταξή της το καλοκαίρι του 2003 στο Δήμο Θεσσαλονίκης, παραμένοντας όμως ένα ανεξάρτητο σωματείο αποτελούμενο αποκλειστικά από εθελοντές.

Φέρει πλέον το νέο της όνομα "Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης".

Το 2005 γίνεται μέλος των εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με Αρ. μητρώου: 16/2005.

Το Φεβρουάριο του 2010 γεννιέται και η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Πειραιά, ενώ σε μικρό διάστημα η ομάδα της Επανομής Θεσσαλονίκης μετονομάζετε σε Επίλεκτη. Ο Δήμος Πειραιά αγκαλιάζοντας τους εθελοντές του, τους παραχωρεί χώρους και την υποστήριξη του και έτσι η ομάδα αποχτά έδρα σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Πειραιά την οδό Θηβών.

Μέχρι σήμερα η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών έχει συμμετάσχει, είτε προληπτικά, είτε καθοριστικά, σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, σε πληθώρα ασκήσεων, εκπαιδεύει απλούς πολίτες, μαθητές σε σχολεία, καλύπτει υγειονομικά συναυλίες- εκθέσεις- πολιτιστικές, κοινωνικές και αθλητικές συγκεντρώσεις όπου κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή της.

Καθώς η ομάδα μας γίνεται ολοένα και πιο γνωστή, οι απαιτήσεις σε διαθέσιμο εκπαιδευμένο προσωπικό γίνονται καθημερινά και μεγαλύτερες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x