Δελτία Τύπου

NIKE TOTAL 90 TRACER

Δημιουργήθηκε για να γίνει η μπάλα ποδοσφαίρου με τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο. Σχεδιασμένη για απόλυτη ακρίβεια, δύναμη και τέλειο κοντρόλ. Στις 16 Ιουλίου, η NIKE Inc. παρουσιάζει στην αγορά τη μπάλα Nike Total 90 Tracer, η οποία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει απαράμιλλα συνεπή συμπεριφορά, απόλυτη ακρίβεια, τέλεια αίσθηση κατά την επαφή και άμεσο οπτικό εντοπισμό.

Δημιουργήθηκε για να γίνει η μπάλα ποδοσφαίρου με τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο. Σχεδιασμένη για απόλυτη ακρίβεια, δύναμη και τέλειο κοντρόλ. Στις 16 Ιουλίου, η NIKE Inc. παρουσιάζει στην αγορά τη μπάλα Nike Total 90 Tracer, η οποία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει απαράμιλλα συνεπή συμπεριφορά, απόλυτη ακρίβεια, τέλεια αίσθηση κατά την επαφή και άμεσο οπτικό εντοπισμό. Η μπάλα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με κορυφαίους ποδοσφαιριστές και ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο και σχεδιάστηκε διεξοδικά δίνοντας σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια, όπως η μηχανική τάση του αεροθαλάμου, οι χειροποίητες ραφές και το ανάγλυφο της επιφάνειάς της. Το αποτέλεσμα είναι μια μπάλα που παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε παίκτες κάθε επιπέδου.

Η μπάλα Total 90 Tracer θα κάνει το ντεμπούτο της τον Αύγουστο σε κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως η Αγγλική Premier League, η Ιταλική Serie A και η Ισπανική La Liga.

Κατά τη διάρκεια της διετούς περιόδου εξαντλητικών δοκιμών, η Nike συνεργάστηκε στενά με τη Barclays Premier League, την Ισπανικό LFP, την Ιταλικό Serie A, με εθνικές ομάδες όπως αυτές της Πορτογαλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και με ομάδες που συμμετέχουν σε αγώνες συνομοσπονδιών σε ολόκληρη τη Νότιο Αμερική και την Ασία. Η ομάδα σχεδιασμού της Nike πέρασε επίσης 18 μήνες δοκιμάζοντας τη μπάλα T90 Tracer στο Εργαστήριο Δοκιμών Καινοτομίας Εξοπλισμού της Nike, στο Oregon των ΗΠΑ.

"Οι καλύτερες ομάδες, ομοσπονδίες και οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο απαιτούν το πιο καινοτομικό προϊόν την αγορά και γι' αυτό το λόγο το δικό μας εντεταλμένο έργο ήταν πολύ απλό: να δημιουργήσουμε την καλύτερη μπάλα ποδοσφαίρου στον κόσμο," είπε ο Chris Bond, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ποδοσφαιρικού Εξοπλισμού της Nike. "Καθώς το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο γρήγορο και πιο ανταγωνιστικό σε ολόκληρο τον κόσμο, εμείς δημιουργήσαμε ένα προϊόν που ξεπερνά τις απαιτήσεις όλων των σημερινών παικτών, από το ερασιτεχνικό έως το κορυφαίο επαγγελματικό επίπεδο."

Το αποτέλεσμα είναι η Total 90 Tracer, η οποία παρέχει βελτιωμένη συνεπή συμπεριφορά, απόλυτη ακρίβεια, τέλεια αίσθηση κατά την επαφή και άμεσο οπτικό εντοπισμό βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα. Είναι η μπάλα με τη μεγαλύτερη ακρίβεια στον κόσμο και βοηθά τους παίκτες να βρίσκουν το στόχο τους με συνέπεια. Οι δοκιμές δείχνουν ότι η Total 90 Tracer πετυχαίνει πάντοτε έναν στόχο διαμέτρου 3 ποδών, ενώ η αντίστοιχη μπάλα του κυριότερου ανταγωνιστή πετυχαίνει έναν στόχο διαμέτρου περίπου 6 ποδών, πράγμα που αποδεικνύει ότι η Total 90 Tracer έχει πάνω από δύο φορές συνεπέστερη συμπεριφορά απ' ότι το αντίστοιχο ανταγωνιστικό προϊόν.

"Μια σπουδαία μπάλα κάνει πραγματικά τη διαφορά για τον παίκτη, για την ομάδα και, πιθανώς, για το αποτέλεσμα του αγώνα," είπε ο Sergio Agόero της Atlιletico Μαδρίτης. "Η Total 90 Tracer έχει πάντα την ίδια αίσθηση, σε όποιο σημείο κι αν τη χτυπήσω. Αποκρίνεται άμεσα και διευκολύνει το κοντρόλ σε κάθε περίσταση. Μπορώ να κάνω σουτ με σιγουριά, γνωρίζοντας ότι η μπάλα θα πάει ακριβώς εκεί που θέλω κάθε φορά."

Το μικροσκοπικό ανάγλυφο του περιβλήματος της Total 90 Tracer ρυθμίζει τη ροή του αέρα με ισοδύναμο τρόπο σε ολόκληρη την επιφάνεια, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα ακανόνιστων ταλαντεύσεων και εξασφαλίζοντας πιο ευθύγραμμη τροχιά, όπως ένα βέλος. Η μπάλα υποβλήθηκε σε εξαντλητικές δοκιμές στις ανεμοσήραγγες του Πανεπιστημίου British Columbia και έχει μικρότερη οπισθέλκουσα από τις αντίστοιχες μπάλες των ανταγωνιστών, παρέχοντας πάντα πιο ακριβείς και συνεπείς βολές. Οι δοκιμές στο Εργαστήριο Δοκιμών Καινοτομίας Εξοπλισμού της Nike έδειξαν ότι η Total 90 Tracer είναι η μπάλα με την καλύτερη αεροδυναμική απόδοση στην αγορά, πράγμα που σημαίνει ότι οι παίκτες δαπανούν λιγότερη ενέργεια για το λάκτισμά της.

Συνεπής συμπεριφορά κατά την επαφή: Οι ομάδες της Nike εστιάστηκαν επίσης στη βελτίωση της επαφής με το πέλμα - ένα στοιχείο το οποίο συχνά έχει κρίσιμη σημασία για τους ποδοσφαιριστές. Το μοναδικό περίβλημα πέντε στρωμάτων και η κατασκευή της μπάλας βελτιώνουν την επαφή, προσφέροντας στους παίκτες απόλυτο κοντρόλ, μεγαλύτερη δυνατότητα ελέγχου και παρουσία μέσα στο γήπεδο.

Η διαμόρφωση Geo II στα 32 τμήματα της επένδυσης της μπάλας κατανέμει ομοιόμορφα την πίεση σε ολόκληρη τη μπάλα, εξασφαλίζοντας συνεπέστερη κίνηση και την ίδια απόκριση όπου κι αν χτυπηθεί η μπάλα.

Πραγματικό κοντρόλ: Το μικροσκοπικό ανάγλυφο του υλικού του περιβλήματος της Total 90 Tracer είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ισοσταθμίζει τη ροή του αέρα σε ολόκληρη την επιφάνεια της μπάλας καθώς αυτή κινείται στην τροχιά της. Κατ' αυτό τον τρόπο η μπάλα αποκτά ευστάθεια και δεν ξεφεύγει από την επιθυμητή πορεία ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται καλύτερο κοντρόλ και μεγαλύτερη ακρίβεια κατά τις βολές και τις πάσες.

Καινοτομική οπτική απόκριση βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα: Η Total 90 Tracer διαθέτει επίσης πολύχρωμη στάμπα σχεδιασμένη να δίνει στους παίκτες το πλεονέκτημα του εύκολου και άμεσου οπτικού εντοπισμού. Η όραση του ανθρώπου είναι έως και κατά 99% περιφερειακή - κατά λιγότερο από 1% θεωρείται βοθριακή, δηλαδή εστιασμένη. Με βάση αυτό το γεγονός, οι σχεδιαστές και οι οπτικοί επιστήμονες της Nike ερεύνησαν τον τρόπο με τον οποίο το ανθρώπινο μάτι εντοπίζει το χρώμα και το σχέδιο μιας κινούμενης μπάλας ποδοσφαίρου και ανταποκρίνεται σε αυτά. Το αποτέλεσμα είναι η ασύμμετρη στάμπα υψηλής χρωματικής αντίθεσης της Total 90 Tracer, η οποία σχεδιάστηκε για να δημιουργεί ένα ισχυρό οπτικό σήμα που γίνεται αντιληπτό από την περιφερειακή όραση και βοηθά στη γρήγορη εστίαση του κύριου οπτικού πεδίου.

Η Nike Total 90 διατίθεται πλέον από τα καταστήματα λιανικής πώλησης σε ολόκληρο τον κόσμο και από το www.nikestore.com. Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και video σχετικά με τη νέα μπάλα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.nikemedia.com.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x