Δελτία Τύπου

Η ΝΙΚΕ δίνει «την ευκαιρία»

Στις 10 Ιουνίου 2010 η NIKE και ο Arsene Wenger, Manager της Arsenal FC, παρουσίασαν το “The Chance” (Η Ευκαιρία), μια διεθνή εκστρατεία αναζήτησης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη Nike Academy (Ακαδημία της Nike), ένα πρόγραμμα προπόνησης υψηλών επιδόσεων, το οποίο υποστηρίζεται από την Barclays Premier League στην Αγγλία.

Στις 10 Ιουνίου 2010 η NIKE και ο Arsene Wenger, Manager της Arsenal FC, παρουσίασαν το “The Chance” (Η Ευκαιρία), μια διεθνή εκστρατεία αναζήτησης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη Nike Academy (Ακαδημία της Nike), ένα πρόγραμμα προπόνησης υψηλών επιδόσεων, το οποίο υποστηρίζεται από την Barclays Premier League στην Αγγλία.

Η Nike Academy προσφέρει σε παίκτες που δεν έχουν συμβόλαιο ή δέσμευση προς κάποια επαγγελματική ομάδα μια ευκαιρία να μπουν στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μέσω της συμμετοχής τους σε διεθνούς κύρους προγράμματα προπόνησης και αγώνες ενάντια σε κορυφαίες ακαδημίες ποδοσφαίρου και επαγγελματικές αναπληρωματικές ομάδες. Από την έναρξη λειτουργίας της ακαδημίας το 2009, οκτώ παίκτες στο Ην. Βασίλειο υπέγραψαν συμβόλαιο με επαγγελματικές ομάδες.

Αυτό σηματοδοτεί το επόμενο στάδιο της εκστρατείας "Write the Future" (Γράψτε το Μέλλον) της Nike, στα πλαίσια της οποίας ορισμένοι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, όπως οι Ronaldo, Didier Drogba και Wayne Rooney πρωταγωνιστούν σε μια ταινία μικρού μήκους με θέμα σημαντικές στιγμές του αθλήματος, στιγμές που δημιουργούν πηχυαίους τίτλους με αφορμή μια πάσα ή που ένα σουτ μπορεί να κάνει μια χώρα αιώνια ευτυχισμένη, γονατίζοντας ταυτόχρονα τους αντιπάλους.

Τώρα, οι παίκτες μπορούν να γράψουν το δικό τους μέλλον στο nikefootball.com, δημιουργώντας video και απεικονίσεις των δικών τους ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων ώστε να τους προσέξουν εκείνοι που αναζητούν ταλέντα και να τους επιλέξουν για να συμμετάσχουν σε τοπικές διοργανώσεις και δοκιμαστικούς αγώνες στη χώρα τους. Οι 100 καλύτεροι παίκτες από 40 χώρες θα προσκληθούν στη συνέχεια για να συμμετάσχουν σε έναν τελικό δοκιμαστικό αγώνα στην Αγγλία, όπου θα αγωνιστούν για να κερδίσουν μία από τις οκτώ θέσεις διεθνών παικτών στη Nike Academy. Οι οκτώ που θα επιλεγούν θα έχουν τα έξοδά τους πληρωμένα για να έρθουν και να ζήσουν στο Ην. Βασίλειο για ένα χρόνο, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2011, και να γίνουν πλήρη μέλη της Nike Academy.

"Παρέχουμε στους νεαρούς παίκτες από ολόκληρο τον κόσμο την ευκαιρία να λάβουν καθοδήγηση από εκλεκτούς προπονητές μέσα σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ώστε να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους - κι αυτό αποτελεί μια πολύ ισχυρή πρόταση," είπε ο Arsene Wenger, Manager της Arsenal FC κατά την παρουσίαση του “The Chance” στο Κέντρο Προπόνησης Ποδοσφαίρου της Nike στο Σοβέτο, το οποίο παρέχει εγκαταστάσεις προπόνησης υψηλών επιδόσεων και τεχνικές επιβίωσης ενάντια στον ιό HIV / AIDS για την τοπική κοινωνία. "Ανυπομονώ να συμμετάσχω ενεργά στη διαδικασία επιλογής και αξιολόγησης των συναρπαστικών νεαρών παικτών καθώς θα αγωνίζονται στα πλαίσια του " The Chance".

Ως μέλη της Nike Academy, οι παίκτες θα μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στο πρόγραμμα ενός αστικού κέντρου προπόνησης έχοντας πρόσβαση σε κορυφαίους προπονητές, διαιτολόγους, ψυχολόγους και ειδικούς σε θέματα φυσικής κατάστασης, μέσα σε διεθνούς επιπέδου εγκαταστάσεις ώστε να επιτύχουν το μέγιστο των επιδόσεών τους.

"Η Nike επιδιώκει με πάθος να προσφέρει στους ποδοσφαιριστές πρόσβαση "εκ των έσω" στους καλύτερους προπονητές και γυμναστές στον κόσμο ώστε να βελτιώσουν τον τρόπο που παίζουν και να αποδείξουν στην πράξη τις δυνατότητές τους," είπε ο Trevor Edwards, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Τμήματος Επώνυμων Προϊόντων και Διαχείρισης Κατηγοριών Προϊόντων. "Το "The Chance" είναι μια μοναδική ευκαιρία για να επιδείξουν οι παίκτες τις δυνατότητές τους στη διεθνή σκηνή, να ανεβάσουν το επίπεδο της τεχνικής τους ή ακόμα και να υπογράψουν συμβόλαιο με κάποια επαγγελματική ομάδα."


"Η Nike Academy έχει στο ενεργητικό της αρκετές ιστορίες επιτυχίας με παίκτες που μπήκαν στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, βοηθούμενοι από το έξοχο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί," είπε ο Ged Roddy, Διευθυντής του Τμήματος Ομάδων Νέων της Premier League. "Το "The Chance" είναι μια σπουδαία ευκαιρία για τον εντοπισμό ταλαντούχων νεαρών παικτών, οι οποίοι θα μπορέσουν να δείξουν τις ικανότητές τους, να προσελκύσουν την προσοχή και να κερδίσουν μια θέση στην ακαδημία."

Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή δημιουργώντας τις δικές τους εκστρατείες προώθησης στο Facebook έως τις 15 Ιουλίου 2010. Στη συνέχεια, η Nike θα επιλέξει τους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στους τοπικούς δοκιμαστικούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν σε 40 χώρες έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2010. Τον Ιανουάριο του 2011, οι κορυφαίοι 100 παίκτες θα συμμετάσχουν σε έναν τελικό δοκιμαστικό αγώνα στην Αγγλία. Από αυτό τον αγώνα θα επιλεγούν οκτώ παίκτες, οι οποίοι θα ξεκινήσουν την πλήρους απασχόλησης προπόνησή τους στην Ακαδημία τον Ιούλιο του 2011.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώσετε συμμετοχή στο "The Chance", επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του NikeFootball.com. Οι παίκτες μπορούν να αρχίσουν να δημιουργούν τη σελίδα τους στο Facebook από τις 6 μ.μ. (Ώρα Γκρήνουιτς) σήμερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x