Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Εμείς Ευρώπη, εσείς στο Νευροκόπι

Το αθώο και αρκετά γραφικό αυτό σύνθημα, που ακουγόταν τη δεκαετία του ’80 στα ελληνικά γήπεδα, μπορεί πλέον να βγει από τα χείλη της χώρας, απευθυνόμενο σε αρκετές άλλες στη Γηραιά Ήπειρο. Πόσες απ’ αυτές έχουν 4 ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Όχι πολλές. Πόσες όμως από τις δικές μας έχουν ρεαλιστικές ελπίδες να περάσουν στην επόμενη φάση και τι θα γίνει στους υπόλοιπους ομίλους;

Το αθώο και αρκετά γραφικό αυτό σύνθημα, που ακουγόταν τη δεκαετία του ’80 στα ελληνικά γήπεδα, μπορεί πλέον να βγει από τα χείλη της χώρας, απευθυνόμενο σε αρκετές άλλες στη Γηραιά Ήπειρο. Πόσες απ’ αυτές έχουν 4 ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

Όχι πολλές. Πόσες όμως από τις δικές μας έχουν ρεαλιστικές ελπίδες να περάσουν στην επόμενη φάση και τι θα γίνει στους υπόλοιπους ομίλους; Η μαγική σφαίρα του Fight Club, αδέσμευτη από οπαδικές σκοπιμότητες, πιο έγκυρη κι από ομόφωνη βαθμολογία κώλου στην παραλία, έχει τις λεπτομέρειες:

Τσάμπιονς Λιγκ

1ος όμιλος
1ος: Ίντερ
2ος: Τότεναμ
Στο Europa: Βέρντερ Βρέμης
Του χρόνου πάλι: Τβέντε
Highlight: Τα δύο παιχνίδια μεταξύ Αγγλών και Γερμανών είναι over 10 γκολ στο σύνολο και ο Πίτερ Κράουτς βάζει υποψηφιότητα για πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

2ος όμιλος
1ος: Λιόν
2ος: Μπενφίκα
Στο Europa: Σάλκε
Του χρόνου πάλι: Χάποελ Τελ-Αβίβ
Highlight: Η συγκινητική προσπάθεια του Ραούλ να ανεβάσει επίπεδο μια ομάδα με μέτριο ρόστερ για το επίπεδο του θεσμού και τα πανό των Γερμανών που θα αναπολούν τον Κουράνι.

3ος όμιλος
1ος: Μάντσεστερ Γ.
2ος: Βαλένθια
Στο Europa: Μπούρσασπορ
Του χρόνου πάλι: Ρέιντζερς
Highlight: Οι συγκλονιστικές εμφανίσεις του Λιονέλ Νούνιεζ με τη φανέλα των Τούρκων. Τα 4 γκολ του σε 6 παιχνίδια εκτοξεύουν την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και στον Ολυμπιακό χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο.

4ος όμιλος
1ος: Μπαρτσελόνα
2ος: Παναθηναϊκός
Στο Europa: Ρούμπιν Καζάν
Του χρόνου πάλι: Κοπεγχάγη
Highlight: Η απόφαση του ατρόμητου Γιοσού Σαριέγκι να παίξει με κοντομάνικο στους -10ο στο παιχνίδι στο Καζάν και να πιει λιωμένο χιόνι στο ημίχρονο για να σπάσει τον τσαμπουκά των Ρώσων. Το γκολ του Νταμ ν’ Ντόι εναντίον του Παναθηναϊκού, που εμπνέει τον Κώστα Γκόντζο να του αφιερώσει ολόκληρη την ύλη της εφημερίδας του, γράφοντας πολυσέλιδο κείμενο με τίτλο «Τότε δεν τον θέλανε, τώρα είναι αργά. Τρελαθήκαμε τελείως και μυαλό δεν βάλανε...».

5ος όμιλος
1ος: Μπάγερν
2ος: Ρόμα
Στο Europa: Βασιλεία
Του χρόνου πάλι: Κλουζ
Highlight: Ο Φραντσέσκο Τότι ξαναχτυπά. Μετά το παιχνίδι με την Κλουζ στη Ρώμη, βρίσκει τον Βραζιλιάνο αμυντικό των φιλοξενουμένων, Ούγκο Αλκαντάρα, στα αποδυτήρια και του ζητάει να του κάνει καλύτερη τιμή για να του βάλει δερμάτινα καθίσματα στο αυτοκίνητο.

6ος όμιλος
1ος: Τσέλσι
2ος: Μαρσέιγ
Στο Europa: Σπαρτάκ Μόσχας
Του χρόνου πάλι: Ζίλινα
Highlight: Οι παίκτες των Σλοβάκων είναι τόσο εκστασιασμένοι με την εμπειρία που ζουν, ώστε στα παιχνίδια του Λονδίνου και της Μασσαλίας -αντί να κάνουν προθέρμανση- γεμίζουν τις φωτογραφικές τους μηχανές με ενσταντανέ. Όπως Ντάρμπισιρ στην Τούμπα.

7ος όμιλος
1ος: Ρεάλ
2ος: Μίλαν
Στο Europa: Οσέρ
Του χρόνου πάλι:Άγιαξ
Highlight: Ο Ιντζάγκι σκοράρει εναντίον της Ρεάλ από τη γνωστή του θέση, στο όριο του οφσάιντ. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολουθεί, ο Μουρίνιο σχολιάζει το γκολ λέγοντας «δεν ξέρω αν ήταν ακάλυπτος, που είναι και το πιο πιθανό, αλλά τον παραδέχομαι τον τίμιο γέροντα γιατί είναι μεγάλη μουσίτσα».

8ος όμιλος
1ος: Άρσεναλ
2ος: Μπράγκα
Στο Europa: Σαχτάρ
Του χρόνου πάλι: Παρτίζαν
Highlight: Στο περιθώριο των αγώνων, απονέμεται στη Μπράγκα το βραβείο της πιο «βραζιλιάνικης ομάδας εκτός Βραζιλίας», καθώς στο ρόστερ της (30 παίκτες) έχει 17 Βραζιλιάνους, 8 «ξένους» και μόλις 5 Πορτογάλους!

Europa League
Ο ΠΑΟΚ είχε συγκριτικά την καλύτερη κλήρωση και αν παιξει με το τσαγανό που τον διέκρινε στους αγώνες με Άγιαξ και Φενέρμπαχτσε μπορεί να περάσει ακόμα και πρώτος. Δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία που επικρατεί για την κλήρωση της ΑΕΚ, ενώ ο Άρης ατύχησε. Στα υπόλοιπα γκρουπ θα προκριθούν οι ομάδες που ήταν στα δύο πρώτα pots, εκτός του 11ου στο οποίο θα περάσει η Νάπολι και του 10ου στο οποίο θα γίνει μάχη μεταξύ Παρί και Ντόρτμουντ για τη δεύτερη θέση.

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x