Δελτία Τύπου

Στην πόλη του Λιονταριού

Η Σιγκαπούρη αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς καθώς συνδυάζει διασκέδαση, εξωτικό και νόστιμο φαγητό, ζεστό κλίμα, πολυτελή καταστήματα για ψώνια αλλά και επιλογές τέχνης και πολιτισμού. Ο επισκέπτης της μένει έκπληκτος με τις επιλογές των αξιοθέατων και των πραγμάτων που μπορεί να απολαύσει κατά την παραμονή του εκεί, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και αν την επισκεφθεί.

Η Σιγκαπούρη αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς καθώς συνδυάζει διασκέδαση, εξωτικό και νόστιμο φαγητό, ζεστό κλίμα, πολυτελή καταστήματα για ψώνια αλλά και επιλογές τέχνης και πολιτισμού. Ο επισκέπτης της μένει έκπληκτος με τις επιλογές των αξιοθέατων και των πραγμάτων που μπορεί να απολαύσει κατά την παραμονή του εκεί, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και αν την επισκεφθεί.

Ιδιαιτέρως φέτος, υπάρχει ένας επιπλέον λόγος να επισκεφθεί κανείς τη Σιγκαπούρη και δεν είναι άλλος από τη διεξαγωγή της πρώτης διοργάνωσης «Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2010» που θα πραγματοποιηθούν από τις 14-26 Αυγούστου.

Η διαμονή στο εξωτικό νησί είναι ιδιαίτερα εύκολη λόγω των πολυτελών ξενοδοχείων και των μοναδικών αξιοθέατων που μπορεί ο επισκέπτης να επισκεφθεί. Η μετακίνηση μέσα στην πόλη, ιδιαίτερα εύκολη και οικονομική αν επιλέξει κάποιος αυτόν τον τρόπο καθώς η Σιγκαπούρη έχει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα μεταφορών. Ειδικά για τους θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, έχει δημιουργηθεί μία ειδική κάρτα που παρέχει δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους προς και από τα στάδια.

Ιστορικό
Η Σιγκαπούρη, μία από τις 20 μικρότερες χώρες του κόσμου με έκταση 710 τετραγωνικά χιλιόμετρα ηπειρωτικής γης, αποτελείται από συνολικά 64 νησιά από τα οποία το ένα είναι το κεντρικό και τα υπόλοιπα 63 περιφερειακά.
Το όνομά της προέρχεται από τη λέξη “Singapura” που σημαίνει η πόλη του λιονταριού. Σύμφωνα με το μύθο, ο πρίγκιπας της Σουμάτρα, όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά το νησί, τον 14ο αιώνα, είδε ένα θηρίο που έμοιαζε με λιοντάρι και έτσι έδωσε αυτή την ονομασία.

Μέχρι το 1900 ήταν ένα παλιό εμπορικό λιμάνι, αποκτώντας όμως την ανεξαρτησία της από τους Βρετανούς το 1965, μεταμορφώθηκε σε μια κοινωνία με ιδιότυπους κανόνες και κανονισμούς που την έχουν χαρακτηρίσει από τότε.

Αξιοθέατα
Underwater World Singapore.
Το μεγαλύτερο τροπικό ενυδρείο της Ασίας, στην Σεντόζα (Sentosa), διαθέτει πάνω από 2.300 θαλάσσια δείγματα και κόστισε περισσότερο από S$20 εκατομμύρια. Προσφέρει παγκόσμιας κλάσης εμπειρία, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά τα ψάρια καθώς περπατάει μέσα σε μία γυάλινη υποθαλάσσια σήραγγα 80 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Singapore Flyer
Το Singapore Flyer είναι η μεγαλύτερη Ρόδα Παρατήρησης στον κόσμο και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Ασίας. Αποτελείται από 28 κάψουλες στο μέγεθος ενός λεωφορείου και μπορεί να χωρέσει μέχρι και 784 επιβάτες. Ο επισκέπτης του μπορεί να απολαύσει τη θέα του ορίζοντα και να ατενίσει τις γειτονικές χώρες Μαλαισία και Ινδονησία.

Εθνικά Πάρκα
Στη Σιγκαπούρη υπάρχει ένα δίκτυο από 50 μεγάλα πάρκα, το Garden City, η λειτουργία των οποίων διαχειρίζεται από συγκεκριμένο οργανισμό με σκοπό την παροχή και ενίσχυση του πρασίνου. Σε αυτό προστίθεται και το «καθ’οδόν πράσινο» που αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της πόλης σε ένα κήπο.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων Σιγκαπούρη 2010, το αγώνισμα του Τρίαθλου θα διεξαχθεί στο «Πάρκο Ανατολικής Ακτής» και η τελική Ποδηλασία Ανδρών θα διεξαχθεί στο Tampines Bike Park. Στα πλαίσια του Προγράμματος Εκπαίδευσης και Πολιτισμού που περιλαμβάνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων, οι αθλητές θα μεταβούν στο νεόκτιστο κόμβο κηπουρικής, Hort Park με σκοπό την ενημέρωσή τους γύρω από το οικοσύστημα και την αειφορία.

Κλειστό Στάδιο
Το Κλειστό Στάδιο Σιγκαπούρης είναι ένα κλιματιζόμενο, πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας κτίριο σχεδιασμένο από τον διεθνώς αναγνωρισμένο αρχιτέκτονα Kenzo Tange. Χτισμένο με κόστος S 90 εκατομμύρια δολάρια το 1989, λόγω της μοναδικής, υπερ-μοντέρνας σχεδίασης διαθέτει μία πανοραμική οροφή που αντικατοπτρίζει τις παραδοσιακές πολιτιστικές αξίες της Ασίας. Οι δύο πλευρές του φουτουριστικού κτίσματος διασταυρώνονται στη δομή της οροφής για να προσδώσουν το κινεζικό χαρακτήρα για τον τυχερό αριθμό οκτώ. Τα σαράντα μέτρα ύψος του, το καθιστά σε ένα από τα ψηλότερα κτίρια μονώροφα κτίρια στη Σιγκαπούρη.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Σιγκαπούρη 2010, πρόκειται να διεξαχθούν εκεί τα αγωνίσματα του Τέννις και του Μπάντμιντον.

Float @ Marina Bay
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πλωτή πλατφόρμα στον κόσμο αφού μπορεί να αντέξει βάρος 1.070 τόνων. Η δομή τη κατασκευής της είναι τέτοια ώστε να μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις εκάστοτε εκδήλωσης. Κατασκευάστηκε το 2007 με σκοπό να πραγματοποιούνται αθλητικές, μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων θα πραγματοποιηθεί εκεί η τελετή έναρξης καθώς και το άθλημα της ποδηλασίας.

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων Σιγκαπούρη 2010

Η Σιγκαπούρη διεξάγει τους πρώτους στην ιστορία Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 26 Αυγούστου 2010. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων Σιγκαπούρη 2010 θα φιλοξενήσουν περίπου 5.000 αθλητές και εκπροσώπους από 205 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, μαζί με περίπου 1.200 εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, 20.000 εθελοντές και 370.000 θεατές. Οι νεαροί αθλητές - ηλικίας μεταξύ 14 και 18 ετών - θα διαγωνιστούν σε 26 αθλήματα και θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «Πολιτισμός και Εκπαίδευση».


Σκοπός των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων είναι να εμπνεύσουν τους νέους παγκοσμίως να αγκαλιάσουν, να ενστερνιστούν και να εκφράσουν τις Ολυμπιακές Αξίες, την τελειότητα, τη φιλία και το σεβασμό. Πρόκειται να αφήσουν μια αθλητική, πολιτισμική και εκπαιδευτική κληρονομιά στους νέους της Σιγκαπούρης αλλά και ολόκληρου του κόσμου καθώς επίσης να ενισχύσουν και να αναδείξουν τον αθλητικό πολιτισμό τόσο τοπικά όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε: www.singapore2010.sg

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x