Δελτία Τύπου

«Δίρφυα 2010»

Το Μαίο έλαβε μέρος η διοργάνωση του μεγαλύτερου ίσως Πολιτιστικού και Αθλητικού γεγονότος (μια μικρή Ολυμπιάδα), που έγινε στην Εύβοια και στο Δήμο Διρφύων, με την ονομασία Δίρφυα 2010. ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ηταν οι ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΜΠΙΩΝ-ΣΤΕΝΗΣ και ΑΡΩΓΟΙ: ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΕΤΟΙ ΔΙΡΦΥΩΝ» και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «ΔΙΡΦΥΑ».

Το Μαίο έλαβε μέρος η διοργάνωση του μεγαλύτερου ίσως Πολιτιστικού και Αθλητικού γεγονότος (μια μικρή Ολυμπιάδα), που έγινε στην Εύβοια και στο Δήμο Διρφύων, με την ονομασία Δίρφυα 2010. ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ηταν οι ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΜΠΙΩΝ-ΣΤΕΝΗΣ και ΑΡΩΓΟΙ: ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΕΤΟΙ ΔΙΡΦΥΩΝ» και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «ΔΙΡΦΥΑ». Το Πρόγραμμα της διοργάνωσης περιελάμβανε: Διαγωνισμό ζωγραφικής, με Σεμινάριο Τοξοβολίας στην έναρξη και τα εγκαίνια της εκδήλωσης την Παρασκευή 14 Μαίου στη Στενή (παρούσα η Ολυμπιονίκης κ. Αιδινλή, με τον κ. Τάκη Λουκανίδη,που έκοψαν και την κορδέλα, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Διρφύων κ. Θωμά Νίκο).

Το Σάββατο 15 Μαΐου, συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις με κανόε καγιάκ στη θάλασσα της «Χιλιαδούς», με τρέξιμο από αθλητές στίβου στα Καμπιά και τερματισμό στη Στενή. Επίσης με graffiti στη Στενή, ποδόσφαιρο Παίδων με την ονομασία «Τάκης Λουκανίδης» ανάμεσα στον ΄Αλκημο Ν. Αρτάκης και στη Νεάπολη Χαλκίδας, με Τοξοβολία (που συνδυάστηκε Ιστορικά με τη μονομαχία του Ηρακλή και του Εύριτου στην Αρχαία Οιχαλία), Παιδικό Θέατρο στην «Αγία Κυριακή», ποδόσφαιρο Νέων στο Πισσώνα με τη συμμετοχή και της ομάδας Παίδων του Παναθηναϊκού, του Κ. Ταράση. Τρεις γενιές συναντήθηκαν εκεί, αφού παρέστησαν και ο Τάκης Λουκανίδης με τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας και του Παναθηναϊκού Γιώργο Καραγκούνη. Επίσης παρόντες ήταν οι κ.κ. Γ. Δώνης, Π. Μίχος, Γ. Βονόρτας, Μ. Βουτσαράς, κ. Αιδινλή στους οποίους απενεμήθησαν τιμητικές πλακέτες. Συμμετείχαν επίσης οι ομάδες Παίδων της Ερέτριας και των Ψαχνών. Νικήτρια με μεγάλη διαφορά ήταν η ομάδα Παίδων του Παναθηναϊκού.

Την 3η ημέρα την Κυριακή 16 Μαΐου η Τοξοβολία συνεχίστηκε στα Καμπιά, μαζί με τραμπολίνο, ενώ το rally αντίκα με αφετηρία τη Στενή (τη σημαία εκκίνησης κατέβασαν ο κ. Τάκης Λουκανίδης με το Δήμαρχο Διρφύων κ. Μουροδήμο Ι.) πέρασε από 10 χωριά και τερμάτισε στα μαγευτικά Καμπιά. Με εντυπωσιακό τρόπο απονεμήθηκαν τα κύπελλα στους νικητές του ράλλυ, οι οποίοι απόλαυσαν μαζί με τους παρευρισκόμενος ροκ μουσική συναυλία στον Τερματισμό αλλά και παραδοσιακούς Χορούς από το Χορευτικό Σύλλογο Στροπώνων. Τέλος. η 3η ημέρα έκλεισε με φιλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου, παλαιμάχων του Ατρομήτου Αθηνών με παλαίμαχους των Διρφύων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x