sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αστέρια στα γήπεδα και στο φακό! (vid)

Ο αθλητισμός είναι κάτι παραπάνω από χόμπι και διασκέδαση. Τα περισσότερα σπορ έχουν μετατραπεί από κοινά παιχνίδια σε σόου και η εμπορική εκμετάλλευση είναι μεγάλη. Εταιρίες κολοσσοί χορηγούν τις μεγάλες ομάδες και τους μεγάλους αθλητές ενώ πολλές από αυτές χρησιμοποιούν τα μεγάλα αστέρια του αθλητισμού για τηλεοπτικές διαφημίσεις. Μερικές από αυτές υπήρξαν πρωτοποριακές, αστείες και αρκετά ενδιαφέρουσες. Πολλές σίγουρα μας έχουν εντυπωσιάσει και έχουν μείνει στη μνήμη μας ενώ υπάρχουν και άλλες τις οποίες μπορεί να μη τις έχουμε δει αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει πέντε τηλεοπτικές διαφημίσεις που αποτελούν άξια σημεία αναφοράς.

Του Τάσου Χαλκιόπουλου

Ντιέγκο Μαραντόνα/ Γκουαρανά Antarctica

Είναι ο θρύλος του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Το σύμβολο μιας χώρας που περηφανεύεται ότι έχει αναδείξει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Ο επαναστάτης, ο αντικομφορμιστής, ο ένας και μοναδικός Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο «θεός» των Αργεντινών ετοιμάζεται να μπει στο γήπεδο.

Το παιχνίδι είναι έτοιμο να ξεκινήσει και η κάμερα ζουμάρει στον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Ρονάλντο, Κακά, Μαραντόνα… Για μια στιγμή… Αυτός είναι ο Μαραντόνα με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας! Ο Ντιεγκίτο με τη φανέλα της «σελεσάο» να τραγουδάει τον εθνικό ύμνο της Βραζιλίας! Ξαφνικά ο Ντιέγκο… ξυπνάει!

Ήταν απλά ένα κακό όνειρο. «Τι εφιάλτης» αναφωνεί ο Μαραντόνα που ανακουφισμένος ανακαλύπτει ότι η αιτία για τον συγκεκριμένο εφιάλτη είναι τα πολλά βραζιλιάνικα αναψυκτικά Antarctica που πίνει. Τέλος καλό, όλα καλά…



Ρομπέρτο Κάρλος/Pepsi

Βρισκόμαστε στη χώρα του ποδοσφαίρου, τη Βραζιλία. Μια παρέα από παιδιά παίζουν μπάλα στην αλάνα ώσπου κάνει την εμφάνισή του ο… Ρομπέρτο Κάρλος! Το όνομα του τελευταίου αναφωνεί με θαυμασμό ένας εκ των πιτσιρικάδων που κρατάει μια Pepsi στα χέρια του. «Άσε με να το σουτάρω» λέει με περίσσια αυτοπεποίθηση ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ καθώς η ομάδα του μικρού έχει κερδίσει ένα φάουλ.

Καθώς ο Ρομπέρτο Κάρλος ετοιμάζεται να εκτοξεύσει μία από τις γνωστές βολίδες του, τα πόδια όσων βρίσκονται στο τείχος έχουν αρχίσει να τρέμουν. Η μπάλα παίρνει φωτιά και διαπερνάει ότι βρει στο πέρασμά της! Ο διάσημος ποδοσφαιριστής κατευθύνεται με σοβαρό ύφος προς το ψυγείο όπου βρίσκονται οι Pepsi, σαφώς ικανοποιημένος από τη δουλειά του. Μια δυσάρεστη έκπληξη τον περιμένει όμως καθώς το ψυγείο είναι άδειο…

Εκείνη τη στιγμή βλέπει τον μπόμπιρα στον οποίο μίλησε πριν να κρατάει ένα αναψυκτικό στα χέρια του. Ο πιτσιρικάς χαμογελάει, ο Ρομπέρτο Κάρλος πλησιάζει… «Ούτε να το σκέφτεσαι», είναι η απειλή του λιλιπούτειου ποδοσφαιριστή στον μεγάλο σταρ καθώς στο πρόσωπό του σχηματίζεται μια «διαβολική» γκριμάτσα. Ο καλύτερος αριστερός-μπακ των τελευταίων χρόνων, απλώς πάγωσε…



Αντρέ Αγκάσι-Red Hot Chilli Peppers/Nike

Τις περισσότερες φορές όταν υπάρχει πάντρεμα αθλητισμού και μουσικής το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Είμαστε στο ’90 και ο διάσημος τενίστας Αντρέ Αγκάσι συναντάει το ροκ συγκρότημα Red Hot Chilli Peppers. Το εγχείρημα αποκαλείται «το Ροκ εντ Ρολ τένις καμπ του Αγκάσι» όπου υπάρχει μια πανδαισία με την μίξη των δύο.

Ο Αμερικανός τενίστας βάζει τα δυνατά του. Ο Άντονι (φωνητικά) και ο «Φλέα» (μπάσο) είναι τα μέλη του καλιφορνέζικου συγκροτήματος που παρακολουθούν από ψηλά σαν κριτές τις προσπάθειες του Αγκάσι με αρκετό ενθουσιασμό. Έπειτα αναλαμβάνουν δράση και οι ίδιοι όχι με ρακέτες αλλά με κιθάρες.




Γιουσέιν Μπολτ-Elephant Man/Puma

Η Τζαμάικα ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Μεγάλη ελπίδα για διάκριση της πατρίδας του Μπομπ Μάρλεϊ στη διοργάνωση αποτελεί ο Γιουσέιν Μπολτ. Ο στίβος είναι το άθλημα που προσφέρει διακρίσεις στο νησί και η Puma αποφασίζει να γυρίσει ένα διαφημιστικό για να στηρίξει τη χορηγία της.

Το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό καθώς ο Μπολτ γυρνάει στη Τζαμάικα και παραδίδει από μια σκυτάλη στους κατοίκους της. Οι τελευταίοι βλέπουν ως εκ δια μαγείας να αποκτούν καινούρια παπούτσια και είναι έτοιμοι για διακρίσεις.

Η διαφήμιση τελειώνει με την παρουσία του μουσικού Elephant Man από το Κίνγκστον και τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ να «λικνίζεται» υπό τους ήχους της μουσικής.




Εθνικές ποδοσφαίρου Βραζιλίας-Πορτογαλίας/Νike

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το ματς ανάμεσα στη Βραζιλία και στη Πορτογαλία. Οι ποδοσφαιριστές όμως δεν κρατιούνται και το παιχνίδι ξεκινάει από τα… αποδυτήρια με πρωτεργάτη τον Λουίς Φίγκο! Οι Βραζιλιάνοι δεν αφήνουν την πρόκληση αναπάντητη και επικρατεί ένας πανικός.

Ο καθένας θέλει μια μπάλα μόνος του και βλέπουμε περίτεχνες ενέργειες και μονομαχίες. Το παιχνίδι μεταφέρεται εντός αγωνιστικού χώρου και μετά έξω από το γήπεδο όπου ο Ρουντ Φαν Νιστέλροϊ έχει την «ευγένεια» να την επαναφέρει σε αυτό. Τότε αναλαμβάνει δράση ο «μάγος» Ροναλντίνιο.

Ο βιρτουόζος μεσοεπιθετικός ντριμπλάρει με στυλ όποιον σκοπεύει να του «κλέψει» τη μπάλα. Μοιάζει ασταμάτητος αλλά… σταματιέται! Ο ρέφερι της αναμέτρησης εκνευρισμένος από την απειθαρχία των ποδοσφαιριστών κάνει ένα από τα λεγόμενα «δολοφονικά» τάκλιν στον Βραζιλιάνο για να αρχίσει η κανονική αναμέτρηση. Οι ποδοσφαιριστές εμφανώς καταπονημένοι από τις προσπάθειές τους ετοιμάζονται για β’ γυρο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x