Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: «Ρίνο» και μεθώ, ωχ αμάν...

Αχ, καλοκαιράκι... 40ο υπό σκιάν. Η αγαπημένη σύντομη παρλάτα του Διονυσάκη του Έφηβου στο «Ερωτοδικείο» ήταν ένα από τα πρώτα ορίτζιναλ ζωντανά παραληρήματα που είδαμε, σε συνθήκες μάλιστα τηλεοπτικού καθωσπρεπισμού όπως αυτές επιβάλλονταν τα πρώιμα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης εν Ελλάδι.

Αχ, καλοκαιράκι... 40ο υπό σκιάν. Η αγαπημένη σύντομη παρλάτα του Διονυσάκη του Έφηβου στο «Ερωτοδικείο» ήταν ένα από τα πρώτα ορίτζιναλ ζωντανά παραληρήματα που είδαμε, σε συνθήκες μάλιστα τηλεοπτικού καθωσπρεπισμού όπως αυτές επιβάλλονταν τα πρώιμα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης εν Ελλάδι.

Με τις σημερινές καιρικές συνθήκες να προσιδιάζουν στη φαντασίωση του Διονυσάκη, και την είδηση (;) περί συνομιλιών του Ολυμπιακού με τον μάνατζερ του Γκατούζο να ποτίζει το άνυδρο μεταγραφικό τοπίο, ένα ακόμα μικρό παραλήρημα ξεχύνεται γάργαρο –πασχίζοντας να φτάσει όσο μπορεί πιο γρήγορα στ’ αυτιά των θεών και σ’ αυτά του φυσικού παραλήπτη του. Ω φτεροπόδαρε Ερμή, πάρε το μήνυμά μου και παράδωσέ το στα χέρια του και μόνο. Και πες του να το σκεφτεί σοβαρά να έρθει, γιατί...

- ... μόνος αυτός μπορεί να δώσει το σύνθημα για τεστοστερονάτες εκρήξεις σε όλα τα γήπεδα της Superleague. Για να καταλάβουν οι παραστρατημένοι παράγοντες και οι νεότεροι σε ηλικία, αδαείς παίκτες ότι οι Μπεκάμηδες και οι Ρονάλντοι είναι εξαιρετικοί για να προωθήσεις metrosexual προϊόντα σε όλα τα κοινά, αλλά το πραγματικό ποδόσφαιρο δεν έχει πλέον χώρο για τόσες πολλές Τιτίκες ταυτοχρόνως.

- ...μόνο αυτός, ο Γιώργος Τρομάρας της μεσαίας γραμμής, μπορεί να εμπνεύσει σε συμπαίκτες και αντιπάλους σεβασμό και φόβο ταυτόχρονα, συνδυασμό που μέχρι σήμερα μόνο ο «Νονός» και ο Ρικάρντο Μπόβιο έχουν καταφέρει να πραγματώσουν.

- ...μόνο αυτός δικαιούται να κάνει «γύρο του θριάμβου» με τα σκαλπ των «εχθρών» στα χέρια και τον κόσμο να τον αποθέωνει, γιατί τον έχει δει να τα κερδίζει ένα προς ένα με την αξία του.

- ... μόνο αυτός μπορεί να γρυλλίσει σε μια αγέλη από πίτμπουλ και ο αρχηγός, αφού υποκλιθεί, να δώσει διαταγή στην αγέλη για ομαδικό σκυλο-σεπούκου.

- ...μόνος αυτός, μπορεί να περηφανεύεται ότι διακατέχεται από το αγνό, μαχητικό και ελεύθερο πνεύμα του Γουίλιαμ Γουάλας που δεν σκύβει το κεφάλι σε κανέναν. «Braveheart» είναι το άλλο του όνομα.

- ...μόνο αυτός μπορεί να σβήσει μονοκοντυλιά τους κατά φαντασίαν αμυντικούς χαφ που έχουν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, να βγει με θάρρος μπροστά στον κόσμο και να πει: Θυμάστε τον Καρεμπέ; Ε, ξεχάστε τους υπόλοιπους, συνεχίζουμε από εκεί όπου αυτός σταμάτησε...

- ...μόνο αυτός ξέρει ήδη μέσα του ότι το Μιλάνο δεν είναι μέρος για να ζουν τα λαϊκά παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Κοριλιάνο της Καλαβρίας. Κι ότι ο Πειραιάς will feel like home.

Υ.Γ. Ναι, οι πιθανότητες για να ενσαρκωθεί το όνειρο αυτό μετά βίας αγγίζουν ρεαλιστικά το 5%. Σ’ αυτό το ποσοστό όμως των ανθρώπων δεν ανήκει και ο ίδιος ο «Ρίνο»;

Γιάννης Τσάουσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x