Δελτία Τύπου

Η εξωτική κουζίνα της Σιγκαπούρης και οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νεών

Η διατροφή των αθλητών κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Με δεδομένο τη νεαρή ηλικία των αθλητών, οι διοργανωτές των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Σιγκαπούρη 2010, έχουν ήδη ετοιμάσει το μενού που θα προσφέρεται στο Ολυμπιακό Χωριό Νέων κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Η διατροφή των αθλητών κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Με δεδομένο τη νεαρή ηλικία των αθλητών, οι διοργανωτές των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Σιγκαπούρη 2010, έχουν ήδη ετοιμάσει το μενού που θα προσφέρεται στο Ολυμπιακό Χωριό Νέων κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Με γεύσεις απλές όπως μακαρόνια, ρύζι, κοτόπουλο αλλά και πιο εξωτικές όπως Roti Prata, θα δημιουργηθεί μία γαστρονομική παλέτα με γεύσεις από την ευρωπαϊκή, ασιατική και παγκόσμια κουζίνα. Οι επισκέπτες, θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν από το μπουφέ τρεις φορές την ημέρα και να δοκιμάσουν μερικές από τις συνολικά 60 διαφορετικές προτάσεις που θα τους ετοιμάσει ο κοσμογυρισμένος chef και η πολυάριθμη ομάδα του, που αποτελείται από 350 άτομα.

Το εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού Νέων, έτοιμο να φιλοξενήσει περίπου 1.800 άτομα σε κάθε γεύμα, είναι ο χώρος στον οποίο οι αθλητές και οι εκπρόσωποι των ομάδων θα γευτούν τα καταπληκτικά γεύματα του Kenneth Francisco, Chef των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων Σιγκαπούρη 2010, ο οποίος θα κληθεί να προετοιμάσει συνολικά 330.000 γεύματα (μερίδες), περίπου 5.500 ημερησίως.

Λόγω της ιδιαιτερότητας των ηλικιών των αθλητών, το μενού της διοργάνωσης προέκυψε κατόπιν συσκέψεων του chef με τη 10-μελή Διατροφική Ομάδα του Αθλητικού Συμβουλίου Σιγκαπούρης με σκοπό τη σωστή διατροφή των αθλητών κατά την παραμονή τους στο Ολυμπιακό Χωριό Νέων Σιγκαπούρης. «Κάθε πιάτο θα περνάει μία διατροφική ανάλυση για να εξασφαλίζουμε ότι πληροί τις προϋποθέσεις για τους αθλητές χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα των τροφίμων διατηρώντας καλή γεύση και θρεπτικές αξίες» δήλωσε ο Kenneth Francisco.

Για την παρασκευή του συνόλου των γευμάτων θα χρησιμοποιηθούν 870 τόνοι τροφίμων και περισσότερα από τα 50 διαφορετικά φημισμένα μπαχαρικά της Σιγκαπούρης. Παράλληλα, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις θρησκευτικές και διατροφικές ιδιαιτερότητες του κάθε λαού.

Μερικά από τα πιάτα που θα ετοιμάσει ο chef:

Hainanese – Αρωματισμένο ρύζι στον ατμό με κοτόπουλο.
Κέικ καρότο – Τηγανητό κέικ καρότο με γαρίδες και φρέσκα κρεμμυδάκια
Roti Prata – Πολύ λεπτό ψωμί που ψήνεται σε επίπεδη εστία
Hokkien Noodles – Κίτρινα τηγανητά noodles ανακατεμένα σε ζωμό θαλασσινών

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων Σιγκαπούρη 2010

Η Σιγκαπούρη πρόκειται να διεξάγει τους πρώτους στην ιστορία Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 26 Αυγούστου 2010. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων Σιγκαπούρη 2010 θα φιλοξενήσουν περίπου 5.000 αθλητές και εκπροσώπους από 205 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, μαζί με περίπου 1.200 εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, 20.000 εθελοντές και 370.000 θεατές. Οι νεαροί αθλητές - ηλικίας μεταξύ 14 και 18 ετών - θα διαγωνιστούν σε 26 αθλήματα και θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «Πολιτισμός και Εκπαίδευση».

Σκοπός των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων είναι να εμπνεύσουν τους νέους παγκοσμίως να αγκαλιάσουν, να ενστερνιστούν και να εκφράσουν τις Ολυμπιακές Αξίες, την τελειότητα, τη φιλία και το σεβασμό. Πρόκειται να αφήσουν μια αθλητική, πολιτισμική και εκπαιδευτική κληρονομιά στους νέους της Σιγκαπούρης αλλά και ολόκληρου του κόσμου καθώς επίσης να ενισχύσουν και να αναδείξουν τον αθλητικό πολιτισμό τόσο τοπικά όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε: www.singapore2010.sg

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x