Stoiximan Super League

Γιατρικό!

Τη νίκη-βάλσαμο που έψαχνε μετά τις τελευταίες «σφαλιάρες» πήρε ο Αστέρας Τρίπολης! Οι Αρκάδες έκαμψαν τον Πλατανιά με το «φτωχό» πλην τίμιο 1-0 και παραμένουν τέταρτοι. «Φωνές» των Κρητικών στο νήμα.

Επέστρεψε στις νίκες ο Αστέρας Τρίπολης που δείχνει να αφήνει πίσω το κακό του πρόσωπο των περασμένων ημερών (με μια νίκη σε έξι αγώνες και αποκλεισμό στο Κύπελλο).

Σε ένα μέτριο παιχνίδι, οι παίκτες του Βεργέτη δυσκολεύτηκαν πολύ απ' την αμυντική λειτουργία του Πλατανιά και χρειάστηκαν το γκολ του Ιγκλέσιας στο 60' (μετά από λάθος του Ολιμπά) για να νικήσουν 1-0 τους Κρητικούς, οι οποίοι στο 95' διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους δόθηκε σε χέρι του Σανκαρέ.

Στην τέταρτη θέση της Σούπερ Λίγκας με 38 βαθμούς ανέβηκαν ξανά οι Αρκάδες, ενώ στους 22 έμειναν οι ηττημένοι που συνεχίζουν τη μάχη τους για παραμονή στην κατηγορία.

Το ματς:

Εξ’ αρχής ο Αστέρας έπαιζε σαν… μεγάλος και ο Πλατανιάς περίμενε. Με κλειστή άμυνα, με σωστή τακτική και με στόχο -ξεκάθαρο- να διαφυλάξει τα νώτα του. Η υπεροχή των Αρκάδων ήταν εντελώς φλύαρη, αφού ουσιαστική φάση δεν έκανε και ο Ολιμπά δεν ένιωθε ιδιαίτερη πίεση. Και λίγο έλειψε μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου, οι Κρητικοί να «σκοτώσουν» τους γηπεδούχους, αν βέβαια το σουτ του Κουλιμπαλί είχε περάσει ελάχιστα πιο… χαμηλά.

inner

Οι παίκτες του Βεργέτη προσπαθούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, είτε με κάθετες μπαλιές, είτε και με «γεμίσματα», όμως δεν τα κατάφερναν. Τους έλειπε το… κάτι τις μπροστά στην τελική προσπάθεια, με τους Μάσα, Ρόλε και Γιαννιώτα να… ψάχνονται. Κι εκεί που είχαν ανεβάσει λίγο την απόδοσή τους και κυνηγούσαν το γκολ -δίχως την μεγάλη φάση βέβαια- λίγο έλειψε για ακόμα μια φορά ο Πλατανιάς να τα κάνει δύσκολα τα πράγματα. Η κεφαλιά του Ιτούα όμως, έφυγε… χιλιοστά δίπλα απ’ το δοκάρι του Κοσίτσκι και το 0-0 δεν άλλαξε στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας πίεσε ακόμα περισσότερο. Μπήκε πιο δυναμικά και απείλησε σε 2-3 περιπτώσεις με τον ορεξάτο Μπαράλες. Και μέσω αυτού ήρθε εν τέλει η… λύτρωση. Διότι η κεφαλιά του Αργεντινού δεν αποκρούστηκε -ουσιαστικά- απ’ τον Ολιμπά, με την μπάλα να του φεύγει μέσα απ’ τα χέρια και τον Ιγκλέσιας με τη συμπλήρωση μιας ώρας να χρίζεται σκόρερ (σπρώχνοντας απλώς την μπάλα πάνω στη γραμμή), με το παρθενικό του τέρμα ως παίκτης των Αρκάδων.

inner

Οι Χανιώτες δεν είχαν κάτι άλλο να κάνουν πλέον, πλην να επιτεθούν. Να διεκδικήσουν ό,τι μπορούσαν από την αναμέτρηση που τους είχε «στραβώσει». Και ο Χριστόπουλος έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τους παίκτες που πίστευε πως απ’ τον πάγκο θα μπορούσαν να του δώσουν ένα «χρυσό» γκολ. Αυτό, όμως, τελικά δεν ήρθε (με τον Κοσίτσκι να λέει «όχι» στον Τόρες σε εκτέλεση φάουλ). Και την ώρα που ο Ολιμπά κρατούσε στο… κόλπο τον Πλατανιά (βγάζοντας με δυσκολία την κεφαλιά του Γκοϊάν και το πλασέ του Πάρα), στο 95’ ήρθαν οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για χέρι του Σανκαρέ στην περιοχή, κάτι που δεν υποδείχθηκε και τελικά ο Αστέρας πήρε τη νίκη με σκορ 1-0.





Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μάσα, Μπαράλες (89’ Ζησόπουλος), Ρόλε (57’ Πάρα), Γιαννιώτας

Στον πάγκο των Αρκάδων: Θεοδωρόπουλος, Τορμένα, Αλόκο, Σκούρτης, Μούκαμ

Πλατανιάς: Ολιμπά, Ζαραδούκας (75’ Μιλούνοβιτς), Μαχλελής (68’ Τετέ), Ιτούα, Κουλιμπαλί, Μενδρινός, Δημήτρης, Μουχαμάτ, Τόρες, Κάσιο (58’ Τσουράκης), Αγκιλέρα

Στον πάγκο των Κρητικών: Κοκκαλάς, Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης, Γιακουμάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x