sport-fm.gr ΘΕΜΑ

It’s Showtime…

Ο Νοέμβριος είναι πάντα ένας ξεχωριστός μήνας για τους φίλους του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο, αφού σηματοδοτεί την έναρξη του ΝΒΑ. Το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστικό, καθώς υπάρχουν πολλές ομάδες με μεγάλες φιλοδοξίες.

Η Ανατολή έχει πάψει πλέον να είναι η αδύναμη πλευρά του μπάσκετ στις ΗΠΑ κάτι που παραδέχονται όλοι οι «ειδικοί».

Στην Ατλάντικ, οι Νιου Τζέρσεϊ Νετς προβάλλουν ως το μεγάλο φαβορί. Από εκεί και πέρα, οι Μπόστον Σέλτικς, οι Φιλαδέλφεια 76ερς και οι Νιου Γιορκ Νικς διεκδικούν μια θέση στα play-offs. Οι Τορόντο Ράπτορς είναι ένα βήμα πίσω από τους υπόλοιπους, αλλά καλό θα ήταν να μην τους ξεγράψει κανείς.

Η Σέντραλ είναι φοβερά ανταγωνιστική και δεν θα κάνει εντύπωση αν και οι πέντε ομάδες της προκριθούν στα play-offs. Οι Ντιτρόιτ Πίστονς και οι Ιντιάνα Πέισερς ξεκινούν με στόχο τον τίτλο. Οι Σικάγο Μπουλς θέλουν να πάνε ακόμα καλύτερα από την περσινή σεζόν. Οι Κλίβελαντ Κάβαλιερς παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενισχυμένοι, όπως και οι Μιλγουόκι Μπακς που έχουν δυνατότητες να κάνουν την έκπληξη.

Το αφεντικό της Σάουθιστ είναι οι Μαϊάμι Χιτ, που θέλουν μόνο το πρωτάθλημα. Οι Ουάσινγκτον Γουίζαρντς χωρίς τον Χιουζ θα προσπαθήσουν να μείνουν σταθερά καλοί, ενώ οι Ορλάντο Μάτζικ έχουν στόχο την είσοδό τους στα play-offs. Οι Σάρλοτ Μπόμπκατς και οι Ατλάντα Χοκς είναι καλύτεροι από την περσινή σεζόν, όμως δεν μπορούν ακόμα να βάλουν ψηλά τον πήχη.

Στη Δύση υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες και όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια θα γίνει μεγάλη «μάχη».

Στη Νόρθγουεστ οι Σιάτλ Σόνικς κράτησαν το βασικό κορμό τους και ελπίζουν σε μία ανάλογη με την περσινή τους πορεία. Οι Ντένβερ Νάγκετς έχουν ικανότητες για να πρωταγωνιστήσουν φέτος, ενώ οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς οφείλουν να επανέλθουν στο δρόμο των επιτυχιών. Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς έχουν περισσότερο ευοίωνο μέλλον παρά ανταγωνιστικό παρόν και οι Γιούτα Τζαζ θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Η Πασίφικ θα είχε ως αδιαφιλονίκητο φαβορί τους Φίνιξ Σανς αν δεν υπήρχε ο σοβαρός τραυματισμός του Αμάρι Στούντεμάϊρ. Οι Σακραμέντο Κινγκς είναι καλοί αλλά όχι για τίτλο. Οι Λ.Α. Κλίπερς έχουν καλούς παίκτες, όμως δύσκολα θα βρουν θέση στα play-offs, κάτι που μπορούν να καταφέρουν οι Γκόλντεν Στείτ Γουόριορς αν αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Οι Λ.Α. Λέικερς προσέλαβαν ξανά τον Φιλ Τζάκσον, αλλά το υλικό τους δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλη αισιοδοξία.

Οι πρωταθλητές Σαν Αντόνιο Σπερς έχουν τον πρώτο λόγο στη Σάουθουεστ, αν και στα φιλικά έδειξαν ανέτοιμοι. Οι Ντάλας Μάβερικς θα πάνε καλά μόνο αν υπάρχει βοήθεια στον Ντιρκ Νοβίτσκι, τη στιγμή που οι Χιούστον Ρόκετς δείχνουν ενισχυμένοι σε σχέση με πέρσι. Οι Μέμφις Γκρίζλις έχασαν βασικούς παίκτες, που αντικαταστάθηκαν από βετεράνους και μάλλον αποδυναμώθηκαν. Τέλος, οι Ν.Ο./Οκλαχόμα Σίτι Χόρνετς θα είναι σαφέστατα καλύτεροι από την περασμένη σεζόν, αλλά τα κενά κάτω από το καλάθι δεν αφήνουν πολλές ελπίδες για κάποια «υπέρβαση».

Απλά απολαύστε το...

Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος, Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x