Δελτία Τύπου

Η Nike και η Red™ ενάντια στον ιό HIV/AIDS στην Αφρική

Κορυφαίοι ποδοσφαιριστές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανακοινώσουν μια συνεργασία σχεδιασμένη να προτρέψει τον κόσμο να "Δέσει τα Κορδόνια του για να Σώσει Ζωές" ("Lace Up. Save Lives").

Κορυφαίοι ποδοσφαιριστές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανακοινώσουν μια συνεργασία σχεδιασμένη να προτρέψει τον κόσμο να "Δέσει τα Κορδόνια του για να Σώσει Ζωές" ("Lace Up. Save Lives").

Παρακολουθήστε τον διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή, Γιώργο Σαμαρά σε μία συνέντευξη όπου εξηγεί τους σκοπούς της εκστρατείας REDTM, που υποστηρίζεται από τη NIKE αλλά και τις δυνατότητες των νέων ποδοσφαιρικών υποδημάτων της NIKE, "ELITE SERIES”.

Στο Λονδίνο, την παραμονή της Ημέρας κατά του AIDS, ορισμένοι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο βρέθηκαν δίπλα στον Bono για την παγκόσμια ανακοίνωση της συνεργασίας ανάμεσα στη NIKE Inc, (NYSE:NKE) και την οργάνωση (RED). Ο Didier Drogba (Chelsea), ο Joe Cole (Chelsea), ο Andrei Arshavin (Arsenal), ο Marco Materazzi (Inter Milan), ο Denilson (Arsenal), ο Lucas Neill (Everton), ο Clint Dempsey (Fulham) και ο Seol Ki-Hyeon (Fulham) συναντήθηκαν στο Λονδίνο για να ανακοινώσουν αυτήν συνεργασία μεταξύ της NIKE, Inc. (NYSE:NKE) και της οργάνωσης (RED).

Αυτή η μοναδική συνεργασία παρέχει μια δίπλευρη προσέγγιση στον αγώνα ενάντια στον ιό HIV/AIDS στην Αφρική, εξασφαλίζοντας αφ' ενός κεφάλαια για την υποστήριξη προγραμμάτων που προσφέρουν επιμόρφωση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη και τιθασεύοντας αφ' ετέρου τη δύναμη του αθλητισμού για να παροτρύνει τους νέους σε ολόκληρο τον κόσμο να συμμετάσχουν στον αγώνα ενάντια στο AIDS στην Αφρική.

Η έννοια της συνεργασίας μεταξύ της Nike και της οργάνωσης (RED) είναι απλή και στόχος της είναι να προτρέψει τον κόσμο να "Δέσει τα Κορδόνια του για να Σώσει Ζωές" ("Lace Up. Save Lives"), αγοράζοντας ένα ζευγάρι κορδόνια NIKE (PRODUCT)RED™. Το 100% των κερδών από τις πωλήσεις των κορδονιών (NIKE)RED θα μοιραστεί εξ' ίσου ανάμεσα στο Διεθνές Ταμείο (Global Fund) για τον Αγώνα κατά του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας, το οποίο χρηματοδοτεί προγράμματα κατά του AIDS που παρέχουν φάρμακα σε όσους πάσχουν από τον ιό HIV και σε κοινωνικές πρωτοβουλίες με βάση το ποδόσφαιρο που παρέχουν επιμόρφωση και γνώσεις γύρω από την πρόληψη της προσβολής από τον ιό HIV/AIDS. Αυτή η μοναδική συνεργασία παρέχει προγράμματα που εξασφαλίζουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και επιμόρφωση.

"Τα κορδόνια (RED) της Nike μπορούν να συνδέσουν τους αθλητές σε ολόκληρο τον κόσμο με τους ανθρώπους που ζουν υπό την απειλή του ιού HIV στην Αφρική με έναν όμορφο τρόπο," είπε ο καθηγητής Michel D. Kazatchkine, Εκτελεστικός Διευθυντής του Global Fund. "Φορώντας αυτά τα κορδόνια (RED) δείχνετε ότι νοιάζεστε για τους άλλους - και βοηθάτε εμάς να προστατέψουμε και να περιθάλψουμε εκατομμύρια ανθρώπους που καθημερινά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μολυνθούν ή που υποφέρουν από τα αποτελέσματα του ιού HIV."

Τα κορδόνια (Nike)RED διατίθενται από την 1η Δεκεμβρίου στα καταστήματα Nike Store και άλλα μεγάλα καταστήματα αθλητικών ειδών σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα κορδόνια (Nike)RED διατίθενται προς αγορά και από το nike.com. Επιπλέον, τους επόμενους μήνες, θα παρουσιαστούν και άλλα προϊόντα (NIKE) RED.

NIKE "ELITE SERIES”, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ Ν. ΑΦΡΙΚΗ

Τα υπερενισχυμένα υποδήματα ποδοσφαίρου Nike Elite Series εξασφαλίζουν νέα επίπεδα επιδόσεων. Τα υποδήματα Mercurial Vapor SuperFly II, CTR360 Maestri, Total90 Laser III και Tiempo Legend III από τη Nike διαθέτουν νέο πάνω τμήμα υψηλών επιδόσεων για βελτιωμένη ορατότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ανασχεδιασμένη εξωτερική σόλα η οποία εξασφαλίζει μικρό βάρος και υψηλές επιδόσεις για κάθε παίκτη ανεξάρτητα από τον τρόπο που παίζει.

Οι σχεδιαστές της Nike έχουν μειώσει το βάρος του κάθε υποδήματος ώστε οι παίκτες να επιτυγχάνουν το μέγιστο των επιδόσεών τους. Τα υποδήματα χαρακτηρίζονται από το μικρό τους βάρος, την πολύπλοκη σχεδίαση, τα ανθρακούχα ενισχυτικά ελάσματα και τα υψηλής αντίθεσης χρώματά τους.

Τα χρώματα υψηλής αντίθεσης - Μεταλλικό Πορφυρό (Metallic Mach Purple) και Πορτοκαλί (Total Orange) - έχουν συνδυαστεί κατάλληλα για να εξασφαλίζουν βελτιωμένη ορατότητα. Για τον ποδοσφαιριστή, αυτός ο μοναδικός συνδυασμός έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την οπτική απόδοση επιτρέποντάς του να εντοπίζει γρήγορα τους συμπαίκτες του και να εκτελεί πάσες ικανές να αλλάξουν το αποτέλεσμα του αγώνα.

"Στη Nike, εστιαζόμαστε αδιάκοπα στην ενσωμάτωση καινοτομιών στα προϊόντα μας ώστε να παρέχουμε στους αθλητές ένα πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, προσφέροντας έτσι τα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο," είπε ο Andrew Caine, Διευθυντής Σχεδιασμού Υποδημάτων Ποδοσφαίρου της Nike. "Τα υποδήματα Nike Elite Series έχουν μικρό βάρος και είναι ειδικά σχεδιασμένα για τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο, οι οποίοι θα εμφανιστούν στην πιο σημαντική ποδοσφαιρική διοργάνωση φέτος το καλοκαίρι".

Μικρό βάρος, επιδόσεις και βελτιωμένη ορατότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο

Η έρευνα έχει δείξει ότι η μέση κατανάλωση ενέργειας ενός κορυφαίου παίκτη ξεπερνά τις 1.000 χιλιοθερμίδες ανά αγώνα (μέσο βάρος παίκτη: 75 κιλά). Μειώνοντας το βάρος που κουβαλούν οι παίκτες μειώνεται και η ενέργεια που απαιτείται καθ' όλη τη διάρκεια των 90 λεπτών του αγώνα. Εξασφαλίζοντας μικρό βάρος και υπερυψηλές επιδόσεις σε όλα τα υποδήματα αυτής της σειράς της Nike, στόχος μας ήταν να παρέχουμε στους παίκτες ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κατά τα τελευταία στάδια του αγώνα.

Τα εξαιρετικά ισχυρά ελάσματα με ανθρακονήματα σημαίνουν ότι τα Mercurial Vapor SuperFly II είναι κατά 5% ελαφρότερα. Τα CTR360 Maestri είναι 19% ελαφρότερα. Τα Total90 Laser III και Tiempo Legend III είναι 16% ελαφρότερα.

Μετά από τετραετή ανάλυση διάφορων αγώνων, βιομηχανολογικές μελέτες και δοκιμές με διάφορους παίκτες, η ομάδα σχεδιασμού και το Εργαστήριο Αθλητικών Ερευνών της Nike (NSRL) συνεργάστηκαν για να κατανοήσουν τους τρόπους με τους οποίους θα δημιουργούσαν νέες καινοτομίες για τα προϊόντα, ενσωματώνοντας π.χ. τα πλεονεκτήματα της οπτικής απόδοσης στη σχεδίαση των υποδημάτων.

Η όραση ενός μέσου ανθρώπου είναι κατά 99% περιφερειακή. Κατά 1% θεωρείται εστιασμένη (βοθριακή). Για να διευκολύνουν τον εντοπισμό μέσω της περιφερειακής όρασης, οι σχεδιαστές της Nike ανέλυσαν το χρωματικό φάσμα για να εντοπίσουν δύο χρώματα υψηλής αντίθεσης ώστε όταν ένας παίκτης τρέχει φορώντας αυτά τα υποδήματα τα χρώματα να δημιουργούν ένα ερέθισμα που θα συντονίζει άμεσα την περιφερειακή όραση. Το πορφυρό Mach Purple και το πορτοκαλί Total Orange αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για την εξασφάλιση αυτού του αποτελέσματος και του επακόλουθου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Τα υποδήματα Elite Series διατίθενται για παίκτες όλων των επιπέδων και επιπλέον παρέχουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο Nike Football+, το οποίο προσφέρει αποκλειστική πρόσβαση "εκ των έσω" στους καλύτερους προπονητές, παίκτες και ομάδες στον κόσμο για ολοκληρωμένη βελτίωση της τεχνικής. Τα προγράμματα Master Series του Nike Football+ εξασφαλίζουν αρτιότητα γνώσεων όσον αφορά τον Έλεγχο (κοντρόλ), την Ακρίβεια και την Ταχύτητα παρέχοντας γνώσεις από εκλεκτούς συντελεστές του αθλήματος και επαγγελματικά προγράμματα προπόνησης. Περιλαμβάνουν μια ειδική χαρακτηριστική κίνηση από τον αστέρα της Atletico Madrid και της Εθνικής Ομάδας της Αργεντινής Sergio Aguero, η οποία θα γίνει διαθέσιμη στα τέλη Μαΐου.

Τα τέσσερα υποδήματα της σειράς Elite Series, δηλαδή τα Nike Mercurial Vapor SuperFly II, Nike CTR360 Maestri, Nike Total90 Laser III και Nike Tiempo Legend III θα αρχίσουν να διατίθενται από τα καταστήματα λιανικής πώλησης και από το www.nikestore.com από τις 22 Μαΐου 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό (αρχεία πολυμέσων) επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.nikemedia.com.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x