Δελτία Τύπου

Ο Jay-Z ενώνει τις δυνάμεις του με τη Nike και την ομοσπονδία μπάσκετ των ΗΠΑ

O διάσημος αστέρας της μουσικής JAY-Z ενώνει τις δυνάμεις του με την NIKE INC. και την ομοσπονδία USA BASKETBALL στην τελετή έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ μπάσκετ.

Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ JAY-Z ΕΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ NIKE INC. ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ USA BASKETBALL ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το Φημισμένο Radio City Music Hall Φιλοξενεί τις Εναρκτήριες Εκδηλώσεις

BEAVERTON, Oregon (11 Αυγούστου 2010) – Την Πέμπτη 12 Αυγούστου, η NIKE Inc. (NYSE: NKE) θα φέρει κοντά τον κόσμο του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας με ένα πρωτόγνωρο τρόπο, καθώς μία από τις πιο αναγνωρισμένου κύρους ομάδες μπάσκετ θα ανέβει στη σκηνή μαζί με έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες στον κόσμο.

Ο σούπερσταρ JAY-Z, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πλήθος πλατινένιων δίσκων, θα ανέβει στη σκηνή του Radio City Music Hall στη Νέα Υόρκη για να δώσει μια γεμάτη ενθουσιασμό συναυλία, μετά από μια μοναδική επίδειξη τεχνικής από τους φιναλίστ για την Ομάδα Μπάσκετ των ΗΠΑ που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ 2010, στα πλαίσια του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Μπάσκετ - το οποίο πραγματοποιείται από τις εταιρείες Converse, Jordan Brand και Nike Basketball.

"Μας συναρπάζει το γεγονός ότι θα έχουμε μαζί στη σκηνή το διεθνές κύρος του JAY-Z και την Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ, στο φημισμένο Radio City Music Hall για την έναρξη του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Μπάσκετ. Θα είναι μια ιστορική βραδιά," είπε ο Trevor Edwards, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Τμήματος Επώνυμων Προϊόντων και Διαχείρισης Κατηγοριών Προϊόντων. "Είναι επίσης τιμητική για εμάς η συνεργασία με τον JAY-Z για τα Air Force 1 περιορισμένου αριθμού κομματιών, τα οποία τιμούν τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτή την πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ."

Η Nike έχει μοιράσει εισιτήρια για τις εκδηλώσεις στο Radio City Music Hall σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες και φιλανθρωπικούς οργανισμούς στη Νέα Υόρκη, καθώς και σε αθλητικές λέσχες νέων και σε ομάδες μπάσκετ εφήβων. Η διανομή των εισιτηρίων στο ευρύ κοινό πραγματοποιείται μέσω διαρκών ενεργειών προώθησης σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Hot 97 και μέσω των αλυσίδων καταστημάτων λιανικής πώλησης Modell’s, Foot Locker, Niketown και House of Hoops. Περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια παρέχονται στην ιστοσελίδα http://www.facebook.com/wbf.

Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο Διαδίκτυο με τη μέθοδο streaming από την ιστοσελίδα http://www.facebook.com/wbf, ξεκινώντας από τις 6:30 (Ώρα Ανατολικών ΗΠΑ) μέχρι την ολοκλήρωσή της. Μετά το πέρας της εκδήλωσης στο Radio City Music Hall, τα κυριότερα σημεία της θα είναι διαθέσιμα online από τις ιστοσελίδες NBA.com και USABasketball.com.


Εκτός από τη συναυλία στο Radio City Music Hall, ο JAY-Z έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τη Nike για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής συλλογής υποδημάτων Air Force One - της συλλογής All Black Everything, η έμπνευση για την οποία προήλθε από το Διεθνές Φεστιβάλ Μπάσκετ. Η Nike έχει δωρίσει αυτά τα υποδήματα στο Ίδρυμα Υποτροφιών Shawn Carter, το οποίο με τη σειρά του συνεργάστηκε με το eBay για τη διοργάνωση μιας φιλανθρωπικής δημοπρασίας - μέσω αυτής, τα πέντε μοναδικά ζεύγη υποδημάτων θα χρησιμοποιηθούν για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την αποστολή του ιδρύματος, δηλαδή την παροχή οικονομικής υποστήριξης σε φερέλπιδες νέους που γίνονται δεκτοί για να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε διαπιστευμένο ίδρυμα ανώτερης / ανώτατης εκπαίδευσης.

Το 100% των κεφαλαίων που θα συγκεντρωθούν θα χορηγηθούν για την υποστήριξη του Ιδρύματος Υποτροφιών Shawn Carter. Η φιλανθρωπική δημοπρασία θα ξεκινήσει στις 12 Αυγούστου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.ebay.com/jayznikewbf για να υποβάλλουν την προσφορά τους. Θα κατασκευαστούν μόνο δύο ζεύγη για καθένα από τα πέντε σχέδια, ένα για τον πλειοδότη και ένα για τον άνθρωπο στον οποίο βασίστηκε η σχεδίασή τους, τον JAY-Z. Η φιλανθρωπική δημοπρασία θα ξεκινήσει στις 12 Αυγούστου στις 9:00 π.μ. (Ώρα Ανατολικών ΗΠΑ) και θα ολοκληρωθεί στις 22 Αυγούστου στις 9:00 π.μ. (Ώρα Ανατολικών ΗΠΑ).

Μετά την εναρκτήρια τελετή στο Radio City Music Hall στις 12 Αυγούστου, η δράση θα μεταφερθεί έξω από το κέντρο της πόλης, στα θρυλικά γήπεδα μπάσκετ της Νέας Υόρκης στο Πάρκο Rucker του Harlem, την Παρασκευή και το Σάββατο, 13 και 14 Αυγούστου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μπάσκετ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 15 Αυγούστου με δύο συναρπαστικούς αγώνες επίδειξης: Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον Γαλλίας (1 μ.μ. - Ώρα Ανατολικών ΗΠΑ) και Κίνα εναντίον Πουέρτο Ρίκο (3:30 μ.μ. - Ώρα Ανατολικών ΗΠΑ) στο διάσημο Madison Square Garden. Τα εισιτήρια για τον διπλό αγώνα επίδειξης, η τιμή των οποίων ξεκινά από 15 Δολ. ΗΠΑ, διατίθενται μέσω του Web από τις ιστοσελίδες www.Ticketmaster.com και www.thegarden.com, τηλεφωνικά από τον αριθμό 1-800-4-NBA-TIX και από τα ταμεία προπώλησης του Madison Square Garden.

Οι αγώνες επίδειξης θα γίνουν στα πλαίσια της προετοιμασίας των ομάδων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ 2010 της FIBA, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία, από 28 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το Τμήμα Επικοινωνίας / Δημ. Σχέσεων της Nike στον αριθμό (212) 367-4447.

Τι είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Μπάσκετ;

Αυτό το καλοκαίρι, πέντε από τις καλύτερες ομάδες μπάσκετ στον κόσμο αλλά και κορυφαίοι διεθνείς καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής θα συναντηθούν σε θρυλικές τοποθεσίες στην Πόλη της Νέας Υόρκης για να συμμετάσχουν σε μια τετραήμερη γιορτή του αθλήματος, η οποία διοργανώνεται από τη NIKE Inc. και την Ομοσπονδία USA Basketball, από τις 12 έως τις 15 Αυγούστου.



Η NIKE INC. ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ USA BASKETBALL ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
Ο διεθνής αθλητισμός και ο πολιτισμός συνδυάζονται για τέσσερις ημέρες σε ολόκληρο το Manhattan

12 Αυγούστου 2010 - Συνδυάζοντας με πρωτόγνωρο τρόπο τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, η NIKE Inc. και η USA Basketball φέρνουν τις καλύτερες ομάδες μπάσκετ και ένα προσκεκλημένο καλλιτέχνη - έκπληξη στην Πόλη της Νέας Υόρκης για την εναρκτήρια τελετή του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Μπάσκετ, μιας τετραήμερης γιορτής για το μπάσκετ και τη μπασκετική κουλτούρα.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Μπάσκετ, το οποίο πραγματοποιείται από 12 έως 15 Αυγούστου, θα προβληθούν επώνυμα προϊόντα για το μπάσκετ από το χαρτοφυλάκιο της NIKE Inc. - προϊόντα Converse, Jordan Brand και Nike Basketball.

Η διοργάνωση ξεκινά με μια επίδειξη, στην οποία θα συμμετέχουν μέλη της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ 2010 των ΗΠΑ, στο γήπεδο μπάσκετ του ιστορικού Radio City Music Hall. Θα ακολουθήσει μια γεμάτη ενθουσιασμό συναυλία με έναν κορυφαίο καλλιτέχνη.

Η δράση μεταφέρεται εκτός του κέντρου της πόλης στις 13 και 14 Αυγούστου, στα θρυλικά γήπεδα μπάσκετ του Πάρκου Rucker στο Χάρλεμ. Εκεί θα προπονηθεί η ομάδα της Γαλλίας και οι Εθνικές Ομάδες της Βραζιλίας και του Πουέρτο Ρίκο θα συμμετέχουν σε εσωτερικά διπλά, σε συνδυασμό με εμφανίσεις ορισμένων από τους καλύτερους DJ της χώρας, ενώ επιπλέον θα πραγματοποιηθούν αγώνες εφήβων που ουσιαστικά θα αποτελέσουν αγώνες πρωταθλήματος για ορισμένες από τα κορυφαία θερινά πρωταθλήματα μπάσκετ της Νέας Υόρκης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μπάσκετ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 15 Αυγούστου με δύο συναρπαστικούς αγώνες επίδειξης: Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον Γαλλίας (1 μ.μ. - Ώρα Ανατολικών ΗΠΑ) και Κίνα εναντίον Πουέρτο Ρίκο (3:30 μ.μ. - Ώρα Ανατολικών ΗΠΑ) στο διάσημο Madison Square Garden.

Η NIKE Inc. θα χρησιμοποιήσει το σκηνικό του Διεθνούς Φεστιβάλ Μπάσκετ για να κάνει την πρώτη παρουσίαση της πρωτοβουλίας United We Rise που έχει σαν στόχο τη βελτίωση της κοινωνίας μέσω του μπάσκετ και για να παρουσιάσει στο κοινό το καινοτομικό πνεύμα της εταιρείας όσον αφορά τους νέους μέσω του "Make Something!!!", ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που δημιουργήθηκε από τον καλλιτεχνικό επιμελητή Aaron Rose για να παράσχει στα παιδιά νέες δημιουργικές ευκαιρίες στον χώρο των τεχνών.

Το τετραήμερο φεστιβάλ θα συμπληρωθεί με μια ειδική προβολή ενός ντοκιμαντέρ για τα Air Force 1 στο φημισμένο Θέατρο Apollo του Χάρλεμ και με ειδικές εκθέσεις/ παρουσιάσεις όπως το Ballroom, μια εμπειρία καινοτομίας των εταιρειών Nike, Brand Jordan και Converse για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών.

Για την προβολή των παραπάνω ειδήσεων, η Quite Frankly Productions - για λογαριασμό της Nike - προσφέρει το παρακάτω υλικό στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στις 20 Μαΐου 2010:

Στοιχεία Δορυφορικών Μεταδόσεων:

ΗΠΑ: Παρασκευή, 13 Αυγούστου στις 05:00-05:15 π.μ. (Ώρα Ανατολικών ΗΠΑ), επανάληψη στις 1:00 - 1:15 μ.μ. (Ώρα Ανατολικών ΗΠΑ)
Ku: Galaxy 17
Transponder 19
Slot A
Συχνότητα Downlink: 4066.5 H
Symbol: 6.1113
Fec 3/4
Data 5.5

Λατινική Αμερική: Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 10:00-10:15 π.μ. (Ώρα Ανατολικών ΗΠΑ)
IS 806
Transponder 13 C
Slot E
Συχνότητα Downlink: 3909.5 V
Symbol: 6.1113
Fec 3/4
Data 5.5

Ευρώπη/Ασία: Παρασκευή, 13 Αυγούστου στις 07:00-07:15 (Ώρα Γκρήνουιτς), επανάληψη στις 12:15-12:30 (Ώρα Γκρήνουιτς).
Στο APTN Global Video Wire.

Επικοινωνία:
Lucy Charlesworth, Quite Frankly, +44 (0) 7983 651 678 lucy@quitefrankly.co.uk
Mark Jones, Quite Frankly, +44 (0) 7967 353 727 mark@quitefrankly.co.uk

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x