Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Μέσα στο μυαλό τους

Είναι κοινή πεποίθηση ότι η ένταση του αγώνα κάνει τους ποδοσφαιριστές να μη βιώνουν τα συναισθήματα σε όλο τους το εύρος. Αλήθεια ή όχι, λίγα πράγματα μπορούν να είναι πιο ενδιαφέροντα από την απάντηση στην ερώτηση «τι να σκέφτεται τώρα γι’ αυτό που έγινε;». Κι επειδή οι προημιτελικοί του Μουντιάλ είχαν έντονες συγκινήσεις και ανέδειξαν προσωπικές ιστορίες υψηλών συναισθηματικών φορτίων, αξίζει μια απόπειρα να ερμηνεύσουμε τι έλεγε από μέσα του καθένας από τους «πρωταγωνιστές της στιγμής»:

Είναι κοινή πεποίθηση ότι η ένταση του αγώνα κάνει τους ποδοσφαιριστές να μη βιώνουν τα συναισθήματα σε όλο τους το εύρος. Αλήθεια ή όχι, λίγα πράγματα μπορούν να είναι πιο ενδιαφέροντα από την απάντηση στην ερώτηση «τι να σκέφτεται τώρα γι’ αυτό που έγινε;».

Κι επειδή οι προημιτελικοί του Μουντιάλ είχαν έντονες συγκινήσεις και ανέδειξαν προσωπικές ιστορίες υψηλών συναισθηματικών φορτίων, αξίζει μια απόπειρα να ερμηνεύσουμε τι έλεγε από μέσα του καθένας από τους «πρωταγωνιστές της στιγμής»:

Λούις Σουάρεζ (στο 120’, την ώρα που κάνει το πέναλτι)
«Όχι, όχι, όχι! Διώξτε! Όχι!... Πεν... γ@μώτο. Μα, δεν την ακούμπησα με τα χέρια. Εντάξει, την ακούμπησα. Κόκκινη. Φτου! Πόσο θέλει, τελειώνει; Πάμε γερά!... ?χ, τι θα μου λένε τώρα αν αποκλειστούμε... αλλά τι να έκανα, δεν γινόταν να τη διώξω αλλιώς, να την άφηνα να μπει. No passaran! Κάτσε να δω το πέναλτι... Δοκάρι! Δοκάρι! Ναιαιαιαι! Ναι! Madonna mia!».

Γκίαν Ασαμόα (στην ίδια φάση)
«Μπες! Μπες, μωρή ρουφ... Όχι! Ναι! Εεεε, πέναλτι! Το ‘δωσε, το ‘δωσε! Και αποβολή! Μπάλα, μπάλα, μπάλα! Εδώ, εδώ, εγώ θα το σουτάρω. Εγώ, εγώ... Μείνε ψύχραιμος, cool, χαλαρός, ένα σουτ και πάμε στους “4”. Λοιπόν, πάμε. Άντε, σφύρα να το καρφώσω. Δυνατά και ψηλά, ούτε που θα το δει. Πάμε... ΟΧΙ! Όχι δοκάρι. Δεν το πιστεύω! Όχι δοκάρι!».

Ντιέγκο Μαραντόνα (στη φάση του 3ου γκολ της Γερμανίας)
«Έλα, “Κουν”, σήκω να μπεις. Τι θα κάνω, τι θα κάνω... Ούτε να μειώσουμε δεν μπορούμε... Γιατί με εγκατέλειψες σήμερα, καλό μου κομποσκοίνι; Πρέπει να βγούμε πιο μπροστά. Τι να κάνω, να βάλω και Μιλίτο; Μήπως να βάλω Βερόν, μπας και περάσει καμιά πάσα; Τι; Αυτοί οι %^*(#@ δεν αφήνουν ούτε ένα κενό στην άμυνα. Λοιπόν, “Κουν”, θα... ΟΧΙ! Έλεος, όχι και τρίτο! Από τον Φρίντριχ; Δεν το πιστεύω αυτό που συμβαίνει! Πάει, είμαστε χαμένοι».

Αρνε Φρίντριχ (στην ίδια φάση)
«Τελείωσε η φάση. Να γυρίσω στην άμυνα, που είναι ο Μέσι; Να γυρίσω πίσω γρήγορα, να τον κόψω... Μπράβο! Την πήρε ο “Σβάινι”. Μπαίνω στην περιοχή. Τους περνάει. Κι άλλους. Μπράβο Μπάστιαν! Εδώ είμαι! Εδώ! Σε μένα! Μόνο με τάκλιν την προλαβαίνω! Θα την προλάβω! Μπες! Μπες! Ναιαιαι! Γκόοοολ! Έβαλα γκολ! Τι άλλο θα ζήσω, θεέ μου;»

Μπόνους: Φελίπε Μέλο (λίγο πριν την αποβολή του)
«Δεν την ακούμπησα στο φάουλ, δεν είναι αυτογκόλ. Σίγουρα. Είμαι ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Όχι τώρα, πάντα. Καταπιόνα χιλιομέτρων είμαι ο π%$%της. Φτου μου, να μη με ματιάσω. Και σιγά μη μας νικήσουν οι πορτοκαλοκώληδες. Ααααχ... πάρ’ την γελοίε. Πάρε κι αυτήν. Πάρε και μία σκαριά στο μηρό, να ‘χεις για μετά. Άσχετε. ΤΙ;!!! Αποβολή! Πας καλά ρε;»

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x