Δελτία Τύπου

1996-2010: 14 χρόνια ΣΠΟΡ FM

Ήταν 8 Ιουνίου του 1996 όταν ο ΣΠΟΡ FM βγήκε για πρώτη φορά στον «αέρα». Σήμερα συμπληρώνονται δεκατέσσερα χρόνια από εκείνη την ημέρα και όλοι μας νιώθουμε ότι αυτό που ζήσαμε μέχρι τώρα ήταν μόνο η αρχή. Ήρθε η ώρα λοιπόν να μάθετε ποιος κρύβεται πίσω από τον ΣΠΟΡ FM και να μοιραστούμε μαζί σας 94.6 σκέψεις μας.

Ήταν 8 Ιουνίου του 1996 όταν ο ΣΠΟΡ FM βγήκε για πρώτη φορά στον «αέρα». Σήμερα συμπληρώνονται δεκατέσσερα χρόνια από εκείνη την ημέρα και όλοι μας νιώθουμε ότι αυτό που ζήσαμε μέχρι τώρα ήταν μόνο η αρχή. Ήρθε η ώρα λοιπόν να μάθετε ποιος κρύβεται πίσω από τον ΣΠΟΡ FM και να μοιραστούμε μαζί σας 94.6 σκέψεις μας.

Η ώρα της αποκάλυψης

Ποιος κρύβεται πίσω από τον NovaΣΠΟΡ FM; Ποιος είναι αυτός ο τύπος που κινεί τα νήματα; Ποιος είναι αυτός που ξέρει το μυστικό της επιτυχίας και 14 χρόνια τώρα κρατάει αυτό τον σταθμό μέσα στη καρδιά σας. Ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί το πραγματικό του όνομα. Ήρθε η ώρα να μάθετε επιτέλους την πραγματική του ταυτότητα. Και μόλις το μάθετε σας υπόσχομαι ότι όλα πλέον θα ξεκαθαρίσουν στο μυαλό σας και θα αποκτήσετε την πλήρη εικόνα. Γιατί όλο αυτό τον καιρό δεν βλέπατε ολόκληρη τη ζωγραφιά, παρά μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της. Μπορεί να ήταν ένα όμορφο μέρος και να είχατε την εντύπωση ότι ο «πίνακας» που έχετε μπροστά σας ήταν ήδη ωραίος (ή άσχημος ανάλογα με το πώς τον κοιτάζετε) αλλά μόνο όταν αποκαλυφθεί και το καλά κρυμμένο μέρος του θα μπορέσετε να σχηματίσετε ολοκληρωμένη άποψη.

Και για να προλάβουμε τις πρώτες σκέψεις σας, να σας πω ότι αυτός ο κάποιος δεν είναι ο Σωτηρακόπουλος. Όχι. Δεν είναι ο Χελάκης. Δεν είναι ο Μπάμπης. Δεν είναι ένας συνδυασμός και των τριών που θα έφτιαχνε τον super δημοσιογράφο που θα μπορούσε να φέρει εις πέρας την πιο δύσκολη δημοσιογραφική αποστολή του κόσμου κουνώντας μόνο το μικρό δαχτυλάκι του αριστερού του χεριού, ενώ ταυτόχρονα με το δεξί του χέρι θα έλυνε ένα σταυρόλεξο.

Δεν είναι κανένας από τους παραγωγούς που όλα αυτά τα χρόνια σας κρατάνε συντροφιά όποια ώρα της ημέρας κι αν ανοίξετε το ραδιόφωνο σας. Δεν είναι κάποιος μυστήριος τύπος που κυκλοφορεί ύποπτα στους διαδρόμους και δίνει συμβουλές και το μυστικό ματζούνι της επιτυχίας στους δημοσιογράφους. Ξέρω ότι μέχρι τώρα έχουν περάσει πολλά από το μυαλό σας. Έχετε ήδη αρχίσει να κάνετε τις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις ενώ κάποιοι πιο τολμηροί το έχουν ρίξει τις εξισώσεις. Ποιος είναι αυτός που θα άντεχε 14 ολόκληρα χρόνια. Ποιος είναι αυτός που κόντρα σε θεούς και δαίμονες θα κράταγε αυτό το ραδιόφωνο στη ζωή και κάθε μέρα που πέρναγε θα το έφερνε όλο και πιο ψηλά. Μήπως δεν είναι άνθρωπος; Μήπως έχει έρθει από άλλο πλανήτη;

Οι φήμες πολλές. Δεν κοιμάται ποτέ. Δεν τρώει ποτέ. Δεν πίνει ποτέ. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω χωρίς καμία επιφύλαξη ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει, αλλά τώρα που αρχίσαμε την κουβέντα έχω αρχίσει και προβληματίζομαι και εγώ. Μήπως τελικά έχουμε πέσει όλοι θύματα μιας μεγάλης παγίδας; Υπάρχει αυτός ο σταθμός ή απλά ήταν ένα όνειρο που κάποια στιγμή έσβησε;

1996-2010. 14 Ολόκληρά χρόνια. Πέρασαν τόσο γρήγορα όσο διαρκεί ένα κλείσιμο των ματιών. Μια παρέα από καλούς φίλους. Άλλοι είναι ακόμα εδώ ενώ κάποιοι έφυγαν πολύ νωρίς… αλλά θα είναι για πάντα μαζί μας.

Ήρθε λοιπόν η ώρα της αποκάλυψης. Ποιος κρύβεται πίσω από τον ΣΠΟΡ FM; Αντέχετε την αλήθεια;

Κάτι θα είχες καταλάβει δεν μπορεί. Έλα μην κάνεις τον ανήξερο. Εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές ναι. Δεν ήξερες τίποτα δηλαδή; Δεν ήξερες ότι ο ΣΠΟΡ FM είσαι… εσύ; Ναι εσύ. Εσύ που τσαντίζεσαι όταν ακούς γραμμές στον αέρα. Εσύ που βγαίνεις κάθε πέντε λεπτά στον αέρα. Εσύ που λατρεύεις τον Καρπετόπουλο και τον Πανούτσο. Εσύ που τους μισείς. Εσύ που ξυπνάς το πρωί με τον Θαναηλάκη και τον Τσαμόπουλο και εσύ που κοιμάσαι όταν αρχίζουν την εκπομπή τους. Εσύ που ξέρεις όλους τους παραγωγούς με το μικρό τους όνομα και εσύ που ζεις και αναπνέεις για να ακούσεις τα αποτελέσματα του στοιχήματος και όταν δεν τα ακούς απειλείς το κεφάλι σου με σύγκρουση στον τοίχο.

Έπρεπε να το είχες καταλάβει τόσο καιρό. Ο ΣΠΟΡ FM δεν είναι οι παραγωγοί του, οι δημοσιογράφοι και οι ιδιοκτήτες του. Ο ΣΠΟΡ FM είσαι εσύ. Και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Άρα γιορτάζεις και εσύ μαζί μας. Κλείνεις τα 14 σήμερα, όπως και εμείς. Χρόνια μας πολλά.

Θανάσης Ράλλης
Blood_and_the_city@hotmail.gr



94,6 σκόρπιες σκέψεις μου…
(Γράφει η ‘μάνα’ του λόχου)

Πέρασαν λοιπόν ήδη 14 ολόκληρα χρόνια μιας υπέροχης σχέσης…
Θυμάμαι ακόμα και σήμερα πολύ έντονα εκείνο το πρωινό Σαββάτου στο σκοτεινό και γεμάτο υγρασία υπόγειο της Αριστείδου -στο 79 αν δεν με απατά η επιλεκτική μνήμη μου- όταν άκουγα τον Μπάμπη, τον Γιώργο, την Εύη και τον Χρήστο να καταστρώνουν δειλά δειλά τα σχέδιά τους για δημιουργία αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού! Που να φανταζόμουν πιτσιρίκα τότε ότι 14 χρόνια μετά ο ΣΠΟΡ FM θα μεγάλωνε τόσο και θα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Σε τούτο το σταθμό τώρα που το σκέφτομαι έχω περάσει περισσότερες ώρες απ’ ότι στο ίδιο μου το σπίτι…

Κι όμως σε εκείνο το υπόγειο ο σταθμός πήρε σάρκα και οστά, με πολύ κόπο, επιμονή αλλά κυρίως αγάπη από τους δημιουργούς του που πρέπει σήμερα να καμαρώνουν για το επίτευγμά τους.

Πρώτος απ’ όλους ο Χρήστος που με την μοναδική δεξιοτεχνία και εμπειρία του κατάφερε το ακατόρθωτο σε μικρό χρονικό διάστημα. Να δημιουργήσει ένα ραδιόφωνο που εξ’ αρχής θα μου επιτρέψετε να πω ότι απέκτησε τη δική του ταυτότητα, να το πλαισιώσει με τους κατάλληλους ανθρώπους και να το οδηγήσει εν τέλει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στις καρδιές μας αλλά και στις δικές σας. Κοινώς ΣΠΟΡ FM χωρίς Σωτηρακόπουλο δεν υφίσταται τελεία και παύλα!

Επιβάλλεται εδώ να αναφερθώ στον μοναδικό Παντελάκο μας (Καλαϊτζίδη) χωρίς την παρουσία του οποίου δεν θα υπήρχε σήμερα ο ΣΠΟΡ FM κατά την ταπεινή μου άποψη… Κάπως έτσι στήθηκε τότε το μικρό όμορφο παρεάκι που στην πορεία μεγάλωσε βήμα-βήμα με όλο τον κόσμο που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το παράτολμο τότε πείραμα…

Και εγώ που έχω την χαρά να βρίσκομαι εδώ στην Καλλιθέα από την πρώτη μέρα λειτουργίας του (μήπως μεγάλωσα αρκετά τώρα που το σκέφτομαι;) πρέπει να σας εξομολογηθώ πως με όσα έχω ζήσει όλα αυτά τα χρόνια εδώ, γράφω σίγουρα βιβλίο που θα γίνει ανάρπαστο…(Δέχομαι μόνο σοβαρές προτάσεις στο 210-9579283). Κυριολεκτώ!!! Οι στιγμές που έχω βιώσει μοναδικές και δυστυχώς αναρίθμητες σε μερικές αράδες χαρτιού. Όχι με μη ρωτάτε για την συνταγή επιτυχίας γιατί απλά δεν υπάρχει στον δικό μας ΣΠΟΡ FM. Και ακριβώς εκεί είναι το μυστικό…

(Κεφάλαιο Μπάμπης)
Θέλω να «καταγγείλω» ότι 14 χρόνια μετά παραμένει όπως τον πρωτογνώρισα: Αξύριστος και χύμα αλλά αυθεντικός! Για του λόγου το αληθές εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να φοράει την ίδια κολόνια, να περιφέρεται στους διαδρόμους με το τσιγάρο στο χέρι και να φωνάζει βροντερά από το γραφείο του τον «Τάσο» (δηλαδή εμένα!).

Και για να σοβαρευτώ λίγο, αν έπρεπε να σταθώ κάπου αυτό θα ήταν αναμφίβολα στην άψογη σχέση με τους ιδιοκτήτες που πλέον έχουμε γίνει μια δεμένη και αγαπημένη οικογένεια. Αυτή είναι η αλήθεια τουλάχιστον όπως τη βιώνω εγώ όλα αυτά τα χρόνια όσο και αν σας ακούγεται περίεργο…

Δεν μπορώ φυσικά να μην αναφερθώ και σε εκείνα τα ατελείωτα βράδια στη Σιβιτανίδου όταν με την μαεστρική καθοδήγηση του Γιώργου (σ.σ. Δήμα) που ήρθε και προστέθηκε στην συντροφιά μας καταφέραμε τότε να πάρουμε την πολυπόθητη άδεια για να υπάρχουμε σήμερα…Γιώργο μακάρι να εξακολουθήσεις να έχεις αντοχή για να συνεχίσεις να κουμαντάρεις έτσι όπως μόνο εσύ ξέρεις το καράβι…

Μαζί σας σε τούτη τη συχνότητα μοιραστήκαμε ανεπανάληπτες στιγμές με κορυφαία κατά τη γνώμη μου την κατάκτηση του Euro το 2004. Τότε που ο καπετάνιος Γιώργος Χελάκης κατάφερε να μας συγκλονίσει και να μας κάνει για άλλη μια φορά να υποκλιθούμε στο μοναδικό του ταλέντο που δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον «Γιώργο». Ο Γιώργος που όσες φορές και αν τον ακούω σε εκείνα τα θρυλικά πλέον σποτάκια του καταφέρνει να με κάνει -για άγνωστο λόγο- να βουρκώνω…Μάλλον φταίει η κοινή μας καταγωγή. Κουβαλάμε βλέπετε μια ανεξήγητη Αιγιώτικη τρέλα και οι δύο(!)

Και τώρα τι; Ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε τη λίμνη ωκεανό. Δυναμώστε τον ήχο του ραδιοφώνου σας πάντα στους 94,6. Η Ελλάδα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2010. Νάτο πάλι το πειρατικό. Ακούστε το Έλληνες. Δεν περιγράφω άλλο! Ξύπνησα απότομα. Το όνειρο ήταν πολύ καλό για να’ ναι αληθινό ή μήπως όχι..?

ΥΓ1. Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν ξέχασα να αναφερθώ σε κάποιους, δεν έγινε με πρόθεση. Περνάνε βλέπετε τα χρόνια και μεγαλώνω δυστυχώς και εγώ μαζί με τον ΣΠΟΡ FM.

ΥΓ2. Αντώνη Μπόκτωρ, Γιώργο Κουτρούτσο, Χαράλαμπε Τσιριμονάκη μπορεί να «φύγατε» νωρίς από κοντά μας αλλά… είστε ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ!


ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ… και να είστε σίγουροι ότι τα καλύτερα έρχονται αρκεί να μείνετε συντονισμένοι στους 94.6 Τα υπόλοιπα αφήστε πάνω μας…

Τασία Μπαλικούρα
08.06.2010

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x