Δελτία Τύπου

Μια γιορτή για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

Το Ball Room είναι μια γιορτή για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αθλήματος του μπάσκετ μέσα από το πρίσμα της εμπειρίας Tri-Brand. Η Nike, η Jordan Brand και η Converse παρουσιάζονται για πρώτη φορά μαζί στο Διεθνές Φεστιβάλ Μπάσκετ για να γιορτάσουν τα 100 χρόνια καινοτομιών του αθλήματος μέσω:

Το Ball Room είναι μια γιορτή για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αθλήματος του μπάσκετ μέσα από το πρίσμα της εμπειρίας Tri-Brand. Η Nike, η Jordan Brand και η Converse παρουσιάζονται για πρώτη φορά μαζί στο Διεθνές Φεστιβάλ Μπάσκετ για να γιορτάσουν τα 100 χρόνια καινοτομιών του αθλήματος μέσω:

Αναμνηστικών
Προϊόντων
Ψηφιακών διαδραστικών εμπειριών

Τα αναμνηστικά, τα προϊόντα και οι ψηφιακές διαδραστικές εμπειρίες παρουσιάζονται σε βιτρίνες εκθεμάτων και οθόνες σε ολόκληρο αυτό τον χώρο των 1250 τετραγωνικών ποδών.

Ο Τοίχος με τις Φανέλες (Jersey Wall) παρουσιάζει την εξέλιξη της αθλητικής φανέλας του μπάσκετ με έξι χαρακτηριστικά σετ φανελών, τέσσερα από τα οποία έχουν παραχωρηθεί από το Naismith Memorial Hall of Fame (HOF). Στη βιτρίνα των εκθεμάτων παρουσιάζεται μια φανέλα των NYC Harlem Renaissance του 1930, μια φανέλα του Chris Mullin από την Ολυμπιακή Ομάδα 1984 των ΗΠΑ, μια φανέλα του Michael Jordan από τους Chicago Bulls του 1985, μια φανέλα του Larry Johnson από την USA Basketball του 1994, μια φανέλα LeBron James Replica από την Ολυμπιακή Ομάδα των ΗΠΑ του 2008 και μια φανέλα China FIBA του 2010. Κάτω από κάθε φανέλα υπάρχει μια αντίστοιχη μπάλα του μπάσκετ - κατ' αυτό τον τρόπο παρουσιάζεται η εξέλιξη που έχει σημειωθεί στις μπάλες του μπάσκετ. Τρεις από τις έξι μπάλες του μπάσκετ έχουν παραχωρηθεί από το HOF.

Ο Τοίχος των Θρύλων (Legends Wall) αποτίει φόρο τιμής σε ορισμένα από τα πιο ονομαστά υποδήματα, ονόματα και στιγμές του αθλήματος, με αφίσες και ιστορικά αντικείμενα τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε ολόκληρη την έκταση του τοίχου. Ο Τοίχος των Θρύλων τιμά πρωτοπόρους του μπάσκετ όπως οι Δρ. James Naismith και Chuck Taylor, αποτίοντας ταυτόχρονα φόρο τιμής στον Michael Jordan και στους σημερινούς διεθνείς μεγάλους αστέρες όπως οι LeBron James και Yi Jianlian. Ορισμένα από τα εκθέματα, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από το HOF, είναι μια παλιάς εποχής μπάλα του μπάσκετ , ένα παπούτσι Converse All Star μεγέθους 48,5 που φορούσε ο Bob Lanier, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο τελευταίος παίκτης του NBA που φορούσε τέτοιο παπούτσι, και ένα παπούτσι Nike Air Zoom 1 του Kobe Bryant, ο οποίος σημείωσε 81 πόντους στον αγώνα ενάντια στους Toronto Raptors στις 22 Ιανουαρίου 2006. Στον τοίχο υπάρχουν επίσης πέντε iPad όπου παρουσιάζονται Χαρακτηριστικές Κινήσεις των James, Yi, Kevin Durant και πέντε ονομαστών παικτών του streetball από τη Νέα Υόρκη.

Ο Τοίχος των Υποδημάτων (Footwear Wall) παρουσιάζει την εξέλιξη των υποδημάτων μπάσκετ μέσα από το πρίσμα των τριών εταιριών επώνυμων προϊόντων μπάσκετ (Tri-Brand). Στον τοίχο παρουσιάζονται 16 θρυλικά υποδήματα, ξεκινώντας από το Converse All Star του 1917, το οποίο έχει παραχωρηθεί από το HOF, και φτάνοντας έως το επαναστατικό Nike Hyperfuse του 2010. Η συλλογή περιλαμβάνει ακόμα και τα αυθεντικά Converse Weapons του 1986, τα οποία φορούσε ο Earvin Magic Johnson και έχουν επίσης παραχωρηθεί από το HOF.

Η Βιτρίνα Εκθεμάτων "Καινοτομία / Μέλλον" (Innovation/ Future Display) παρουσιάζει λεπτομερώς πώς κατασκευάστηκε ένα συγκεκριμένο μοντέλο υποδήματος από τις Nike, Jordan Brand και Converse. Στη βιτρίνα παρουσιάζονται video και αυθεντικά σκίτσα μαζί με διάφορα υλικά και αντικείμενα που παρείχαν έμπνευση για την αρχική ιδέα και τη σχεδίαση του υποδήματος.

Ο Τοίχος "Βελτιώστε με / Εξέλιξη του Μπάσκετ" (Make Me Better/ Basketball Evolution Wall) περιλαμβάνει πέντε οθόνες αφής 55 ιντσών με δύο γραμμικά εξελισσόμενες ψηφιακές διαδραστικές εμπειρίες. Στις οθόνες αφής παρουσιάζονται Χαρακτηριστικές Κινήσεις και Βασικά Στοιχεία με χρονολογική σειρά. Η πάνω χρονολογική σειρά εστιάζεται ειδικά στις Χαρακτηριστικές Κινήσεις 13 αθλητών των Tri-Brand και πέντε θρυλικών ονομάτων του streetball από τη Νέα Υόρκη, ενώ η κάτω χρονολογική σειρά, εκείνη των Βασικών Στοιχείων, εστιάζεται στον τρόπο με τον οποίο οι καινοτομίες στα υποδήματα έχουν βοηθήσει ώστε οι αθλητές να γίνουν καλύτεροι. Η χρονολογική σειρά των Βασικών Στοιχείων παρουσιάζει καινοτομίες των Tri-Brand και εμπειρίες από επώνυμα προϊόντα που συμπίπτουν με τα υποδήματα Nike, Jordan Brand και Converse και στιγμές από τη σχεδίαση των υποδημάτων που συμπίπτουν με το άθλημα του μπάσκετ. Συνολικά, στη χρονολογική σειρά Βασικών Στοιχείων παρουσιάζονται 48 υποδήματα. Υπάρχει δυνατότητα απεικόνισης του κάθε υποδήματος από το πλάι και δυνατότητα πολύ μεγάλου και λεπτομερούς ζουμ, ενώ ορισμένα από τα υποδήματα μπορούν να προβάλλονται με περιστροφή 360 μοιρών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x